Sanatorium Lech Kolobrzeg. (27.06-18.07.2021)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
rozantka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 mar 2013 14:27
Oddział NFZ: Dolnośląski

Sanatorium Lech Kolobrzeg. (27.06-18.07.2021)

Post autor: rozantka »

Witam.
Wyjeżdżam do sanatorium Lech w Kołobrzegu Od 27 czerwca do 18 lipca . Wyjazd komercyjny.
Proszę o opinie . Wiem w którym miejscu się znajduje. Ale więcej na temat pobytu nie wiem.
Może ktoś będzie w tym samym terminie w Kołobrzegu ??
Pozdrawiam kurcjuszy. :) :serce: :serce: :serce: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2021 20:55 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Sanatorium Lech Kolobrzeg.

Post autor: zbigniew165 »

Rozantka właśnie dzisiaj z Lecha wyjeżdżali kuracjusze rano i korzystają z wolnego miejsca zaparkowałem tam swój samochód przy promenadzie w ślepej uliczce na wprost recepcji Lecha, bo bez opłaty z parkometru. :)
Jestem w Verano do 1 maja, ale u nas wszędzie strefa płatnego parkowania. :roll:
Awatar użytkownika
rozantka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj Zbigniew 165...
Dzięki za odpowiedż . W Werano chyb jest lepiej jak czytałam w komentarzach. Odpoczywaj bo jeszcze dużo dni Ci zostało.
Ja jeszcze mam trochę czasu do wyjazdu.
Może ktoś też będzie w Kołobrzegu i w Lechu.
Pozdrawiam. :)
Awatar użytkownika
ryszard22
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2019 08:31
Staż sanatoryjny: 16

Post autor: ryszard22 »

W sanatorium Lech byłem z ramienia NFZ w marcu 2019 roku. Budynek 7 piętrowy z dwoma windami, posiadający pełen zakres zabiegów włącznie z basenem na miejscu. Zabiegi wykonywane są od poniedziałku do soboty włącznie. Nad pacjentami czuwa dwójka lekarzy. Budynek położony w centrum części sanatoryjnej tuż przy promenadzie. Blisko jest do morza, blisko do kładki nad torami kolejowymi, blisko do mola i muszli koncertowej. Budynek posiada pokoje 1 i 2 osobowe. Niestety, NFZ refunduje tylko pokoje 2 osobowe. Pokoje 1-osobowe przeznaczono dla klientów komercyjnych. Te niezbyt duże pokoje są wyposażone bez dodatkowej opłaty w telewizor i lodówkę. Cena pobytu osoby w pokoju 2-osobowym wynosiła 364 zł + 84 zł klimatycznego. Parking - 14 zł/dobę. Na pierwszym piętrze znajduje się kawiarnia a wieczorki taneczne odbywały się w godz: 19-22. przy żywej muzyce. Budynek bardzo czysto utrzymany. Personel usłużny i miły. Wyżywienie jest smaczne, ładnie podane i jest go dużo. Co tydzień wymieniane są ręczniki. Sanatorium Lech jest godny polecenia. Przypominam: tak było w 2019 roku i wtedy nie było pandemii. Myślę, że niewiele się zmieniło. Życzę dobrych zabiegów i miłego wypoczynku.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Rozantka, byłoby czytelniej gdybyś do tematu dopisała termin pobytu :)
Awatar użytkownika
rozantka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj ryszard 22....
Dziękuję za dokładny opis i zdjęcia.
Wiem w którym miejscu się znajduje Lech. Ale jeżeli chodzi o pokoje to nie byłam i nie wiem jak wyglądają. Mam załatwiony pokój jednoosobowy.
Zeby tylko pogoda dopisała i towarzystwo..
Jestem pozytywnie nastawiona. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
rozantka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj Ewasz,
Nie napisałam w tytule a teraz nie potrafię dopisać. Pozdrawiam. :kwiat:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Napisz do Moderatora, to on zmieni Tobie tytuł tematu.
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: berbla65 »

ryszard22 pisze: 17 kwie 2021 16:21 W sanatorium Lech byłem z ramienia NFZ w marcu 2019 roku. Budynek 7 piętrowy z dwoma windami, posiadający pełen zakres zabiegów włącznie z basenem na miejscu. Zabiegi wykonywane są od poniedziałku do soboty włącznie. Nad pacjentami czuwa dwójka lekarzy. Budynek położony w centrum części sanatoryjnej tuż przy promenadzie. Blisko jest do morza, blisko do kładki nad torami kolejowymi, blisko do mola i muszli koncertowej. Budynek posiada pokoje 1 i 2 osobowe. Niestety, NFZ refunduje tylko pokoje 2 osobowe. Pokoje 1-osobowe przeznaczono dla klientów komercyjnych. Te niezbyt duże pokoje są wyposażone bez dodatkowej opłaty w telewizor i lodówkę. Cena pobytu osoby w pokoju 2-osobowym wynosiła 364 zł + 84 zł klimatycznego. Parking - 14 zł/dobę. Na pierwszym piętrze znajduje się kawiarnia a wieczorki taneczne odbywały się w godz: 19-22. przy żywej muzyce. Budynek bardzo czysto utrzymany. Personel usłużny i miły. Wyżywienie jest smaczne, ładnie podane i jest go dużo. Co tydzień wymieniane są ręczniki. Sanatorium Lech jest godny polecenia. Przypominam: tak było w 2019 roku i wtedy nie było pandemii. Myślę, że niewiele się zmieniło. Życzę dobrych zabiegów i miłego wypoczynku.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ryszardzie piękny opis :P pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
ryszard22
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2019 08:31
Staż sanatoryjny: 16

Post autor: ryszard22 »

rozantka pisze: 17 kwie 2021 17:56 ... Ale jeżeli chodzi o pokoje to nie byłam i nie wiem jak wyglądają. Mam załatwiony pokój jednoosobowy....
Rozantka
Pokoje nie są duże. Wszystkie pokoje mają balkony. Budynek stoi szczytem do morza, a więc widok z okien jest na deptak uzdrowiska. Pokój wyposażony jest w lodówkę wbudowaną w drewnianą szafkę, telewizor, radio i telefon wewnętrzy do komunikacji z recepcją i pokojami pielęgniarek oraz pozostałymi pokojami. Przy wygodnym łóżku stoi szafka z lampką nocną. Dołączam zdjęcie pokoju. Proszę nie patrzeć na bałagan, bo zdjęcie zrobione było wręcz w biegu przed wyjściem na basen. Do całości należą jeszcze: przedpokój z lustrem i szafami oraz łazienka z kabiną prysznicową. Na korytarzu szafki z dwoma czajnikami. Na końcu korytarza pokój - prasowalnia z dużymi stołami i żelazkami. Dołączam zdjęcie pierwszego piętra z wejściem na taras zewnętrzny i sale gimnastyczne. Na koniec - zdjęcie bufetu kawiarenki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ