Muszelka w Kołobrzegu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
mujer
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2012 14:52

Muszelka w Kołobrzegu

Post autor: mujer »

Proszę o opinie, jak tam jest, może ktoś już tam był?
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2012 17:25

Re: Muszelka w Kołobrzegu

Post autor: wikul »

Nie wiem kiedy tam jedziesz. Ja miałem skierowanie do Muszelki od 8 do 29 stycznia. Okazało sie że Muszelka jest w remoncie a skierowani tam kuracjusze nie zostali o tym uprzedzeni. Wszyscy którzy przyjechali pod Muszelkę zostali rozparcelowani po innych sanatoriach (najczęściej w Mewach).
mujer
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

hmm.. dziwne to co napisałeś, to dlaczego tam kierują skoro był/jest remont, ja mam jechać, od 21 lutego do 13 marca. Może powinnam tam zadzwonić i zapytać.
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Koniecznie sie upewnij telefonicznie albo jeszcze lepiej na piśmie, czy w Muszelce skończyli remont.Jeżeli nie skończyli a wprowadzaja w bład kuracjuszy, zawiadom swój wojewódzki NFZ. To niezły skandal, kierować do sanatorium w remoncie.
kamgra
Na forum od: 12 lut 2012 22:36

Post autor: kamgra »

Aktualnie jestem w Kołobrzegu. Rzeczywiście, remont jeszcze trwa i rozsyłają kuracjuszy do Mew . Ale nie ma co żałować Muszelki.Polecam Mewę V - są tu wszystkie zabiegi, nie trzeba nigdzie dochodzić. Muszelka jest położona na końcu promenady i do innych ośrodków jest dość daleko a ludzie przychodzą na np. borowiny. Ja osobiście jestem zadowolona, że wylądowałam w Mewie V . Jest elegancko, cieplutko (zakręcamy kaloryfer), na zabiegi schodzimy w kapciach.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witam,

Sanatorium "MUSZELKA" jest w remoncie do 14 marca br. Kuracjusze mający skierowania do tego ośrodka są lokowani w MEWACH I, II, III, IV i V oraz częściowo w Perle Bałtyku ( Kombatant ).
Standard wyposażenia pokoi jest bardzo dobry. W MEWIE V na parterze jest bardzo dobrze wyposażona baza zabiegowa oraz basen solankowy.
Jadalnia dla wszystkich obiektów znajduje się w MEWIE I (oprócz Perły Bałtyku ).
Wszystkie obiekty są obok siebie ca 50 - 100 m.

Życzę intensywnej i udanej kuracji oraz dobrego wypoczynku

Pozdrawiam
Selene :)
mujer
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dziękuje wam za informację :), mam nadzieję, że będę zadowolona z pobytu.
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Selene pisze:Witam,
Sanatorium "MUSZELKA" jest w remoncie do 14 marca br. Kuracjusze mający skierowania do tego ośrodka są lokowani w MEWACH I, II, III, IV i V oraz częściowo w Perle Bałtyku ( Kombatant ).
Standard wyposażenia pokoi jest bardzo dobry. W MEWIE V na parterze jest bardzo dobrze wyposażona baza zabiegowa oraz basen solankowy.
Jadalnia dla wszystkich obiektów znajduje się w MEWIE I (oprócz Perły Bałtyku ).
Wszystkie obiekty są obok siebie ca 50 - 100 m.
Życzę intensywnej i udanej kuracji oraz dobrego wypoczynku
Pozdrawiam
Selene :)
To wszystko (prawie) prawda. Jednak na inhalacje i masaże suche (w soboty) trzeba chodzić do Mewy IV. A basen solankowy (świetny) trzeszczy w szwach i czynny jest od 7.00 do 21.00. Byłem świadkiem jak personel odmówił sprzedaży zabiegu w basenie. Zakwaterowanie jest rzeczywiście dobre, wygodne materace i cieplutkie koce, również do stołówki nie można mieć zastrzeżeń, ale telewizory stare z 4 kanałami i popsutymi pilotami. Dwa stare rozklekotane komputery też nie zaspakajały potrzeb. Jeszcze gorzej jednak mają przychodzący z innych Mew albo Perły Bałtyku. A w ogóle pospieszne (wymuszane ściśniętymi godzinami zabiegów) krążenie kuracjuszy między obiektami i stolówką, z ciągłym rozbieraniem i ubieraniem, powodowało częste przeziębienia.
P.S.Który to obiekt jest w odleglości 50 m, czyżby odległości sie skurczyły ?
Pozdrawiam
mujer
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dzisiaj dzwoniłam do Muszelki, Pani w recepcji powiedziała mi, że zakwaterowują kuracjuszy, niby jeszcze parę pokoi jest w remoncie, więc co kłamią? Sama już nic z tego nie rozumiem, przekonam się na miejscu.
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

kamgra pisze:Aktualnie jestem w Kołobrzegu. Rzeczywiście, remont jeszcze trwa i rozsyłają kuracjuszy do Mew . Ale nie ma co żałować Muszelki.Polecam Mewę V - są tu wszystkie zabiegi, nie trzeba nigdzie dochodzić. Muszelka jest położona na końcu promenady i do innych ośrodków jest dość daleko a ludzie przychodzą na np. borowiny. Ja osobiście jestem zadowolona, że wylądowałam w Mewie V . Jest elegancko, cieplutko (zakręcamy kaloryfer), na zabiegi schodzimy w kapciach.
Pozdrawiam
Jest co żałować Muszelkę, bo Muszelka wszystko ma na miejscu. W Mewie V jest czyściutko i elegancko ale wystrój zimny seledynowo szpitalny. I niestety, nie ma wszystkich zabiegów, pisałem już o tym. Chodzisz w kapciach na posiłki ?
P.S. Muszelka nie jest na końcu promenady a na początku, chyba że przyjmiemy że molo znajduje się na końcu promenady.
Jednak ogólnie jestem z turnusu bardzo zadowolony, bo poznałem tam przesympatyczną Panią a rezultaty kuracji są rewelacyjne. Pozdrów, proszę, panie sprzatające I pietro od kuracjusza umilajacego im pracę, muzyczką.
Pozdrawiam serdecznie
ODPOWIEDZ