Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Jednego tylko nie rozumiem po co skierowanie od lekarza na turnus z PFRON-u. Składasz tylko wniosek o dofinansowanie , dołączasz ksero orzeczenia i czekasz na decyzję , jeśli przyznają to wybierasz sobie ośrodek i do MOPS-u dostarczasz informacje na druku od nich o swoim wyborze z podaniem organizatora turnusu miejscu i dacie, do miesiąca przed wyjazdem dostarczasz od lekarz zaświadczenie że możesz odbywać rehabilitację i to wszystko . Oczywiście o tym poinformują cię jak zaniesiesz decyzję o wyborze.
Każdy z nas musi udać się do lekarza po stosowny papierek.
Informacja od lekarza rodzinnego o aktualnym stanie zdrowia ważna do 30 dni przed początkiem turnusu.
Nigdy przy składaniu wniosku do PCPR
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2021 19:21 przez Hipokryt, łącznie zmieniany 3 razy.
Hipokryt pisze: 27 kwie 2021 19:12
Każdy z nas musi udać się do lekarza po stosowny papierek.
Informacja od lekarza rodzinnego o aktualnym stanie zdrowia ważna do 30 dni przed początkiem turnusu.
Nigdy przy składaniu wniosku do PCPR
Z całym.szacunkiem ale wiem czego u nas w PCPR wymagają przy składaniu wniosku a informacja o stanie zdrowia to swoją drogą , widać każdy PCPR ma swoje zasady
U mnie tylko wniosek i ksero orzeczenia. Powiedzieli, że przy znacznym stopniu od lekarza nic nie potrzebują. Nie wiem czy tak było zawsze czy teraz w czasie pandemii, ponieważ pierwszy raz starałam się o turnus rehabilitacyjny.