Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Fanklub Lądka-Zdrój dla kuracjuszy (i nie tylko) zainteresowanych i zauroczonych tą okolicą. Lądek i okolice, sanatoria, co warto zobaczyć, ciekawostki.
Ja w Lądku nie mieszkam i problemy miasta mnie nie interesują . Parki są rewitalizowane i na obecna chwile zadbane. Jestem tutaj turystycznie z wyboru te kilka dni dało mi już taki power, ze żyć się chce. Mnie już lepiej na duszy robi się jak z okien samochodu, czy pociągu na horyzoncie pokazują się góry. Jedynie co mnie smuci to Dom Zdrojowy, bo z nim wyremontowanym byłoby zdecydowanie lepiej.
Taka lądecka ciekawostka. W terminie od czerwca do sierpnia Biała Lądecka pokrywa się białym kwieciem zwanym włosienniczak pędzelkowaty. W Polsce występuje tylko w dwóch miejscach.
9CFFA2DC-806D-4119-A2E3-0F96AACD6D98.jpeg (128.76 KiB) Przejrzano 4016 razy
213B17BA-779F-4E75-8B67-337869C091CA.jpeg (151.53 KiB) Przejrzano 4016 razy
9452D6A5-0D2C-46DB-AB56-AF6AF95FF130.jpeg (144 KiB) Przejrzano 4016 razy
Pięknie to uchwyciłaś.
Przed laty fascynowałem się pstrągami płynącymi a wręcz skaczącymi przez progi rzeczne ...
Jeszcze wtedy nie miałem aparatu aby to uwiecznić ...
Jeżeli chodzi o nazwę rzeki to są dwie sugestie. Pierwsza to właśnie taka, że od tej rośliny, druga że od białych grzbietów fal wody załamującej się na kamieniach. Wcześniejsza nazwa rzeki to Białka lub Biała.