Sanatorium Polonia Jelenia Góra(02.06.23.06.2021)
Sanatorium Polonia Jelenia Góra(02.06.23.06.2021)
- BarbaraG
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 sie 2018 12:24
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 4
- Podziękował: 41 razy
- Podziękowano: 24 razy
Re: Sanatorium Polonia Jelenia Góra(02.06.23.06.2021)
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
z Karpaczem i Szklarską Porębą, a nawet zahaczyliśmy o Świeradów Zdrój. Ponieważ pobyt nasz
przypadł przed pandemią można było wpaść na parkiecik, ale tutaj wybór był raczej niewielki.
Grali wtedy w sanatoriach "Agat" i "Edward" oraz kawiarni w Pałacu Zdrojowym, muzyka na żywo
oraz DJ w Dyskotece Dorosłego Człowieka przy ul. Jagielońskiej. Sporą atrakcją tego miejsca są
parki: Zdrojowy i Norweski, Muzeum Przyrodnicze oraz piękne stare kościoły. "Polonia" to były
hotel; miejsce kameralne (50 osób) więc trudno o opinie z naszego forum. Trudno dyskutować
na temat opinii (subiektywnych), które można znaleźć w sieci jak się tam nie było. Twój wybór.
Pytanie, czy stać Cię na rezygnację z rehabilitacji po jakimś tam czasie oczekiwania na wyjazd?
Jeśli chodzi o dojazd to trochę wyolbrzymiasz sobie rzeczywistość (chyba, że sama siebie chcesz
zniechęcić do tego wyjazdu). Od Ciebie do Cieplic jest niewiele ponad 600 km samochodem, nieco
dalej pociągiem, ale przesiadka jedna, albo w Białymstoku, albo w Warszawie i czas dojazdu niewiele
ponad 11 godzin. Wiem, wiem to i tak sporo, ale zdecydowanie mniej problemów niż sama opisujesz.
p.s. zapomniałem dodać, że dla niektórych osób, sporą atrakcją są również Termy Cieplickie.
- BarbaraG
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 sie 2018 12:24
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 4
- Podziękował: 41 razy
- Podziękowano: 24 razy
Polonia to obiekt raczej nastawiony na komercję. Być może dostałaś taki obiekt, bo w Domu Zdrojowym rozpoczęli rehabilitację pocovidową z NFZ. Jestem z Trójmiasta i byłam w Cieplicach samochodem. Też sporo kilometrów ! Jest mnóstwo zabytków i miejsc do zwiedzania. Raczej nie ma mowy o nudzie nawet w okresie tych obostrzeń. Teraz jest już łatwiej, bo na spacerach nie musisz nosisz maseczki. Zwiedziłam Karpacz, Szklarską Porębę, Świeradów Zdrój, Jelenią Górę, wodospady, zamki. Jest tyle atrakcji, że zabrakło nam czasu by wszystko zwiedzić. Na deptaku jest biuro turystyczne obok Domu Zdrojowego, mają tam darmowe mapki z atrakcjami. Nawet w tych czasach można miło spędzić czas po zabiegach. Życzę udanego wypoczynku. PozdrawiamHala62 pisze: 23 maja 2021 09:06 Dziękuje za odpowiedź. Cały czas waham się co do wyjazdu, najprawdopodobniej to zrezygnuję: .Nie jestem zadowolona z tego przydziału. Ode mnie do Jeleniej Góry to 800km-kilka przesiadek( 16 godz. jazdy).Nie wierzę ,że nie było bliższego sanatorium? Mam wrażenie ,że do Polonii rzadko kierują kuracjuszy, bo jakoś nie ma za dużo opinii a wcześniejsze opinie są raczej negatywne. Obostrzenia też nie napawają optymizmem. Co robiliście w wolnym czasie?![]()
![]()