Muszelka w Kołobrzegu
Re: Muszelka w Kołobrzegu
Pozdrawiam
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Sanatorium "MUSZELKA" jest w remoncie do 14 marca br. Kuracjusze mający skierowania do tego ośrodka są lokowani w MEWACH I, II, III, IV i V oraz częściowo w Perle Bałtyku ( Kombatant ).
Standard wyposażenia pokoi jest bardzo dobry. W MEWIE V na parterze jest bardzo dobrze wyposażona baza zabiegowa oraz basen solankowy.
Jadalnia dla wszystkich obiektów znajduje się w MEWIE I (oprócz Perły Bałtyku ).
Wszystkie obiekty są obok siebie ca 50 - 100 m.
Życzę intensywnej i udanej kuracji oraz dobrego wypoczynku
Pozdrawiam
Selene
To wszystko (prawie) prawda. Jednak na inhalacje i masaże suche (w soboty) trzeba chodzić do Mewy IV. A basen solankowy (świetny) trzeszczy w szwach i czynny jest od 7.00 do 21.00. Byłem świadkiem jak personel odmówił sprzedaży zabiegu w basenie. Zakwaterowanie jest rzeczywiście dobre, wygodne materace i cieplutkie koce, również do stołówki nie można mieć zastrzeżeń, ale telewizory stare z 4 kanałami i popsutymi pilotami. Dwa stare rozklekotane komputery też nie zaspakajały potrzeb. Jeszcze gorzej jednak mają przychodzący z innych Mew albo Perły Bałtyku. A w ogóle pospieszne (wymuszane ściśniętymi godzinami zabiegów) krążenie kuracjuszy między obiektami i stolówką, z ciągłym rozbieraniem i ubieraniem, powodowało częste przeziębienia.Selene pisze:Witam,
Sanatorium "MUSZELKA" jest w remoncie do 14 marca br. Kuracjusze mający skierowania do tego ośrodka są lokowani w MEWACH I, II, III, IV i V oraz częściowo w Perle Bałtyku ( Kombatant ).
Standard wyposażenia pokoi jest bardzo dobry. W MEWIE V na parterze jest bardzo dobrze wyposażona baza zabiegowa oraz basen solankowy.
Jadalnia dla wszystkich obiektów znajduje się w MEWIE I (oprócz Perły Bałtyku ).
Wszystkie obiekty są obok siebie ca 50 - 100 m.
Życzę intensywnej i udanej kuracji oraz dobrego wypoczynku
Pozdrawiam
Selene
P.S.Który to obiekt jest w odleglości 50 m, czyżby odległości sie skurczyły ?
Pozdrawiam
Jest co żałować Muszelkę, bo Muszelka wszystko ma na miejscu. W Mewie V jest czyściutko i elegancko ale wystrój zimny seledynowo szpitalny. I niestety, nie ma wszystkich zabiegów, pisałem już o tym. Chodzisz w kapciach na posiłki ?kamgra pisze:Aktualnie jestem w Kołobrzegu. Rzeczywiście, remont jeszcze trwa i rozsyłają kuracjuszy do Mew . Ale nie ma co żałować Muszelki.Polecam Mewę V - są tu wszystkie zabiegi, nie trzeba nigdzie dochodzić. Muszelka jest położona na końcu promenady i do innych ośrodków jest dość daleko a ludzie przychodzą na np. borowiny. Ja osobiście jestem zadowolona, że wylądowałam w Mewie V . Jest elegancko, cieplutko (zakręcamy kaloryfer), na zabiegi schodzimy w kapciach.
Pozdrawiam
P.S. Muszelka nie jest na końcu promenady a na początku, chyba że przyjmiemy że molo znajduje się na końcu promenady.
Jednak ogólnie jestem z turnusu bardzo zadowolony, bo poznałem tam przesympatyczną Panią a rezultaty kuracji są rewelacyjne. Pozdrów, proszę, panie sprzatające I pietro od kuracjusza umilajacego im pracę, muzyczką.
Pozdrawiam serdecznie