Turnusy rehabilitacyjne

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 138 razy

Re: Turnusy rehabilitacyjne

Post autor: GIENIA »

Dużo obiektów stosuje właśnie takie zasady ......... koszt pobytu płaconego przez nas jest niższy , niż koszt tego samego pobytu z dofinansowaniem PFRON ....
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Dokładnie TAK jest. Potwierdzam 😎

Pięknie nam się temacie rozwija :D
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Marek

Przeczytaj SWÓJ WPIS

Dokładnie TAK jest. Potwierdzam 😎

Pięknie nam się temacie rozwija

Co że INWALIDZI są PERFIDNIE OKRADANI.

Tak OKRADANI - bo mają układziki z PFRONEM i w razie Kontroli to zasłaniają się że w przypadku Mojej Znajomej nie dopełnienia obowiązku wymiany Wody po każdym Pacjencie to winna okazał się ta Rehabilitantka ?
Bo codziennie rano Miała wałkowane że Oszczędzamy WODĘ !!!!
Bo zamiast Inhalacji z Olejkiem Nie dajemy NIC - oszczędność całe 0,2 złotego ;) na zabiegu

Poniekąd Sami pozwalamy na taki stan .

PFRON istnieje ponad 20 lat od 15 lat są Mocne dopłaty do Rehabilitacji
Dlaczego nie ma TRANSPARENTNEJ informacji
Poszczególne Grupy otrzymują Vochery w odpowiednie kwocie
Lub WSZYSCY otrzymują jak w innych krajach taką samą Kwotę
I nie ma Kto pierwszy ten Lepszy.
Bo niby Kasy Jest mało w budżecie PFRON.
( wg informacji uzyskanych w pierwszej firmie z brzegu. Zakład zatrudniający powyżej 25 pracowników za każdego co miesiąc płaci na PFRON -Miesięcznie 117 złotych - Duzo i Mało . PFRON dziś jest jedną z Największych skarbonek w Budżecie - FAKT PFRON - też ponosi koszty zatrudnienia Osób niepełnosprawnych - ale w ogólnym zestawieniu na koniec Kwartału czy roku w bużecie PFRON pozostaje Niezła SUMA )

Muszą skończyć się owe turnusy ( w obecnej formule ) bo One de fa kto PRÓCZ możliwości odliczenia od podatku Nic nie dają
No chyba ,że tutaj jest BONUS
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

jan19557 pisze: 26 maja 2021 22:20 To się nadaje do TV :lol: :lol: :lol:
Również cieszę się, że oglądamy te same programy telewizyjne:
jan19557 pisze: 24 wrz 2018 19:45 Marek zgłoś się do programu "Kawalerowie do wzięcia' albo "Rolnik szuka zony". Powodzenia.
:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

ZASTANAWIAM

Zastanawiam się czy i na jakim etapie ukończyłeś EDUKACJĘ.

Ktoś
Prywatna Osoba stworzyła Portal ,za własne pieniądze stworzyła stronę dzieli się informacjami na temat Pobytów Nie tylko w sanatoriach.
Może sprzedaje linki - Jego Biznes.

JEST PORTAL w którym gdy wchodziliśmy lub i Nie REGULAMIN .
W tym przypadku nie zawsze Musimy się zgadzać -Ale Podpisalismy kliknięciem REGULAMI

Administrator ostatnio troszkę uporządkował Portal

Mamy Główne Tematy

a) Sanatoria
Gdzie kuracjusze wymieniają się opiniami w tej zakładce znajdują równie WAŻNE tematy dotyczące Rehabilitacji
b)Rehabilitacji
Super zakładka , gdzie My portalowicze wymieniamy się doświadczeniami z zakresu schorzeń -porady
c)Uzdrowiska
Tutaj możemy poszukać informacji o danej miejscowości ( zwłaszcza gdzie co i kiedy)
d)Różne
Tutaj Administrator dał kilka wolnych MG czy innnych internetów na Swawolkę -Pisanie o wszystkim i niczym może nawet swoisty Hayd Park Oczywiście wg Ustalonego REGULAMINU z ,którym nie zawsze Musimy się ZGADZAĆ

Po Co Piszę

Zastanawiam się Kto ma większe Archiwum i Kto Ma więcej HAKÓW - ten sławny Pan z Bródką czy Ty
Zastanawiam się Po co Tyle IRYTUJĄCYCH Wpisów ,skoro Ktoś PISZE Ci - SKOŃCZ Ty swoje
Zastanawiam się jakie musi mieć IQ -Osoba pisząca pod tym Nickiem - Bo to nie może Być Jedna OSOBA

a już nie tylko Mnie ale kilka Osób
IRYTUJE Wpis TYPU Cieszymy się

Masz jakąś Obsesje że Piszesz w liczbie Mnogiej wypowiadasz się Jak Towarzysze z lat 60-ty My Wy Oni ?

Mam Prośbę nie tylko do Ciebie ,ale do WSZYSTKICH Portalowiczów -Zachowajmy Forum i pkt a-b-c -PISZMY MERTORYCZNIE NA temat

A Miało BYĆ o Turnusach Rehabilitacyjnych
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Niestety miłe nie będzie to co napiszę, mogę nawet ponieść konsekwencje tego, ale nic mnie już nie powstrzyma.
Uważam , ze tego osobnika, bo trudno nazwać inaczej, poziom jest żenujący . Myślę, że jest to rozwój na poziomie ameby, przynajmniej wpisy o tym świadczą.
Ogromna grupa ludzi prosi, by dla dobra forum i fajnej atmosfery zmienić poziom narracji. Nie grzebać w archiwach, nie pisać my jak wypowiada się ktoś tylko w swoim imieniu. Słowo ojciec założyciel powoduje odruch wymiotny, podobnie jak stwierdzenie jak nakazuje dobry obyczaj. Podniecanie się złą opinią na forum jest dla normalnego człowieka kompletnie nie pojęte.
Wiem, że nie piszę na temat, wiem, ze post zostanie natychmiast zgłoszony , ale ja po prostu mam już dość tego. „Pożar w burdelu, to cicha msza żałobna w porównaniu z tym co tu się dzieje”/cytat z książki Samotność Niedoskonała Krystyny Nepomuckiej./
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

dani888 pisze: 27 maja 2021 18:35 Popieram Was bo to wygląda tak jakby nie chciał nikomu pomóc . A ludzie przecież szukają różnych ośrodków , jak dla mnie jest to czysty egoizm i tyle .
Czy nasza Danni jest zainteresowana turnusami rehabilitacyjnymi? Czy posiadasz orzeczenie o niepełnosprawności (dawna grupa inwalidzka) ???
Chętnie pomogę, bo pomocny za mnie chłopak :lol:
Pomagamy innym, więc i Tobie pomożemy :D
Obawiam się jednak, że w tym sezonie to już trochę za późno na znalezienie dobrej miejscówki na taki turnus :(
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Wciąż jeszcze można załatwić miejscówkę na lato tylko zależy na jakie schorzenia ale ty wciąż nie napisałeś dokąd się wybierasz na rehabilitację. Czyżby to z troski o innych tylko z jakiego powodu?
MaryKate
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 gru 2014 13:40
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: MaryKate »

Jak wygląda sprawa z chorobowym na turnusie rehabilitacyjnym z PFRON , czy ZUS może mieć zastrzeżenia co do chorobowego w trakcie turnusu . Wiem urlop się należy ale co w sytuacji gdy urlopu nie ma .
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Jeśli masz grupę inwalidzką powinnaś zgłosić to w zakładzie pracy i wtedy mogła byś mieć dodatkowy urlop na czas rehabilitacji ale jeśli ZUS się dowie należy liczyć się z konsekwencjami związanymi z cofnięciem L-4 a więc brak zapłaty za chorobowe a to może skutkować bułą w pracy i rozwiązaniem umowy o pracę. tym nie należy się chwalić
ODPOWIEDZ