Andrzeju masz rację tylko jak dotrzeć do tych pustych głów. ???
Kilka lat temu odwiedziłam rodzinne strony mojej mamy, wieś mazowiecka , mała społeczność i przepiękne okolice. Ktoś rzucił hasło .....idziemy na grzyby. Oky dobry pomysł ,chodziłam po lesie zbierałam grzybki ale niestety więcej nazbierałam puszek , butelek i worków foliowych . Do tej pory mieszkańcy wsi, żartują sobie....No nie wiesz która ? to ta paniusia co poszła na grzyby a wróciła ze śmieciami. Przykre to ,że nasze społeczeństwo jest tak próżne i nieodpowiedzialne. Pozdrawiam
Recykling po polsku
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Re: Recykling po Polsku
Airam1, niech się śmieją, taka ich reakcja na na nieznane , mechanizm obronny. Ja się już do bycia paniusią, ekoterrorystką itp. itd. przyzwyczaiłam, pogodziłam, a może i polubiłam.
By coś zmienić, musimy zaczynać od siebie i dawać dobry przykład, wskazywać kierunek pozostałym. Na siłę niewiele się da zdziałać. Zakazy, nakazy to wiemy jak często działają w naszym pokomunistycznym świecie, zwłaszcza jak nie ma kto i jak egzekwować. A jak jeden z drugim, a potem i trzeci postąpi jak ty, to może pójdzie to wreszcie owczym pędem
. Tak trzymaj kochana!