Wniosek o rezygnację z sanatorium

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Fisia8
Na forum od: 09 cze 2021 21:51
Oddział NFZ: Wielkopolski

Wniosek o rezygnację z sanatorium

Post autor: Fisia8 »

Witam, Czy pomożecie napisać pismo o zmianę miejsca wyznaczonego do rehabilitacji.
Mama otrzymała skierowanie do sanatorium w Krynicy Zdrój. Niestety od miejsca zamieszkania mamy az 870 km! Poza tym mama nie jest w stanie wysiedzieć 9h w samochodzie/autobusie, a pkp ze swoim schorzeniem odpada. Nie mam pojęcia jak napisać taki wniosek.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Wniosek o rezygnację z sanatorium

Post autor: Felice »

Dokładnie tak, jak napisałaś w poście.
nelacom
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 maja 2019 06:48
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękowano: 1 raz

Post autor: nelacom »

Na początek proponuję zadzwonić tam i dopytac sie. Moga wówczas wybrac miejsce podczas rozmowy. A później trzeba wyslac pismo albo maila na potwierdzenie.
Powodzenia
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Można też poprosić rodzinnego o zaświadczenie o przeciwwskazaniu do długotrwałej podróży. Każdy rozsądny powód jest dobry, aby zmienić miejsce .
szyszunia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 gru 2013 21:08

Post autor: szyszunia »

Dokładnie ja tak robiłam najpierw zadzwonilam i porozmawiałam następnie od rodzinnej pismo i wyslalam do NFZ. I dostalam bliżej miejsca zamieszkania.
Gość

Post autor: Gość »

870 kilometrów? Z jednegokońca na drugi kraju tyle nie wyjdzie.
irenae
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2012 22:01
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękowano: 3 razy

Post autor: irenae »

Witam
Andy masz racje dobrze jest zadzwonić i porozmawiać , zasw od lekarz też się przyda .
Wysłać wniosek o zmianę miejsca pobytu, zasw od lekarza oraz otrzymane skierowanie. Miałam podobną sytuację w 2019 r wtedy ZUS wysłał mnie do Gołdapi. Odemie to 3 przesiadki, byłam po operacji i zrobiłam tak jak wyżej opisałam. Po 10 dniach otrzymałam pozytywną odpowiedź. (Krynica M) z 1 przesiadka w Gdańsku.
Życzę dużo zdrowia dla Mamy i Ciebie, udanej rehabilitacji i miłego towarzystwa. IE :roll:
Gość

forumowicz pisze: 10 cze 2021 09:47 870 kilometrów? Z jednegokońca na drugi kraju tyle nie wyjdzie.
Cisna - Świnoujście 1008 km 🤔
Tak dla przykładu 🙂
Gość

e tam, dla przykładu to cisna-świnoujście 1070 może być. ale nie o to chodzi przeciez
ODPOWIEDZ