Piast ,-Iwonicz (potrzebne informacje)

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Jasiek59
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2020 08:33
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5

Piast ,-Iwonicz (potrzebne informacje)

Post autor: Jasiek59 »

Witam wszystkich użytkowników forum ,proszę o kontakt osobę która aktualnie przebywa w sanatorium Piast (Iwonicz Zdrój) czy jest problem z 2-kami dla małżeństw i czy faktycznie sanatoriusze mają zabierać z sobą sztućce i kubki.Czy tak faktycznie jest.Z góry dziękuję za informacje.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2021 23:04 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Re: Piast ,-Iwonicz Zdrój

Post autor: jan19557 »

Kto wam takich głupot naopowiadał? Z dwójkami dla małżeństw nigdy chyba nie było kłopotów
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

Zawsze i wszędzie zabieram do sanatorium swój kubek, a nawet i dwa, Jaki to problem?????
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22

Post autor: jan19557 »

Oczywiście że możesz ale nie musisz a im ktoś powiedział że muszą ze sobą zabrać kubki i sztućce. To jakiś obłęd. Ciekawe gdzie tak jest.
jarek064
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2018 11:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Re: Piast ,-Iwonicz (potrzebne informacje)

Post autor: jarek064 »

Byłem w Piaście w maju/ czerwcu 2021. To co piszą o tym sanatorium to rzeczywistość, a nawet obecnie jest jeszcze gorzej. W każdym sanatorium w Iwoniczu jest 100 % obłożenia, w Piaście 65%. Ludzie masowo rezygnują z wyjazdu z powodu fatalnych warunków, złego jedzenia, nieżyciowej i nieprzychylnej dyrektorki. Wyobraźcie sobie , że dyrektorka zarządziła w tym roku ,ze dzienna stawka żywieniowa w Piaście na kuracjusza ma wynosić 7 zł. Obniżyła ja z uwagi na oszczędności, z tego powodu przez 3 tygodnie nikt nie widział normalnego mięsa na obiad. Minimalne porcje, racjonowanie wszystkiego , łącznie z lurowatą herbatą to standard w tym sanatorium. Wszyscy narzekali a najbardziej pacjenci komercyjni, bo płacili po 170 zł za pobyt i ciągle chodzili niedożywieni. Dla porównania - dzienna żywieniowa stawka w innych sanatoriach w Iwoniczu np. Górniku , Sanvicie wynosi 13 zł na pacjenta. W polskich więzieniach wynosi obecnie ....9 zł. dziennie, w Piaście po decyzji dyrektorki - 7 zł. Taka jest rzeczywistość w tym sanatorium, to najgorszy ośrodek w jakim byłem !!!
jarek064
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2018 11:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: jarek064 »

Kilka informacji uzupełniających...
Wyposażenie pokoi w Piaście jest jeszcze z PRL, wygniecione łózka maja kilkadziesiąt lat, za kineskopowe stare 14 calowe telewizory trzeba zapłacić 130 zł., parking 220 zł , wszystko dodatkowo. Przed budynkiem stoi jedna połamana ławka, to jedyne sanatorium w Iwoniczu przed którym trawa jest prawie po pas, chaszcze i połamane gałęzie, wszystkie inne sanatoria są zadbane i wykoszone. Z pokoi 2- osobowych w ramach oszczędności zrobiono 3-osobowe, tym samym na 9 m2 w pokoju gnieździ się 3 osoby. To sanatorium to niestety tragedia , podobnie jak jego nieuprzejma, krzycząca dyrektor.
Gość

Post autor: Gość »

Tak sobie czytam i...
Powiedzmy że dzwonię po zwrot i cieszę się, że Pani proponuję mi Iwonicz, gdzie jeszcze nie byłem.
Po przyjeździe okazuje się, że nie ma się tak bardzo z czego cieszyć 🤔🙂😠.
Niech żyje Forum i ludzie tu się udzielający 👋🙂
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

W sanatorium ''Piast''byłam 11lat temu i pamiętam tą Panią dyrektor :roll: i tak było wtedy także ,potwierdzam.
Iwonicz Zdrój zrekompensował mi niedogodności samego obiektu i oczywiście Krakowiak :D
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Hm , czytam , czytam i dziwię się :o :shock: .
W głowie mi nie mieści się , że takie miejsca istnieją , nie chciałabym tam znaleźć się ani z NFZ ani z ZUS a komercyjnie tym bardziej...
Skoro tam tak jest to wiadomo , że chodzi tylko o kasę a gdzie chorzy ludzie ? :evil:
Dzięki za info , pozdrawiam serdecznie ;) .
ODPOWIEDZ