Kobiety! jakich mężczyzn lubicie,o jakich marzycie?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2019 13:01

Re: Kobiety! jakich mężczyzn lubicie,o jakich marzycie?

Post autor: RudaAndzia »

Max, znaku równości nie da się postawić :lol: to fakt ;) :lol: :lol:
A ja zawsze myślałam, że cyfry w stosunkach damsko-męskich nie mają znaczenia 8-)
Zawsze w moim przypadku najpierw była ocena wizualna, rozmowa i już wiedziałam czy to jest moje marzenie, czy też nie :)
Kleinehexe z Zenkiem :?: To już nie wiem, czy się rozgadywać czy też cicho jak mysz pod miotłą siedzieć 8-)
Kleinehexe, jak Ty jesteś sobą ;) to ja tym bardziej :lol:
Idę zająć się warzywami na obiad, bo tu grunt coraz bardziej niepewny :lol:
Miło jest posłuchać pogawędki i pomarzyć :oops: tylko czy marzenia się spełniają :?: skoro cyfry nijak do siebie się mają :lol: :lol:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Każdy powinien być zawsze sobą, bo bez tego trudno osiągnąć szczęście, za którym ponoć gonisz Ruda😊. Tylko życie w zgodzie ze swoim wewnętrznym ja, może dać nam satysfakcję. Ludzie szukają szczęścia wokół siebie, a ono jest w nas. Niby takie proste, a jednak tak trudno to osiągnąć. I podobnie jest z marzeniami. One się spełniają, tylko trzeba się dobrze zastanowić czego tak naprawdę pragniemy, tak głęboko, w podświadomości i uwierzyć, że to możliwe, a to się zdarzy. Tylko musisz być na to szczerze gotowa. Nie wiem czy to zrozumiałe, co piszę, ale trudno jest mi pisać o czymś, co jest tak niematerialne i intuicyjne. Spełnienia w życiu życzę! :kwiat:
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Eh, Marzenia :serce: gdzie jest Marzenia, bo pogawędził bym sobie z moją Gwiazdą, której choć nie widziałem to :serce: serce mi mówi, że coś z tego będzie ;) :P
Ruda nie na cyfry patrz tylko na gwiazdy :D i tam poszukaj swego Mężczyzny, co wzdychając wciąż go szukasz :D , gwiazd jest wiele, a jak dobrze popatrzysz to może nie jedną, a więcej znajdziesz odpowiednich, które olśnić Ciebie mogą od pierwszego spojrzenia :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Kleinehexe brawo.Polecam książkę: Potęga podświadomości
Murphy Joseph ,przeczytać i ćwiczyć!miłego weekendu :)
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję, znam, ćwiczę z różnymi skutkami, ale wiem po sobie, że działa.
Awatar użytkownika
To_ja_Jowita
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 22:02
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: To_ja_Jowita »

Nie wystarczy mieć marzenia, bo marzenia same się nie spełniają, ale marzenia się spełnia ciężką pracą i wytrwałością. Niektórym przez całe życie wystarczy marzenia mieć i czekać z nadzieją, że same się spełnią, A jak to mój szef mówi: Live is brutal and full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas ... :D :D Mam nadzieję, że chociaż pojawił się uśmiech na waszych twarzach. Miłej soboty
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jowita, oczywiście, że bez pracy nic się nie osiągnie, ale może to być praca nad sobą i o tym pisałam wcześniej, może dość niezrozumiale dla niewtajemniczonych. Ale na przykładzie zabawnego powiedzonka twojego szefa, wyjaśnię trochę o co mi chodzi. Zasadzki traktuję jak wyzwania i jak w grze komputerowej: przejdziesz przez nią, to wskakujesz na wyższy level, modrzejsza i silniejsza. Natomiast kop w dupę, owszem pewnie zaboli, ale może być kopem w górę i tak do tego podchodzę. A jeśli chodzi o marzenia o spełnionej miłości, to tylko praca nad sobą może tu pomóc, choć przewrotny los lubi chichotać i robić nam psikusy. Życzę przyjemnego popołudnia. Ja nomen omen muszę zaraz zasiąść do pracy. :)
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

P.S
Dodam jeszcze fajny opis tego co o tym pisze Joseph Murphy w książce polecanej przez Maxa-R

Doktor Murphy przez wiele lat badał i sprawdzał to, w jaki sposób osiągamy nasze cele i marzenia. Okazało się, że główną przeszkodą na drodze do ich realizacji jesteśmy właśnie my sami. Wiara, jaką posiadamy w sobie, musi stać się rzeczywista. Jeśli zaprzeczamy, że mogłoby nam się cokolwiek w ogóle udać, będziemy podejmować takie właśnie kroki, aby udowodnić naszą tezę. Poradnik podpowiada jak wykorzystać potęgę podświadomości i uwolnić umysł od podobnych ograniczeń, by osiągnąć upragnione cele. Sukces, dobrobyt, prestiż, grupa przyjaciół, miłość: wszystko jest w zasięgu Twojej ręki. Najważniejsze, co trzeba zrobić, to zmienić sposób myślenia i wykorzystać swój potencjał.

Dobra, już nie nudzę :lol:
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2019 13:01

Post autor: RudaAndzia »

Osiągnięcie sukcesu zależne jest od wielu czynników, między innymi od naszych zdolności, zaangażowania i motywacji.
Jeżeli masz dobrego Mentora, który daje Ci wolną rękę, ale jednocześnie kontroluje co robisz i czasami dostajesz cukierka to już wiesz, że idziesz do przodu, a jeżeli masz przy tym wsparcie bliskich to robisz kolejny krok do przodu. Praca, a do tego ciężka🤔 cóż trzeba mieć przy tym szczęście, że idziesz w ogóle właśnie drogą, która pomimo ciężkiej pracy jest tą właściwą. Ile razy w życiu staraliśmy się zmienić, a później zamiast radości był kopniak albo wykop. Ciekawe czy autor tej książki wziął pod uwagę własne doświadczenia czy tylko opierał się na dramatycznych historiach ludzi, którzy nawet pomimo ciężkiej pracy nie odnieśli sukcesu.
Czy zawsze my jesteśmy przeszkodą w osiągnięciu celu i realizacji marzeń? Życie to splot wydarzeń i naszych doświadczeń w powiązaniu z życiem innych ludzi, począwszy od rodziców, rodzeństwa, koleżanek, kolegów ze szkoły, naszej miłości, przyjaźni i naszych koleżanek i kolegów z pracy.
Nikt nie jest bezludną wyspą, żyjemy w świecie ludzi, którzy mogą nam pomóc, albo mogą nas odrzucić, choćby z powodu naszego odrębnego zdania.
Miłość jest albo jej nie ma, wzajemne zrozumienie i tolerancja drugiej strony to połowa sukcesu, o ile tego wzajemnie chcemy.
Awatar użytkownika
To_ja_Jowita
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 22:02
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: To_ja_Jowita »

Znałam kiedyś (bo dzisiaj już dawno nie żyje) panią doktor, która działała na ludzką podświadomość. Pani Profesor przyjmowała w swoim domu na Żoliborzu, seanse trwały cały miesiąc, wyciągała ludzi z hazardu, nałogów alkoholowych, odchudzała, sprawiała, że przestawali się jąkać, palić papierosy, wyciągała ludzi z depresji. Bardzo często przychodzili ludzie do niej bo czuli się samotni i szukali sensu życia. Nie przejmowała się, że tak mało ludzi w nią wierzy, liczyły się efekty pracy. Miała pacjentów z całego świata, Nie twierdzę, że wszystkich wyleczyła ale większość wracała z wielkimi bukietami w podziękowaniu. Mała, drobna kobieta a tak wiele zrobiła dla ludzi. Czasami niewyobrażalne dla nas sprawy mają głęboki sens.
ODPOWIEDZ