prośba o opinię na temat Arka Mega w Kołobrzegu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
terszu
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2011 19:45

prośba o opinię na temat Arka Mega w Kołobrzegu

Post autor: terszu »

Dostałam skierowanie do sanatorium Arka- Mega na ul. Kościuszki 11 w Kołobrzegu. Czy ktoś może się podzielić opinią na temat tego sanatorium? Interesują mnie warunki pobytu, jakość wyżywienia, obsługa. Z rozmowy telefonicznej z recepcją dowiedziałam się, że pokoje są trzyosobowe bez możliwości dopłaty do jedynki lub dwójki. Będę wdzięczna za wszelkie opinie. terszu.
ptrgawlik77778888
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 18 gru 2013 16:10
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Re: prośba o opinię na temat Arka Mega w Kołobrzegu

Post autor: ptrgawlik77778888 »

Arka Mega w Kołobrzegu to sanatorium napięć. W styczniu byłem prywatnie w San i czasami przychodziłem do Arki. Arka jest to sanatorium gdzie jest prawie wszystko tak,że jesteś szczęściarą. Nawet jest kino. Jest tam dosłownie wszystko czego sobie wymarzysz ( jak na pobyt w sanatorium ).Na samej górze jest obrotowa restauracja i pysznymi ciastkami i lodami. Na pewno nie będziesz miała czasu na nudę. Ja dostałem skierowanie 0d 03.01.2014 roku do Willa Fortuna. Jakby porównać Akra 5 pkt willa fortuna 3.Jadę pierwszy raz z NFZ. Jak odczułem w telefonicznej rozmowie z pielęgniarkami skierowani z NFZ są traktowani na 3 pkt a prywatnie zupełnie inaczej. Może tak mi się wydaje bo jadę pierwszy raz z NFZ zobaczymy na miejscu. Jeśli masz jakieś pytania chętnie odpowiem pozdrawiam Piotr
terszu
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2011 19:45

Post autor: terszu »

Myślę,że nie przeczytałeś dokładnie mojego zapytania. Ta Mega do której mam skierowanie nie leży na Sułkowskiego tylko na Kościuszki i jest tą biedniejszą siostrą tej wypasionej.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Sanatorium Mega -Kołobrzeg ul Kościuszki
Sanatorium oddane do użytkowania w latach 70 tych ubieglego wieku po GRUNTOWNYM Liftingu w latach bodajże 2007-2009
Warunki powiedziałbym Bardzo dobre jak na osrodki kołobrzeskie tzw Gorna pólka na niektore zabiego kuracjusze dowożeni byli do ARKI na Sułkowskiego-Basen
Osrodek bardzo kameralny około 150 kuracjuszy pokoiki faktycznie w 80% trzyosobowe -wyposażone we Wszystko TV ,bodajże lodowka , radio sztućce i reczniki Niestety bez szlafrokow.
Baza zabiegowa na miejscu oprocz basenu ,na ktory kuracjusze sa dowożeni Połączony z Duża Arką
Mialem przyjemnośc byc tam" lata świetnlne temu "i do nadal odwiedzam podczas pobytow .. Kilka osob z personelu
Ośrodek na uboczu za Verano i wspomnianym Sanem - jednaże mający swoj specyficzny pozytywny Klimat
Chetnie pojawilbym sie tam kolejny raz niestety w/w osrodek nie obsługuje Moich schorzeń
Jedyny minus na zimowe wieczory to niestety w Medze maja ograniczone zabiegi te rozpoczynające sie po 19,00 ,ale wpromieniu 5 minut spacerem jest tak San jak i Verano
Osrodek godny polecenia
ODPOWIEDZ