Kobiety! jakich mężczyzn lubicie,o jakich marzycie?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 93 razy

Re: Kobiety! jakich mężczyzn lubicie,o jakich marzycie?

Post autor: Dzia_dek »

ZenekM197 pisze: (...) czasami krawat albo muszkę mogę założyć, (...)
Paulo Coelho pisze: To, że wsadzisz sobie w doopę trzy pióra nie znaczy, że jesteś kogutem.
:lol: :lol:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 37 razy

Post autor: Sloneczko »

:roll: Zastanawiam się jak ma wyglądać kobieta przy takim mężczyźnie, którego opisała Majka.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Nie wszystkim i nie ze wszystkimi zawsze jest pi drodze. Czy nie lepiej uszanować to i nie narzucać się tam, gdzie ktoś nie jest miłe widziany. Czy wchodzisz do czyjegoś domu wbrew jego woli? Nie, więc dlaczego usiłujesz pisać w temacie wbrew wielu ludziom? Czy na tym polega chęć sympatycznego, wesołego pogadania? Chyba nie. Myślisz inaczej? To nie dziw się, że ludzie tak cię oceniają,
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 37 razy

Post autor: Sloneczko »

Zenek coś znowu nabroił bo czytam i czytam i doczytać się nie mogę :?
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Dzia_dek pisze: 03 lip 2021 17:20
ZenekM197 pisze: (...) czasami krawat albo muszkę mogę założyć, (...)
Paulo Coelho pisze: To, że wsadzisz sobie w doopę trzy pióra nie znaczy, że jesteś kogutem.
:lol: :lol:
To tak na Dobranoc :serce:
Dziadku,
Czy krawat, czy muszka, a nawet i trzy piórka w doopę wsadzone kogutem Cię nie uczyni ;) ,
bo oprócz wyglądu zewnętrznego są inne atrybuty, o których nie mówi się na głos, a być powinny,
kiedy mężczyzna chce przy kobiecie Jej koronę zdobić. A teraz każdy sam niech sobie po cichu odpowie,
które mogą odegrać tu zdecydowaną rolę, by najpierw marzeniem być w głowie Kobiety,
a później, by przy Jej boku w życiu realnym stały się Miłości dalszej kontynuacją :?:
Felice,
życie, życie, życie to ludzie, którymi się otaczamy, więc pamiętaj o tym, że kąsaniem innych nic nie zyskamy, a strat po takim kąsaniu tylko narobimy, więc uśmiechu i spokoju Ci życzę :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zenek kolejny raz powiem, ze forum to nie moje życie. Otaczam się ludźmi z którymi mi po drodze. Nie toleruję mataczy, kłamców i tych natychmiast eliminuję.
Nikogo nie kąsam, nazywam tylko po imieniu to co czuję i myślę. Uśmiech jest nieodłączną częścią mojego życia tylko uwierz, że trudno się uśmiechać do wszechobecnej cudzej namolności. To co czytam na tym forum ostatnio powoduje głównie zwątpienie. Po prostu nie wierze, że ludzie mogą być tak bezkrytyczni w stosunku do siebie.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Jestem tu na forum aktywna od nie dawna, ale od razu rzuciło mi się w oczy, że jest jakiś konflikt dwóch stron różniących się od siebie sposobem bycia,  myślenia, mentalnością. No cóż po prostu samo życie, a forum to jego odbicie. Lubimy otaczać się ludźmi, którzy myślą podobnie do nas, mają podobne poglądy i przemyślenia. Tak jest łatwiej i daje poczucie bezpieczeństwa i akceptacji. Jednak świat jest różnorodny, i nie mam na myśli tylko ludzi, i ta bioróżnorodność jest najlepszym co może być, jest potrzebna by świat funkcjonował prawidłowo. Eliminacja jednego elementu, który może wydawać się zbędny, zaburza funkcjonowanie reszty, chociaż wydawać by się mogło, że jest zgoła inaczej. Chociaż czasem coś mi przeszkadza,  uwiera, a nawet czegoś się boję (np. taki kleszcz, a kocham las i jestem w nim codziennie) to muszę, a właściwie to chcę zaakceptować, tolerować, by nie rezygnować z tego co kocham. Nie jest to łatwe, wzbudza to w nas tyle często negatywnych emocji, ale mamy prawo je odczuwać i je wyrażać, jednak tak by nie krzywdzić, obrażać, niszczyć. Oceniajmy wypowiedź, nie ludzi, bo nie znamy przyczyn tak niezrozumiałego dla nas zachowania. Przez całe swoje życie często byłam niezrozumiana, próbowałam i pewnie nadal próbuje przekonać innych do swoich racji, to normalne. Coraz częściej dociera do mnie jednak, że gdyby nie ta druga strona, to ja nie wiedziałabym kim jestem, bo nie miałabym się do czego odnieść. Nie istnieje dobro bez zła, góra bez dołu, radość bez smutku itd. Nie musimy się zgadzać ze sobą, ale spróbujmy się tolerować, akceptować i szanować. Wiem to trudne, ale przecież wiemy,  że bez wysiłku niczego nie osiągniemy.
Przyjemnej niedzieli wszystkim bez różnicy życzę. :serce:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Odmienności się uzupełniają ;) :) ... może nie tak jak jing-jang :lol:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kleinehexe może tu niekoniecznie chodzi o to kto jak myśli , jakie ma poglądy…
Przecież jak to w społeczności nie musimy być na hura ze wszystkimi. Każdy szuka sobie takiego miejsca i osób , z którymi jest po drodze, można o podobnych sprawach porozmawiać. Mnie nie przeszkadzają ludzie funkcjonujący inaczej, tylko niech zostawią jakaś przestrzeń, w której nie jestem zmuszona być z nimi.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Rozumiem Cię Felice, ale co zrobić jeśli one chcą być tam gdzie ty. Myślę, że dla własnego spokoju trzeba ćwiczyć swoją cierpliwość i zaakceptować sytuację. Cierpliwość ma gorzki smak, ale jej owoce są słodkie.
ODPOWIEDZ