Dom Zdrojowy Świeradów Zdrój wyjazd 3.3.2014

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
cekaj
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 gru 2013 17:06
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Dom Zdrojowy Świeradów Zdrój wyjazd 3.3.2014

Post autor: cekaj »

Witam Wszystkich serdecznie. Jadę na turnus od 03.03.2014r Mam pytanie odnośnie skierowania. Mianowicie skierowanie jest z ZUS i są wypisane na nim dwa adresy. Pierwszy zapis: kierujemy pana na rehabilitacje do osrodka rehabilitacyjnego Dom Zdrojowy ul.3 Maja 1i drugi zapis Ośrodek Rehabilitacyjny Uzdrowisko Świeradów-Czerniawa ul.Zdrojowa 2
Czy to jest tak, że w pierwszym jest baza noclegowa, a w drugim zabiegi?
I jeszcze jedno pytanie w związku z tym ,że pracuję a skierowanie jest z ZUS potrzebne mi będzie zwolnienie L4. Czy jest jakiś problem z wystawieniem tego druku. Pani z ZUS-u powiedziała mi ,że nie ma zadnego problemu. Wystawia je lekarz
prowadzący na koniec turnusu. Wie może ktoś jak to jest?
forumowicz

Re: Dom Zdrojowy Świeradów Zdrój

Post autor: forumowicz »

cekaj pisze:Witam Wszystkich serdecznie. Jadę na turnus od 03.03.2014r Mam pytanie odnośnie skierowania. Mianowicie skierowanie jest z ZUS i są wypisane na nim dwa adresy. Pierwszy zapis: kierujemy pana na rehabilitacje do osrodka rehabilitacyjnego Dom Zdrojowy ul.3 Maja 1i drugi zapis Ośrodek Rehabilitacyjny Uzdrowisko Świeradów-Czerniawa ul.Zdrojowa 2
Czy to jest tak, że w pierwszym jest baza noclegowa, a w drugim zabiegi?
I jeszcze jedno pytanie w związku z tym ,że pracuję a skierowanie jest z ZUS potrzebne mi będzie zwolnienie L4. Czy jest jakiś problem z wystawieniem tego druku. Pani z ZUS-u powiedziała mi ,że nie ma zadnego problemu. Wystawia je lekarz
prowadzący na koniec turnusu. Wie może ktoś jak to jest?
Oczywiście dobrze Cię poinformowano,na koniec turnusu będziesz mieć wystawione L-4 tak że nie zapomnij zabrać Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego , dowód osobisty.Będziesz mieć też zwrot za dojazd na kuracje,bez względu na środek transportu .Kwota jest wyliczana w/g taryfikatora Zus zależnie od ilości km.od miejsca zamieszkania.Pozdrawiam i życzę owocnej rehabilitacji :D
cekaj
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

smuga pisze:Pozdrawiam i życzę owocnej rehabilitacji :D
dzięki ;), a wiesz może dlaczego podają te dwa adresy na skierowaniu ?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Myślę że chodzi o to że głównym adresem Uzdrowiska "ŚWIERADÓW-CZERNIAWA",to Świeradów Zdrój ul.Zdrojowa 2 , a pobyt będziesz miał pod adresem „Dom Zdrojowy”
ul. Konstytucji 3 Maja 1
Recepcja tel. 75/ 78 20 500 zawsze w razie wątpliwości można dzwonić. Miłego wieczorka :)
cekaj
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ok , dzięki za info. Jadę pierwszy raz, raczej z optymistycznym nastawieniem. Poczytałem trochę wypowiedzi innych kuracjuszy, ale jak to mówią " jeszcze sie taki nie narodził, co by wszystkim dogodził" :lol:
cekaj
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Re: Dom Zdrojowy Świeradów Zdrój wyjazd 3.3.2014

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego wyjazdu. Jadę na rehabilitacje kręgosłupa, dokładnie odcinek lędźwiowy. Czy może ktoś przybliżyć, jakie zabiegi są najczęściej stosowane w tym ośrodku :?: Może ktoś coś podpowie z własnego doświadczenia. Wszelkie porady mile widziane.
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

Witaj Cekaj :kwiat: Zabiegi są zawsze dobierane przez lekarza indywidualnie, dla każdego kuracjusza :) Ponieważ Świeradów słynie z doskonałej borowiny
i radoczynnych wód to z pewnością okłady, kąpiele, zawijania z borowiny i kąpiele w wodzie radonowej będziesz miał zaordynowane. Poza tym możesz poprosić o masaż manualny, masaż podwodny, prądy TENS lub ultradźwięki (działają przeciwbólowo). Świetnie robi też gimnastyka grupowa, która zmusi Cię do ruchu, a wiadomo, że w grupie lepiej sie ćwiczy. No i bicze szkockie, dla mnie cudownie poprawiające krążenie. Pozdrawiam :kwiat:
cekaj
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Biedroneczko dzięki Ci za informację. Mam nadzieję ,że zalecenia lekarza co do zabiegów będą trafne.
dorka48
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2013 17:44
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dorka48 »

witam
a ja jade do lukasa od 16 03 do swieradowa moze sie zobaczymy pozdrawiam
cekaj
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

dorka48 pisze:witam
a ja jade do lukasa od 16 03 do swieradowa moze sie zobaczymy pozdrawiam
Również ślę pozdrowienia i pomyślności w Nowym Roku .
ODPOWIEDZ