Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
O SUPER
Wałek a po co ?
Weź lepiej olejek do opalania ?
Ja biorę Masło Kakaowe
No i nie zapomnij że Masz u mnie Kawę .
Czyli co Arka -
Kawa z szarlotką
a później Bałtyk
Tylko żebyś Mnie znowu nie wykończyła jak w Polanicy
Tym razem szykuje się kilka wieczorów
Bałtyk
Ikar
San
Szkoda że lista lokali jest tak krótka
Ale za to owe kołobrzeskie lokale są na wyższym poziomie niż ten w Polanicy z przejściem przez palarnie MASAKRA
Normalnie chyba się ucieszyłem
Acha i nie zapomnij że Musisz Spotkać się ze Swoim Sobowtórem
Jak Ja Sobie wtedy poradzę
Oczywiście Feli między innymi . Ewentualnie, jakby ktoś potrzebował interwencji "żony" to służę pomocą, z tym że potencjalnych konkurentek nie tłukę, tylko "ślubnego"
Witam, b.lubię Perłę Bałtyku. Wiele wspomnień i teraz też bywam....najgorsze są wyjścia z posiłków i kolejki do wind, jak uda się, proszę brać pokój na niższej kondygnacji. Koleżanka miała na ostatnim piętrze prywatnie i ciężko było z dojazdem windą, za to przepiękne widoki na morze. Cały czas obiecują, że otworzą kawiarnię na górze, że już niedługo, ponoć mieli kłopoty z personelem i aby mieć ludzi tam pracujących ale już twierdzą, że niebawem otworzą.
Z nowych miejsc polecam otwarty Olimp 4 od czerwca, na rogu Kołłątaja ( wyremontowali dawny niszczejący kolos- szkielet ) i na samej górze na 11 piętrze kawiarnia, a także oszklony taras odkryty z pięknymi widokami na zachód słońca, na przykład.. nie jest luksus, ale coś nowego, oprócz Arki i bliżej.... W środę jest wieczorek- koncert tam, od godziny 20:30 do 22:30 gdzie b.ladnie Jarosław Kuczek..( w zeszłym roku śpiewał z żoną, która mu niedawno tydzień temu urodziła córeczkę).... W Verano byłam w dwie soboty i raz w piątek, też on super śpiewał ze swymi nagraniami, praktycznie bez przerwy i wszyscy tańczyliśmy na zewnątrz ...b.mile wieczory. W piątki w Olimpie 4 Pani śpiewa, nie byłam. San od czwartku do niedzieli na tańce, lub do soboty włącznie, na zewnątrz w swym wewnętrznym placu. Bardzo ładnie śpiewa pan i gra w Lechu, wejściówka 10 zł. Grają w kielczance, w posejdonie, w gryfie- ( 5 zł wejście)
i w wewnątrz, i na zewnątrz koło Mesko w ogródku, oczywiście jak zawsze pod muszlą... Często są koncerty w RCK, jak zawsze w amfiteatrze, trzeba zobaczyć na obecny repertuar. Podczas moich chwil spędzonych w Kołobrzegu nie zawsze był czas na wieczorne dancingi, gdyż wspaniałe były zachody słońca ze spacerami, które polecam, liczne spotkania, a także i inne rozrywki typu basen wieczorem solankowy lub koncerty...i jak kto sobie życzy......jest jak zawsze w czym wybierać...
Serdecznie pozdrawiam i życzę superowych chwil w Kołobrzegu.
Acha-koło Perły Bałtyku był mały, prywatny sklep, właścicielka sprzedała go i remontowali dość długo, bo w czerwcu na Boże Ciało jak byłam 5 dni to w środku malowali i teraz też, dopiero 1.5 tygodnia temu otworzyli i można tam kupić lody, gofry, ciastka, naleśniki desery, słodkości i jest gdzie usiąść na werandzie- takie małe co nieco.... bardzo blisko i nawet cieszyło to się popularnością na początku, szczególnie ludzie wychodzili z plaży i brali lody na plażę lub coś innego, albo też przy wychodzeniu lub wchodzeniu nad morze przechodnie tam mogli zaopatrzyć się w coś słodkiego....
Serdecznie pozdrawiam...
Co do miejscówki w Perle to nie ukrywam że przez soje lenistwo poprosiłem o samodzielne lokum aż na 3 piętrze .
Bo na bezdechu na 3 wejdę schodami od strony bazy zabiegowej .
Niestety jako samodzielny jest od strony Parku Żeromskiego ,ale plus jako ostatni czy pierwszy od kortów.
O problemach z kawiarnią słyszałem od zeszłego roku .
No niestety Uzdrowisko za wynajm chce kwotę taką jak na molo za mkw i chyba tylko Desperat się zdecydował .
Zainteresowała mnie informacja ,że ów jak wspomniałaś SZKIELETOR czyli Duma mojej byłej firmy już nie straszy i został wyremontowany.
Oj
Pamiętam gdy ludzie w latach 80 czy 90 na kołobrzeskim dworcu trzepali swój bagaż ,aby nie przywieść Slawnych Mrówek Faraona
Ewenement tylko w Hutniku było ich od zatrzęsienia .
To jest dobra informacja o Kawiarni na Tarasie Dachu.
Dziękuję za informacje odnośnie gdzie Grają .
Wspomniałaś że w Sanie grają na wew placu
Pytanie Kto gra ?
I czy Posiadasz Informację gdzie gra ów Marianek z Sanu
Oj
Mary Ann
Ty mnie chcesz Bić
Ja Stary Schorowany
Ty powinnaś Mi służyć Pomocą w Kołobrzegu
Ja jeżeli dostąpię Zaszczytu będę Szczęśliwy ,że Będę Mógł z Taką Panią iść na tańce do Bałtyku.
Normalnie już dzwonię i rezerwuję ten stolik z którego tak fajnie widać zachód słońca.
A i jakaś Butelka Prosecco się znajdzie
Ja do Ciebie z Sercem a Ty z Wałkiem
Zamień choć na rugulkę mniej będzie boleć
A czy Ty kogoś bijesz Darek?? Jak straszysz, że 2 metry ma strach?? Ja niespotykanie spokojny człowiek jestem Stolik rezerwuj i od razu repertuar też...tym razem tylko chodzonego tańczymy
Nie pamiętam kiedyś w Kołobrzegu było chyba pożegnanie Lata czy inna Impreza w okolicach Szańca.
Jako przykładny kuracjusz Perły Bałtyku .
Chadzałem obok wspomnianego przez Muzyczkę Sklepiku
Oczywiście na plaże zawsze był zakup zimnego browarka .
Wracam z plaży i widzę że pewna Pani delikatnie na Mój widok się cofa -Zejście ze schodów .
Ustępuję Pani chcąc nawet podać Rękę aby bezpiecznie zeszła ze schodów
Ona Stoi
Ja Stoję i zapraszam do zejścia .
Cóż po około 2-3 próbach Pani obraca się i idzie ucieka w Kierunku Perły ale od strony parku , ja za nią do pokoju ona przyśpiesza ,ja normalnym krokiem
Wpada na tą Dziewczynkę z Rogami ze Włosów
Babcia Szczęśliwa bo w ramionach wnuczki .
a w listopadzie w radiu słyszę Piosenkę ..2 metry ma Strach
W następnym roku spotykam w Perle ową Babcię -ale już nie uciekała i tą Panią ,która w żarciku podarowała mi chyba ze dwie płytki z dedykacją .
od tej pory gdy słyszę piosenkę przed oczyma mam ową starszą Panią ,która chyba była naprawdę wystraszona .
Nieraz zastanawiam się czy nie zarządać jakiś gratyfikacji
Jakieś Tandiemy lub jakiś inny Bonus