Argentyt - Dąbki

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
mercedeska
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 wrz 2016 19:19
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8

Argentyt - Dąbki

Post autor: mercedeska »

Witam :serce:
Wróciłam z Argentytu (,turnus rehabilitacyjny 21.08-04.09)
Zameldowanie prowadzą od godz 12: druki, oświadczenia pielęgniarka itp. Klucze do pokoju o 14. W międzyczasie obiad. Dobrze że koło recepcji nowe łazienki :lol: Stołówka na 3 zmiany, śniadania i kolacje b. bogaty bufet ,obiad + owoc podawany - także dla NFZ :!: wszystkich traktują równo :!:
Obiekt b.duży ok 600 kuracjuszy ale tak rozległy że nie ma tłoku. Większość ludzi to sanatorium NFZ + turnusy rehabilitacyjne dorosłych i dzieci + prywatni. Budynki wyremontowane, nowa baza rehabilitacyjna i basen połączone wygodnymi łącznikami--- trzeba się nachodzić :lol:
Zabiegi takie jak chciałam. Polecam kriosaunę.
Plac i sala zabaw dla dzieci. Dzbanek na korytarzu. Sprzątanie i wymiana ręczników wg harmonogramu lub na żadanie. Sprzęt plażowy i ręczniki przydzielane za kaucją 10-30zł podobno kradną :shock:
Blisko do morza + pare schodków, jeszcze bliżej do jeziora, wszędzie ławki do odpoczynku.
Po rozpoznaniu terenu nawet blisko do Polo Marketu :D
Kawiarnia z tarasem, tańce od środy do niedzieli 10zł wstęp, wcześniejsza rezerwacja bo duży popyt
Słonko i fajni ludzie -było super.
Ps jak sie uda wrzucę jakieś fotki.
-pytania?
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Re: Argentyt - Dąbki

Post autor: andrzej1955 »

Serdeczne Podziękowania za napisanie opinii po pobycie ,Bardzo Miło się czyta jak kuracjusz wraca zadowolony po kuracji :kwiat: Pozdrawiam :)
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

Brawo Mercedeska :kwiat:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Mercedeska ,kuracjusz Dąbki Dukat Spa, dziękuje za opis kuracji :kwiat:
Miałam możliwość ,bycia w sanatorium na kawce ,tańcach pozostały miłe wspomnienia :kwiat:
Pozdrawiam :kwiat:
hanulka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 mar 2018 17:20
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: hanulka »

Bardzo dziękuję Mercedeska za tak pozytywną relację .Trochę niepokoją mnie opinie innych osób o pokojach -podobno małe i najczęściej bez balkonów.Mogłabyś jeszcze napisać jak ty oceniasz pokoje ,sprzątanie ?
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Argentyt - Dąbki

Post autor: jacky6 »

mercedeska pisze: 06 wrz 2021 16:26 - jak sie uda wrzucę jakieś fotki.
-pytania?

Czekamy na fotki ...
Szczególnie istotne dla komercyjnych.
...
Pytaniem zasadniczym - czy towarzystwo dopisało ?

:mrgreen: :ugeek:

mercedeska
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 wrz 2016 19:19

Post autor: mercedeska »

Witam!
Odnośnie pokoi: ja miałam dwójkę standard z balkonem było ok, ale co zauważyłam nas niepełnosprawnych na turnusie zakwaterowali w budynku 1,a sanatoria NFZ były kwaterowane w dalszych budynkach tam są przeważnie trójki bez balkonu i jest trochę ciasno. Sprzątanie powierzchowne jak to zwykle bywa "starają się"- odkurzanie 3x w tygodniu, 1x na mokro -mi wystarczyło. Prywatnym dają pokoje komfort w nowej części - tak mnie powiadomiono. Chyba że przyjeżdżasz na turnus reh. prywatny sprzedawany przez biura, które mają zarezerwowane dwójki.
Uwaga różne biura różna cena!
hanulka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 mar 2018 17:20
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: hanulka »

Dziękuję bardzo Mercedeska :kwiat: .Może trafi mi się pokój z balkonem ,jeżeli nawet nie ,to sądząc po twojej relacji , mam nadzieję , że będzie dobrze .Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam . :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

mercedeska dzieki :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
fran
Na forum od: 27 wrz 2021 12:38

Re: Argentyt - Dąbki z NFZ

Post autor: fran »

Witaj, czekam na wyjazd do Argentytu z NFZ Czy mogłabyś coś więcej na temat przydziału pokoi? Czy jest szansa wg Ciebie na 2-os.i jakiś balkonik? W której części te dwójki dla NFZ są? W której części są zabiegi , w budynku gł.? Byłam tam z 10 lat temu Wtedy był budynek gł. i budynki A,B,C .. Czy możesz polecić któryś budynek teraz? Na pewno coś zaobserwowałaś , czy słyszałaś Czytałam, że całość po remoncie i coś dobudowali Czy kwaterują zaszczepionych razem, czy jak leci? O reżimie sanitarnym nie marzę, bo chyba jak w większości liczy się kasa, byle więcej kuracjuszy Będę bardzo wdzięczna za odp. Możesz na priv
ODPOWIEDZ