NIEŚMIERTELNI

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Re: NIEŚMIERTELNI

Post autor: dani888 »

Hm , niejako poczułam się wywołana do tablicy .
Otóż , ja mam takie zaświadczenie , jestem zwolniona z obowiązku noszenia maseczki choć jak
wcześniej wspomniałam w pomieszczeniach zamkniętych nie korzystam z tego tzw. przywileju :roll: . I nie zgodzę się z zawężaniem kręgu ponieważ są osoby , które zwyczajnie duszą się i na pewno nie zakrywają się gofem czy szalikiem .
Przykład - samotna staruszka schorowana , z problemami układu krążeniowego i oddechowego musi zrobić zakupy bo niestety , nie ma komu . Pomijam fakt , że musi sama pokonać drogę ale ona musi zrobić te zakupy i przynieść do domu . Nawet w mojej klatce mieszka pani , która na każdym półpiętrze zatrzymuje się i odpoczywa ciężko dysząc .
Moim zdaniem takie stwierdzenie jak wyżej jest po prostu bezpodstawne i krzywdzące dla innych :( . Na koniec dodam , że ja sama nigdzie nie ruszam się z domu ( nawet na spacer ) bez inhalatora , którego jednak czasem trzeba użyć , tyle w temacie .
P.s. szkoda , że ginie gdzieś empatia...
Gość

Post autor: Gość »

Jakby było mało pęknięć w naszym biednym narodzie🤔
Jeszcze to małe diabelstwo próbuje nas dzielić 🙁
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 266 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Danii , nie rozumiem czemu wzięłaś to do siebie , a poza tym , źle mnie zrozumiałaś , bo właśnie o zawężeniu do takiej grupy osób myślałam .... jak piszesz ... które się duszą w maskach .... bo zbyt wiele osób załatwia sobie zaświadczenia , a jak pisałam zasłaniają usta czymś innym .
Jest też zwolniona grupa osób , która nie ma zdiagnozowanych problemów z oddychaniem .... a przecież Oni też zarażają ...
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kaziu , nasz naród już i tak jest podzielony :roll: , nie wspomnę z czyjej winy bo będzie wielkie larum .
Gieniu , moim zdaniem . zrozumiałam tak jak trzeba i wyraziłam tylko swoje zdanie , nic więcej .
Odnośnie zarażania to zarazić mogą wszyscy - szczepieni i nie... na to żadnej gwarancji nie ma .
W ogóle to wszystko jest tak pogmatwane , tyle fałszu , że człowiek przestaje komukolwiek ufać .
Zdrówka kochani i oby obyło się bez podziałów :serce: :) , pozdrawiam wszystkich .
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

Dani, nie bierz tak wszystkiego do siebie - tak nie wolno ,
myślę, że w niejednym swoim poście określiłaś swoją sytuację zdrowotną
i nikt nie robi wycieczek pod Twoją osobę , przynajmniej takie jest moje zdanie.
Gość

Post autor: Gość »

I moje.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Amen ... i tym zakończymy ten temat , chyba , że wypowie się jeszcze Darek .
ODPOWIEDZ