Rejestracja NFZ numerki
- Bunia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 gru 2011 20:19
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 20
- Podziękowano: 2 razy
Re: Rejestracja NFZ numerki
-
pogodynka
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 14 lut 2012 18:03
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 1
Dwa dni temu dostalam skierowanie do Gołdapii w ramach prewencji rentowej ZUS ( przyznano mi zasiłek rehabilitacyjny). Jadę 16 kwietnia na ok 24 dniowy turnus . Natomiast w grudniu, dostałam poszpitalne skierowanie na leczenie ( szpital uzdrowiskowy) w ramach NFZ. ponieważ kolejeczka przesuwała sie w stałym rytmie od tego czasu, po ok 30 osób w miesiacu. W grudniu byłam 156 , w styczniu 120 , w lutym zlecialo do pozycji 93 ( wczoraj sprawdzałam ) . Wchodzę jednak dziś - i co widzę ? jestem na pozycji 72 (!!!) . Wczesniej wyglądało na to , że pojadę około maja . A teraz .... jestem prawie pewna , że wyjazdy nałożą się na siebie , jak nic. Chciałabym skorzystać z obu bo młoda babka ze mnie i mam nadzieję , na całkowity powrót do sprawności.
Myslicie , że NFZ weźmie pod uwagę ZUS-owskie skierowanie i troszkę przesunie mi termin wyjazdu ? Czy po prostu wywalą mnie z kolejki i będę sie musiała starac o to sanatorium jeszcze raz ????
Chyba zadzwonie do nich po prostu i powiem jaka jest sytuacja. Ale jesli ktoś z WAs może coś mądrego poradzic - chętnie posłucham .
Liczę na Waszą wiedzęi życiowe doświadczenie !
- magaziata
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 sie 2011 10:10
- Staż sanatoryjny: 5
-
hakade
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 15 lut 2012 20:01
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
- Bunia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 gru 2011 20:19
- Staż sanatoryjny: 20
- Podziękowano: 2 razy
-
pogodynka
- Pomocny Kuracjusz

Hm... no nie wiem czy tak od razu zazdrościchakade pisze:ale Ci zazdroszczę, że już wiesz gdzie i kiedy. Ja mam nr 462 i tylko mam nadzieję, że pojadę jak śniegu już nie bedzie
To sanatorium z ZUS to mi wlepili dwa dni temu jak byłam na komisji o zasiłek rehabilitacyjny. Więc wyjścia nie było . Musze jechać bo tym , bo zabraliby tez zasiłek . A do pracy to ja sie chyba nie za bardzo nadaję .... jeszcze.
NFZ - natomiast nie do konca wiem kiedy i gdzie . Prawdopodobnie Ciechocinek . I z tego co wiem też bezpłatne bo to skierowanie poszpitalne do szpitala uzdrowiskowego. Jutro zadzwonie i powiem im o tym kwietniowym wyjeździe , zeby coś tam poprzesuwali. Jak będą chcieli to wysle im skierowanie z ZUS. Taki dkument powinien mieć teoretycznie jakąs moc . Na pewno dam znac co z tego wyniknie . Może posłużą te informacje też komuś innemu ?
Hmmm... zapewne gdybym była sama to cieszyłabym sie jak cholera- w końcu darmowe wczasy i to w sezonie wiosna/ lato . Ale mam dwójke dzieci , ktore wychowuję sama ... więc póki co myśl o wyjeżdzie bardziej mnie stresuje niz cieszy . To będą az dwa turnusy - i na ten czas muszę im znaleść jakąs opiekę ....
Dzieki wszystkim , którzy zechcieli odpisać
Pozdrawiam.
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
-
forumowicz
przyjeżdżaj wypoczęta a i zdrowa
Pozdrawiam goraco
Życze Ci udanego wypoczynku i szybkiego zdrówka.
-
pogodynka
- Pomocny Kuracjusz

"Przemiła" Pani poinformowała mnie ,że musze im przesłać ksero skierowania Zusowskiego i napisać oświadczenie ,że w danym terminie nie mogę wyjechać na leczenie uzdrowiskowe z ramach NFZ. Moje dokumenty zostaną ponownie skierowane do lekarza balneologa i bardzo mozliwe , że on uzna iż wyjazd jest zbędny , bo przecież skoro ZUS chce zapłacić na sanatorium to drugi pobyt w ramach NFz byłby marnotrawstwem....
No i co wy na to ? Moja fizykoterapeutka tyle mi nagadała , jak to dwa turnusy postawia mnie na nogi , ze troche juz sie oswoiłam z tą myślą..
Pisac to pismo do NFZ czy liczyć , że terminy jednak sie nie pokryją???
Co byście zrobili na moim miejscu ?
Pozdrawiam Was czwartkowo, pączkowo i ... urodzinowo