23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Rebis
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 paź 2013 13:38
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Re: 23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Post autor: Rebis »

Super, może uda nam się spotkać. Powiadasz, ze jest mało 2 a ja miałam nadzieję na 1? Nie wiesz czy dają ręczniki, :?: . Już raz Twoje informacje były bardzo pomocne w Aleksandrowie Kujawskim, z którego wróciłam 21 gru :lol:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Droga Rebis czy jedziesz do WSZUR pawilon 2 czy do jubilata ?
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Pytam bo wróciłem w końcu pazdziernika . WSZUR ma trzy pawilony ; Lotnik. III i II . Sprawę pokoju zalatwia się w Recepcji która jest w pawilonie II napisz konkretnie do jakiego pawilonu jedziesz może mogę pomóc :kwiat:
Rebis
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 paź 2013 13:38
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Rebis »

Na skierowaniu mam napisane pawilon III ul. ORLA, oczywiście WSZUR. Będę wdzięczna za pomoc. :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Rebis o jedynce to raczej możesz zapomnieć.jedziesz na rehabilitację więc mieszkać będziesz w pawilonie III,tam też będziesz miała zabiegi.Dwójek jest tylko kilka,w większości 3,a nawet 4.Ręczniki dają i wymieniają,ale ponieważ to okres zimy,a zabiegów wodnych dużo warto zabrać jeden kąpielowy dodatkowo.Możesz tylko na basen duży chodzić na zewnątrz,bo mały do ćwiczeń też jest na miejscu.Stołówka na miejscu,ale jedzenie przywożone jest z kuchni z pawilonu I.
Do przyjęcia zgłaszasz się bezpośrednio do pielęgniarki w tymże pawilonie.Procedura przyjęć dla rehabilitacji jest nieci inna niż dla turnusów z NFZ.
sztanito jest inny rodzaj leczenia,niż ten na którym byłeś.Pozdrawiam z Lądka.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Alice jesteś nie oceniona ,masz dużą wiedzę Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Mask
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2013 10:40

Post autor: Mask »

Jak 1.5 roku temu jechałem do 23WS (Wasama), to też uczyłem się o Lądku z postów Alice. :kwiat:
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Witam!!l! Alice była szybsza odpowiedziała ci na pytanie ,,,Pewnie że możemy się spotkać ,,,Jestem otwarta na propozycje ,,,Chyba że prędzej Zus mnie wykończy zanim pojadę ,,Na razie toczę z nim wojnę ,,,Pozdrawiam ,,,B,,,,
Francik
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 sty 2014 00:51
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Francik »

Witam wszystkich Forumowiczów !
Byłem kilka miesięcy temu w Lądku i jestem na bieżąco z wiadomościami. Mogę powiedzieć że, warunki jakie panują w pawilonie III dla mnie REWELACJA. Wyremontowane pokoje. W każdym lodówka, czajnik, komplet talerzy, kubków, łyżeczek itd. Jedzenie rewelacyjne choć na początku turnusu było takie sobie - po kilku dniach się poprawiło. Internet w większości pokoi odbiera poprawnie. Jeżeli będziecie mieli szczęście dostaniecie pokój z widokiem na Wojciecha (dawniej Marienbad tu link jak wygląda ten Wojciech )
https://www.google.pl/search?q=Wojciech ... 80&bih=661
Kto ma mniej szczęścia ma widok na "wewnętrzny dziedziniec szpitala" z parkingiem.
Dużym problemem dla kuracjuszy jest ordynator tej III ( tzn lekarz prowadzący ten oddział) który uważa się za Pana na włościach a pacjenci to barachło które udaje że jest chore. Jego chamskie odzywki i ordynarne zachowanie psują niewątpliwie renomę tego sanatorium!!
Kolejny problem to 22, 00 bezwzględna godzina policyjna sprawdzana przez siostry szczególnie w PAW III
Jeżeli ktoś ma pytania co do warunków w Domu Weterana czy w PAW II to chętnie odpowiem.
Pozdrawiam F
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj Francik na forum :D Jeśli chodzi o tą nazwaną przez Ciebie godzinę policyjną :lol: :lol: to raczej w większości sanatoriów jest przestrzegana.Ale niestety jesteśmy na rehabilitacji ze skierowań a nie na wczasach .Byłam też parę miesięcy temu w II pawilonie w wojskowym i zdarzyło się spóźnić :roll: ale był dzwonek do pielęgniarek , krótkie wyjaśnienie i jakoś przeszło po kościach.Były też czasem kontrole po pokojach ale jedynie jak towarzystwo nie stosowało się do ciszy nocnej i było za głośno.Jesteśmy dorośli,ale czasem mamy problem z regulaminem sanatorium więc wcale się nie dziwię że kontrolują nas .Pozdrawiam serdecznie :kwiat:
ODPOWIEDZ