Biawena Wysowa 27.02 do 23.03 jadę z zachodniopomorskie

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
ddzidka57
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2013 14:59
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 7

Re: Biawena Wysowa 27.02 do 23.03 jadę z zachodniopomorskie

Post autor: ddzidka57 »

Jeśli chodzi o internet to różnie. Najpewniejsza obcja - wykupić za 21 złotych i wtedy śmiga, że hej.
Robert19
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2022 23:11
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: Robert19 »

Dziękuję Andrzeju , Dzidka fajnie opisuje szczegóły, Przystaje nad opcją dzień wcześniej. Pytanie jeszcze do Dzidki? Ja jadę z ZUS a ty? Może wiesz ile zabiegów dziennie jeżeli można zapytać oczywiście. Fajne zdjęcie, dużo macie śniegu i aura wspaniała, w porównaniu u nas dziś na dworze plus 7 stopni. Miłego wypoczynku.
Robert19
Kuracjusz
Kuracjusz

Tak dla informacji, dzwoniłem do taksówkarza z Gorlic, koszt dojazdu do wysowej 160 zł i mam ćwieka koszty dojazdu rosną, nic musze to przemyśleć. Liczę jeszcze na bla bla car zobaczymy.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Nie wiem czym jeździsz ale ja bym jechał swoim. Na drogę powrotną może kogoś znajdziesz na miejscu. Trzeba tylko na początku wywiesić w swoim sanatorium i sąsiednich ogłoszenie o możliwości transportu. Trzeba też ogłosić swój przejazd na bla bla car. Duża szansa, że kogoś złapiesz i koszty się zmniejszą. Za parking też nie koniecznie musisz płacić. Można zaparkować przed wjazdem na parking sanatoryjny( ludzie tak parkowali ) lub zaparkować autko na dole przed sklepem lub przed kościołem przed sklepem. Oczywiście za friko. Chyba że masz kartę parkingową parkowanie na sanatoryjnym parkingu nić nie kosztuje.
Robert19
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuje za rady. Wpadłem na pomysł żeby na forum w mieście Gorlice umieścic post o propozycji przewozu prywatnego z Gorlic do Wysowej i zagrało zgłosiło sie pare osób, w sumie dogadałem sie z jednym Panem Sławkiem że za 80 zł mnie zawiezie (magia internetu) będzie pod telefonem i jak tylko będę w Gorlicach moge dzownić. Tak w sumie ma przejazdy 3 x w tygodniu z woj. śląskiego, spoko gosc honorowy dawca krwi, bardzo sie w tym udziela, fajne że są jesze tacy ludzie którzy staraja się pomóc. W razie pytań moge dać namiary na pana Sławka może ktoś tez skożysta.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

To fajnie. Ja zawsze jeżdżę swoim. Tym razem też mam taki zamiar tylko jeszcze nie wiem gdzie ale myślę, że do końca miesiąca będę wiedział chyba że zadziała mój urok osobisty i dowiem się o wyjeździe dopiero bliżej świąt. :oops:
KuracjuszGd
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 22 lut 2022 12:19
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: KuracjuszGd »

Biawena w Wysowej była moim pierwszym sanatorium. Było fajnie, zwłaszcza że byłem w zimie a temperatury w dzień były -20C. Wysowa to totalnie zadupie - jeżeli ktoś lubi ciszę do znalazł swoje miejsce. Około 900 mieszkańców w tym paru Łemków. Co można polecić - to Karczma Łemkowska, gdzie serwują pyszne gołąbki z kiszonej kapusty o nazwie Kiszeniaki. W sklepie spożywczym proponuję dokonać zakupu "Piołunówki" 50 vol - made in Polmos Bielsko-Biała i codziennie w celach leczniczych kieliszeczek. Co proponuję zobaczyć? cerkwie grekokatolickie w Wysowej, Hańczowej, Kwiatoniu, Brunarach Wyżnych oraz cmentarze wojenne z I wojny światowej - zwłaszcza ten na Rotundzie z gontynami. Warto też wejść na Górę Jawor gdzie jest łemkowskie Lourdes (taka dwugodzinna wycieczka). Dla miłośników konia huculskiego - największa stadnina w Regietowie, około 300 koni. Jeżeli byłby wyjazd na Węgry to proponuję baseny termalne Miszkolc-Topolcza.
Awatar użytkownika
wyspiarka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 lut 2015 19:59

Post autor: wyspiarka »

Super opis! Dziękuję! Wybieram się za 2 tygodnie... i każdą wskazówkę przyjmuję z radością :-)
Robert19
Kuracjusz
Kuracjusz

Podpinam się pod post Wyspiarki Super i dzięki
Awatar użytkownika
wyspiarka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz