rehabilitacja w sanatorium uzdrowiskowym 28 dni

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
anna1901
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 sty 2013 18:32

Re: rehabilitacja w sanatorium uzdrowiskowym 28 dni

Post autor: anna1901 »

TO ta twoja kolejka strasznie wolna u mnie jednego dnia spadło w dół 60 osób nastepnego 5 lub 2 w kazdym rażie w ciagu ok 10-14 dni 103 osoby w dół.
nemawe63
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 gru 2013 14:10

Post autor: nemawe63 »

Witaj anna1901!
Jeśli nie skorzystasz ze zwrotów ,wówczas poczekasz ok 15 -16 msc. Tak jest w NFZ lubelskim .
anna1901
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 sty 2013 18:32

Post autor: anna1901 »

Tak jak wcześniej pisałam bylam na poszpitalnym w czerwcu 2013r nie wiem czy już mogę pytac w nfz o zwroty minelo dopiero 7 miesięcy a od złozenia wniosku dopiero mieśiąc.Czy coś wiecie w tym temacie.
michał
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 sty 2009 19:34
Staż sanatoryjny: 20

Post autor: michał »

Niezależnie jaka to forma była leczenia a teraz masz leczenie w sanatorium uzdrowiskowym-rehabilitacja wyjazd może nastąpić dopiero po 18 miesiącach od ostatniego pobytu i ze zwrotów też można korzystać do sanatorium po 18 miesiącach, bo inaczej system nie przydzieli skierowania. Nie dotyczy tylko ten wyjątek leczenia uzdrowiskowego w szpitalu uzdrowiskowym-21 dni i rehabilitacji w szpitalu uzdrowiskowym-28 dni zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia i tak odpowiedzą ci pracownicy NFZ.
ODPOWIEDZ