Iwonicz Zdrój "WISŁA"

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Natusia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2013 12:32
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Iwonicz Zdrój "WISŁA"

Post autor: Natusia »

Witam.
Czy ktoś był może w ostatnim czasie w sanatorium Wisła w Iwoniczu? Proszę o opinie. Z góry dziękuje i pozdrawiam serdecznie :D
wandzia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2012 15:57
Staż sanatoryjny: 3

Re: Iwonicz Zdrój "WISŁA"

Post autor: wandzia »

Witaj Natusia. :) Byłam w Wiśle na przełomie marca i kwietnia tego roku.Nic powalającego-począwszy od warunków mieszkaniowych po rehabilitację,do centrum ok.10 min spacerkiem.Nie chciałabym tam dostać skierowania znowu ale miejscowość Iwonicz bardz ładna /pomimo ,że cały czas padał śnieg/Super towarzystwo było podstawą do przetrwania.Ja ogólnie nie narzekam - ;) grunt to dobre towarzystwo.będzie dobrze -życzę powodzenia
Awatar użytkownika
Natusia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witaj Wandziu.
Bardzo Ci dziękuje za odpowiedź i miłe słowa. :D
Troszkę się zaniepokoiłam, bo czytałam wcześniej o tym sanatorium i na różne opinie natrafiałam.
Mam nadzieję,że będzie fajnie i całkowicie się z Tobą zgadzam - grunt to dobre towarzystwo i jakoś zleci ten czas.
Pozdrawiam cieplutko. :kwiat:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Natusia :kwiat: serdecznie witamy na forum :)

Na temat ośrodka, do którego wybierasz sie na kurację możesz poczytać tutaj:
http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/se ... id%5B%5D=3

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Natusia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witaj Selene. :)
Dziękuje za miłe powitanie i link do kolejnych informacji na temat Iwonicza i Wisły :kwiat:
Byłam już raz w sanatorium (w Ustroniu), ale wtedy nie szukałam informacji w internecie na temat ośrodka, bo go znałam ze zdjęć i opowieści mojej cioci, która często tam bywała. I nie wiedziałam, że istnieje takie forum.Dopiero w październiku przez przypadek, podczas szukania informacji o sanatorium Wisła, trafiłam do Was. Fajna sprawa takie forum. :)
Pozdrawiam serdecznie.
eliaszowka
Na forum od: 04 lis 2013 06:03

Post autor: eliaszowka »

Witam...nie wiem czy moja wypowiedz komus sie przyda -jednak napisze swoje wrażenia na temat pobytu w Sanatorium "Wisła"
Warunki-zalezy na którym pietrze masz zakwaterowanie-czy jest tam po remoncie czy nie..Ja miałam to szczęscie że miałam "jedynkę" i warunki super-stolik,szafa,toaletka z lustrem,telewizor,czajnik itd...posciel czysta bieluteńka a łazienka jak kazda w normalnym domu..Jednak co najwazniejsze dla mnie to wszystkie zabiegi na miejscu..Personel niesamowity- z taką uprzejmościa nie spotyka sie dziś często-szczególnie Pani z zabiegów wodnych oraz Pan z borowiny no nie wspomne o instruktorach gimnastyki..TO bardzo wazne-dla chorego kuracjusza..bo czasem miałam wrazenie że sa to wczasy a nie rehabilitacja chorych ludzi...ale to szczegół na prywatną rozmowę :):) Jedzenie wysmienite,w miarę potrzeby z dokładkami,no i to czego wiekszośc oczekuje-tance w rytm spiewającego duo? trio ?nie wiem-ja naprawde byłam chora na tej rehabilitacji :):)ale cieszę się że inni byli pod tym wzgledem szczęsliwi :)Przeżylismy wiele ciekawych chwil a mam na mysli strajk personelu..ale dla nas kuracjuszy skonczyło się dobrze-na koniec jedna opinia najwazniejsza-zależy Prosze Panstwa KTO i CZEGO oczekuje...jesli jestes naprawde chory to cieszą Cie zabiegi na miejscu i uprzejmośc personelu i dobre jedzenie Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ewa11 »

Byłam też w Wiśle.Jest to małe sanatorium, po kilku dniach wszyscy się znają.Personel bardzo miły, uczynny. Jedzonko bardzo smaczne. Telewizor, parking, czajnik bezpłatnie.Wieczorki taneczne( podczas mojego pobytu 2 lata temu) we wtorki i soboty.
Ale baza zabiegowa moim zdaniem bardzo uboga.Bo żelki podgrzewane w mikrofali mogłabym zrobić sobie sama w domu, a za to fundusz płaci i liczy się jako jeden zabieg. Basenu brak, owszem lekarze przepisywali, ale trzeba było chodzić do pobliskiego sanatorium Sanvit. Latem może nie było by to i takie złe, ale zimą przy minus 20 stopni większość kuracjuszy była po przeziębiana.Może złożyło się na to też to, że zaraz po basenie trzeba było szybciutko biec na obiad, no i nie wszyscy dobrze się nie dosuszali. Okolica bardzo ładna. Tuż za sanatorium można było wypożyczyć narty i pozjeżdżać. Samo miasteczko małe, ale podstawowe rzeczy można kupić.Jest też kino przypominające czasy Gierkowskie, ale bilety tanie.Tak też wyglądają pokoje.A łazienka to katastrofa, ciasna, osoba na wózku by się tam nie wcisnęła, ciągle spadająca deska klozetowa, cieknące krany, mimo wizyty hydraulika. Owszem są też i pokoje po remoncie z nowymi,ładnymi łazienkami, ale to dla gości prywatnych. A zapomniałam, sanatorium na górce i najdalej oddalone od miasteczka, ok 10 mim drogi. Ogólnie pobyt wspominam bardzo miło :D
fotka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2014 22:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: fotka »

To prawda, baza zabiegowa fatalna. Byłam już 14 razy w sanatoriach i naprawdę, wiem, co to jest dobra baza zabiegowa.
A Panie rehabilitantki, chociażby najlepsze, nie zastąpią sprzętu. A swoja drogą osobom po operacjach kręgosłupa rehabilitacja w postaci przekładania piłki lub jej sciskania - nie wiem jak ma pomóc.
Do tego okłady woreczkami z raz zimnym, raz ciepłym żelem - nie wiem doprawdy w jaki sposób pomagają. Rozumiem gdyby to była borowina.
Jedzenie ok, stołówka też. Bardzo uciążliwe remonty, wiercenia, stukania - ale rozumiem. Pokoje, jeszcze ujdzie, ale łazienka - tragedia. W nocy po spuszzceniu wody za sznureczek drżą rury i słychać w całym pionie.
Na plus bardzo ciekawe wycieczki. Ale gdybym dostała do tego sanatorium następnym razem skierowanie, zaparłabym się jak nic. Szkoda czasu, bo pożytku z takich zabiegów nie ma żadnych.
Ela1
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 maja 2011 13:10
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Ela1 »

Witam, czy macie może jakieś aktualne informacje na temat sanatorium Wisła w Iwoniczu?
Wybieram się tam niedługo, i chciałabym wiedzieć na co mam być przygotowana.
pozdrawiam serdecznie
chris
Na forum od: 19 maja 2015 22:11
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: chris »

Witam ja również wybieram się za niedługo do tego ośrodka i chciałbym się dowiedzieć więcej szczegółów na jego temat, i chciałem zapytać czy jest jest możliwość korzystania z sieci wifi ?
ODPOWIEDZ