Ukraina w Obliczu Wojny

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
ogrodnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2021 19:47

Re: Ukraina w Obliczu Wojny

Post autor: ogrodnik »

Nie było mnie chwilę na Forum, i nie w temacie chyba jestem.
Andrzeju12345 nie poznaję Cię. Jesteś ostatnim facetem, po którym spodziewałbym się takiej reakcji bynajmniej na post który napisałem.
Zaskoczyłeś mnie tymi banderowcami.
Nie wiem dlaczego piszesz, że kanclerz miał coś sugerować...Dwa razy piszesz że miał coś sugerować...
Masz bardzo daleko posunięte informacje, bardzo poważne informacje...Z tego co zrozumiałem, oskarżasz prezydenta Ukrainy o tę wojnę.
Andrzeju12345 boję się myśleć, co przewozi się pod węglem w wagonach, które tak spokojnie przemierzają połacie Ukrainy tak spokojnie jak piszesz.
Trudno jest mi w to uwierzyć, ale ostro tu musiało być.
Pozdrawiam.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Andrzeju 1955, to nie szpion, to zwyczajny wyborca Konfederacji. Mam na co dzień przyjemność, dla mnie wątpliwą, stykać się z przedstawicielami tej opcji politycznej, stąd znam ich narrację. Toćka w toćkę (nie ma co się na język obrażać) to samo tu pisze i zamieszcza, niby niezależny.
Pasjonacie, jaki szacunek. Dla nich kobieta to istota niższej kategorii. Korwin-Mikke chciałby odebrać nam prawa wyborcze. :shock: :evil:
Przepraszam za treści polityczne, ale nie mogłam się powstrzymać.🙄
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Kleinehexe ten temat w jakiś sposób o politykę się musi ocierać , ale nie w taki sposób jak to robi piszący powyżej .
Przyznaję że aż mnie zagotowało ,ale zostawię to .
Są tutaj ważniejsze rzeczy , dotyczące cierpienia ludzi i pragnienia zakończenia tej bestialskiej napaści :evil:
Kijów i inne miasta jak na razie zostały w miarę bezpieczne ,ale wszyscy widzimy co pozostało po grabieżcach i mordercach .
I jak dla mnie ,to nie ma aktualnie nic ważniejszego ,jak pomoc tym ludziom ,tak jak każdy czuje i jakie ma możliwości .
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Dziś w mediach pokazano ulice przedmieść Kijowa.

Na ulicach były ZWŁOKI LUDZI- Ludzi związanych z przestrzelonymi Głowami
ANALOGIA do roku 1940 i Naszych Oficerów .

W czasie wakacji w 1995 roku byłem kierowcą z POMOCĄ z ramienia ONZ w Jugosłowiańskiej Srebrenicy.
Miałem pecha ,że wjechaliśmy dwa dni gdy ONZ weszło do Miasta .
Miasta gdzie Jedyny raz widziałem Stertę Ciał .
Ponad tydzień wtedy dochodziłem do siebie widok STRASZNY .
Wtedy też w drodze powrotnej jakimś sposobem przywiozłem Pasażera na gapę

Obawiam się ,że to co dziś Media na Świecie pokazały może być początkiem tego co odkryją Ukraińcy.
Niemiecka stacja podała ,że Rosjanie oddali kilka Ukrainek jednak z "Prezentami"
Owe Ukrainki w bonusie zostały ogolone .
Co ZNACZY na wschodzie Ogolona Kobieta nie trzeba mówić.

Zastanawiam się co musi się wydarzyć ,aby.....

Nie ukrywam że dziś znowu będę miał koszmarną noc.
Może nie potrzebnie oglądałem te zdjęcia dziś w mediach.

Prawie 30 lat temu Ja to widziałem na żywca .
Nie ukrywam że ciągle przed oczami mam widok Kobiety Powieszonej za ręcę bez Głowy z rozciętym brzuchem z noworodkiem obok
Prawdopodobnie Podobne sceny były pod Kijowem

To jest XXI wiek
Gość

Post autor: Gość »

Ogrodnik wklejając link o banderowcach chciałem tylko przestrzec przed nacjonalistami ukraińskimi których nie brakuje w zachodniej ukrainie. Nikt nie zwrócił uwagi że palą Polską flagę i Wègierską a nie palą Rosyjskiej i Rumuńskiej ma to związek z roszczeniami terytorialnymi wobec tych dwojga krajów. Rumuni akurat Stalin zabrał część terytorium i włączył do USSR. W jednej ze zwrotek hymnu ukraińskiego są słowa "staniemy bracia do krwawego boju od SANU do Donu"
Malutka czarownico nie sądź to nie będziesz sądzona, ja należę to tej 10 milionowej grupy która nie chodzi na wybory,bo dla mnie wybór mièdzy dżumą a cholerà czy tyfusem to żaden wybór
Darek polecam rozmowę z polskimi zołnierzami szczególnie z tymi poszkodowanymi co sądzą o udziale w nie swojej wojnie i ciekawi mnie czy będziesz wstrząsnięty po informacji polskiego dziennikarza z Nowego Jorku
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... Gveuet8V9C
ogrodnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2021 19:47

Post autor: ogrodnik »

Andrzej12345, Co sądzisz o Unii Europejskiej?
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Uff, Andrzeja12345, ale się cieszę, że się myliłam i nie jesteś wyborcą. :)
Gość

Ogrodnik z całym szacunkiem,ale temat jest o ukrainie niby dobrze kombinujesz z tą UE ale niebędę się wypowiadał bo mnie żywcem zeżrą
Jedno mogę napisać wg jakiegoś sondażu 69% polaków jest gotowa płacić wyższe rachunki za paliwa byle nie były one z rosji. Teraz nie pamiètam kto zlecił badania ani kto je wykonywał i jak były sformuowane pytania Co do uni nie słyszałem o takich badaniach ale przywódcy reszty krajów unijnych chcą chronić obywateli i swoje gospodarki przed drogimi nośnikami energi i to histeryczne potrząsanie szabelką przez polskich decydentów nie jest im na rękę. A my polacy za chwilę zostaniemy z ręką w nocniku bo Orban wygrał w cuglach wybory i może się na nas wypiąć chociaż w polityce tak to nie działa i tylko polskojęzyczny rząd obraża wszystkich naokoło i jest na wszystkich obrażony.
Gość

Co polskie rządy na przestrzeni 30 lat zrobiły aby pomóc mniejszości polskiej na ukrainie? Ano nic kompletnie nic. A co rząd węgierski robi dla swoich mniejszości będącej w podobnej sytuacji i dlaczego kontakty ukraińsko węgierskie są jakie są
[link]
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2022 19:07 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Andrzeju 12345

Wklejanie w kwietniu 2022 roku wypowiedzi Pana Maxa - kiedyś naczelnego redaktora DTV w obliczu dzisiejszych wydarzeń na Ukrainie i tego co wydarzyło się pod Kijowem jest nie stosowne.
Zdaję sobie ,ze można mieć różne poglądy ,ale kolejny raz Oskarżanie Tuska -czy prezydenta Komorowskiego no mija się z tematem.
Wiadomo jakie poglądy ma ów dziennikarz i raczej bym go za wzór nie stawiał.
Jest to moje zdanie.

Odnosisz się że Mam zweryfikować dane z Żołnierzami.
Raczej nie będę się wypowiadał
Bo Osobiście uważam ,że Polski Żołnierz bezwzględnie nie powinien uczestniczyć w Misjach zagranicznych.

Ja odniosłem się do Tego co wczoraj odkryli Ukraińcy po wyjściu z miasta Rosjanie.
I pozwoliłem sobie na przypomnienie innego wydarzenia ,które miał miejsce kilka lat temu

A odnośnie oburzenia filmikiem
Do dziś nie zakończony jest temat z szubienicami z Katowic - Bo wg Ministra Sprawiedliwości jest to mała szkodliwość społeczna

No ale tutaj już mogę liczyć się że Ktoś zgłosi i Słusznie jako POLITYKA.

Może lepiej zamiast uprawiać Kto jest Lepszy iść odstresować się i Pomóc tym ludkom na dworcu jest aż - 2 st C
ODPOWIEDZ