VERANO Kołobrzeg
-
forumowicz
Re: VERANO Kołobrzeg
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lis 2013 14:16
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
Witaj Mirusia...tak sie sklada ze ja tez bylam tam w sanatorium...i 4 razy w komercyjnie..nie wiem konkretnie co chcesz wiedziećmirusia pisze:Proszę o opinie o sanatorium VERANO w Kołobrzegu . Jadę tam od 29 stycznia...
Chciałabym wiedzieć, czy jest prawdą, że nie ma windy i bagaże trzeba wnosić po schodach....
czy daleko jest od dworca autobusowego...
Jakie jest jedzonko...
trochę juz poczytałam na stronie sanatorium... Ponieważ jadę pierwszy raz z NFZ to interesuje mnie wszystko ....
raz byłam z ZUS - tam obowiązują inne zasady - nawet za podróż zwracają...
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
mirusia pisze:Dzięki bardzo.
Chciałabym wiedzieć, czy jest prawdą, że nie ma windy i bagaże trzeba wnosić po schodach....
Jakie jest jedzonko...
trochę juz poczytałam na stronie sanatorium... Ponieważ jadę pierwszy raz z NFZ to interesuje mnie wszystko ....
Sanatorium Verano dawniej Wegiel Brunatny jedno z LEPSZYCH sanatoriow w Kołobrzegu o ugruntowanej RENOMIE.
Głowne wejście od ulicy Sikorskiego z mozliwościa wejsć od ulicy Kosciuszki vis a vis do tzw Malego Sanu
Sanatorium po gruntownych remontach i Faktycznych MODERNIZACJACH -Fakt mozna sie zagubic
Może to i nie moloch zabudowa 3 kondygnacyjna ( parter , I piętro ,IIpiętro ),ale sa osoby ktore pomagają donieśc bagaże na pietro od drzwi wejściowych Recepcji,ktore POMOGA dostać sie po labiryntach osrodka jak rownież wskazać dyżurke pielegniarska
Cala baza zabiegowa jest w jednym miejscu , rekracyjna rownież
Co do dworca czy przyjedziesz pociagiem czy tez autobusem 95 % kuracjuszy wybiera dojazd TAXI - max zaplata to 20-25 zł postoj pod dworcem PKP około 100m od dworca przystanku PKS zreszta taksowkarze czekaja na WSZYSTKO CO DOJEZDŻA do Kołobrzegu
Piechota dojście z Verano spacerkiem bez bagazy około 15 minut jest po drodze wiadukt , z bagażem nawet i ..25-30 minut ..mnie dojście zajmuje max 10 minut
Wyżywienie chyba jeden z LEPSZYCH znających się na swym fachu SZEF KUCHNI - zwłaszcza potrawy rybne czy tez ryże zalezy od diety !!
Co do Twego zapytania jaka jest roznica pomiedzy ZUS --skierowaniem a NFZ -
Napisze podczas pobytu w tym ośrodku wiele OSOB nawet nie poznalo personelu medycznego( OPROCZ 2 obowiązkowych wizyt na wjazd i wyjazd!!) jak i w/w personel nie INGEROWAL w obecnośc o slawnej 22
Pokoje sa tak pomieszane ,że w jednym ciągu są osoby z NFZ jak i Komercyjne a PERSONEL Szanuje prywatnośc swych gości -chyba ,że bedziesz zachowywac sie zbyt uciazliwie
miłego pobytu i czekamy na relacje
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lis 2013 14:16
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
Mirusia.na wszystkie odpowiedzi napisał już tobie DAREK...wind faktycznie nie ma..trzeba bagaż wnosićmirusia pisze:Dzięki bardzo.
Jakie jest jedzonko...
-
Zosia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 gru 2009 15:33
- Oddział NFZ: Podlaski
- Podziękował: 63 razy
- Podziękowano: 55 razy
dziękuję Gosiu!malgorzatas pisze:Mirusia.na wszystkie odpowiedzi napisał już tobie DAREK...wind faktycznie nie ma..trzeba bagaż wnosićmirusia pisze:Dzięki bardzo.
Jakie jest jedzonko...
raz byłam z ZUS - tam obowiązują inne zasady - nawet za podróż zwracają...ale nie ma z tym problemu..wszyscy sobie radzą..co do taxi to juz na dworcu zaczepia cie bagażowi i doprowadza do taxi..ale nie korzystaj z ich uslug
musisz dac napiwek bagażowemu ( temu co wylapuje klientow) i doprowadza potem do taxsówki...ja korzystam z taxi..co stoja obok dworca..wyniesie cie taniej.tak jak Darek pisze.Jak bedziesz tez, gdzies chciala jechac to zamawiaj taxi w recepcji oni maja podpisaną umowe z korporacjia...pozdrawiam Gośka..
Dzięki serdeczne za wyczerpującą odpowiedź - jak wrócę opiszę, co przeżyłam...darek pisze:mirusia pisze:Dzięki bardzo.
Jakie jest jedzonko...
Sanatorium Verano dawniej Wegiel Brunatny jedno z LEPSZYCH sanatoriow w Kołobrzegu o ugruntowanej RENOMIE.
Głowne wejście od ulicy Sikorskiego z mozliwościa wejsć od ulicy Kosciuszki vis a vis do tzw Malego Sanu
Sanatorium po gruntownych remontach i Faktycznych MODERNIZACJACH -Fakt mozna sie zagubic
Może to i nie moloch zabudowa 3 kondygnacyjna ( parter , I piętro ,IIpiętro ),ale sa osoby ktore pomagają donieśc bagaże na pietro od drzwi wejściowych Recepcji,ktore POMOGA dostać sie po labiryntach osrodka jak rownież wskazać dyżurke pielegniarska
Cala baza zabiegowa jest w jednym miejscu , rekracyjna rownież
Co do dworca czy przyjedziesz pociagiem czy tez autobusem 95 % kuracjuszy wybiera dojazd TAXI - max zaplata to 20-25 zł postoj pod dworcem PKP około 100m od dworca przystanku PKS zreszta taksowkarze czekaja na WSZYSTKO CO DOJEZDŻA do Kołobrzegu
Piechota dojście z Verano spacerkiem bez bagazy około 15 minut jest po drodze wiadukt , z bagażem nawet i ..25-30 minut ..mnie dojście zajmuje max 10 minut
Wyżywienie chyba jeden z LEPSZYCH znających się na swym fachu SZEF KUCHNI - zwłaszcza potrawy rybne czy tez ryże zalezy od diety !!
Co do Twego zapytania jaka jest roznica pomiedzy ZUS --skierowaniem a NFZ -
Napisze podczas pobytu w tym ośrodku wiele OSOB nawet nie poznalo personelu medycznego( OPROCZ 2 obowiązkowych wizyt na wjazd i wyjazd!!) jak i w/w personel nie INGEROWAL w obecnośc o slawnej 22
Pokoje sa tak pomieszane ,że w jednym ciągu są osoby z NFZ jak i Komercyjne a PERSONEL Szanuje prywatnośc swych gości -chyba ,że bedziesz zachowywac sie zbyt uciazliwie
miłego pobytu i czekamy na relacje
Zosiu - mam nadzieję wypocząć...Zosia pisze:Też uważam , że dobrze trafiłas choć standart pokoi jest bardzo ,bardzo różny a już przyrdzewiałe stojaki w łazienkach po prostu nie pasują ale chciałam przestrzec przed TAXI. W tamtą stronę od dworca PKS do Verano w niedzielę rano zapłaciłam 15 zł. Z powrotem poprosiłam o zamówienie taksówki w recepcji. Jadąc po chwili zorientowałam się że Pan wiezie mnie przez miasto zapytałam dlaczego tak jedzie zmieszał się ale nie bardzo było sensu już wracać . Suma sumarum ledwie zdążyłam na autobus , na liczniku było 30 zł czy nawet trochę więcej (już dokładnie nie pamiętam)ale Pan nie miał nic przeciwko jak zaproponowałam 1/2 zapłaty. Miałam nawet po przyjeździe zadzwonić i powiedzieć o tym w recepcji ale tak jakoś zeszło.Życzę miłego wypoczynku