Powtórna zmiana uzdrowiska
-
ulmadz1958
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 19 lip 2020 14:38
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 3
Powtórna zmiana uzdrowiska
- Samosia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 lut 2017 21:58
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowano: 15 razy
Re: Powtórna zmiana uzdrowiska
W 2020r.córka moja dostała sanatorium ,,Beskid" w Wysowej Zdroju....również spróbowała napisała prośbę o zmianę podając,że....daleki dojazd,że wtedy poruszała się o kulach,że w pracy nie ma kto ją zastąpić itp. wysłała to do NFZ i niedostała odpowiedzi tylko w przeglądarce pokazała się informacja,że zrezygnowała.....zadzwoniła i wspomniała,że chce jechać ale nich choć zmienią miejsce na takie aby dojazd był lepszy i usłyszała,że wysłała pani pismo a to jest równoznaczne,że pani rezygnuje....zapytała więc czy jest możliwość aby jednak się wycofać z tego i pojedzie....pani powiedziała,że mozna to odkrecić....tylko,że wtedy to ja z nią pojechałam ale.....i tak pobyt nam przerwano bo wtedy koronowirus zaszalałulmadz1958 pisze: 19 maja 2022 18:34 Kochani! Czy możliwa jest powtórna zmiana uzdrowiska (pierwsza zmiana ze względu na zły dojazd), a teraz na bardzo negatywne opinie kuracjuszy nt.uzdrowiska?
- +alicja+
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 sty 2015 00:03
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
- Podziękowano: 1 raz
do przemyšlenia...
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
uzdrowisku w najlepszym możliwym czasie na wyjazd/ bo zły dojazd /niewiele ponad 200km/.Teraz problemem jest negatywna opinia
i myślę, że nie o uzdrowisku, / do którego masz cztery razy dalej jak do Rymanowa/a o konkretnym obiekcie. Opinie mają to do siebie,
że jak gdzieś jest dwie osoby to już będą trzy opinie. Czas jest taki, że wystarczy krzywe spojrzenie recepcjonistki, a już niektórzy
wystawiają negatywną opinię. Więc trzeba podejść z dystansem do tego co ludzie w tej chwili piszą. Proszę nie myśleć, że jestem
złośliwy, ale mam wrażenie, że bardziej szukasz powodu, żeby nie jechać zamiast cieszyć się możliwością rehabilitacji i wypoczynku.
- Atina
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 19 sie 2011 09:29
- Oddział NFZ: Pomorski
- Podziękował: 158 razy
- Podziękowano: 76 razy
Wybór miejsca i terminu mamy przy wyjazdach prywatnych i wszystko w temacie...
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Jedynym sposobem na otrzymanie wymarzonego miejsca i obiektu jest prywatny wyjazd.ulmadz1958 pisze: 19 maja 2022 18:34 Kochani! Czy możliwa jest powtórna zmiana uzdrowiska (pierwsza zmiana ze względu na zły dojazd), a teraz na bardzo negatywne opinie kuracjuszy nt.uzdrowiska?
Chyba jednak nie potrzebujesz rehabilitacji
-
Gość
Był tu Pan który twierdził, że zawsze jeździ gdzie chce i kiedy chce, niezależnie czy z ZUS czy NFZ.
A może to mi się śniło? Albo jemu?
Ale żarty na bok, ja też uważam że nie należy nadużywać dobroci funduszu. Raz można poprosić, ale więcej... Ja bym się bał przesunięcia na koniec kolejki.
-
ulmadz1958
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 19 lip 2020 14:38
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 3
,,Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami i wówczas dopiero wtedy dokonaj oceny". Życzę Ci ,,Dziadku" dużo, dużo zdrowiaDzia_dek pisze: 20 maja 2022 09:05 Hmm. Przeczytałem, że zła pora roku na wyjazd bo jesień, odrzucasz "Świerkowy" w Rymanowie Zdroju /najlepsze sanatorium w tym
uzdrowisku w najlepszym możliwym czasie na wyjazd/ bo zły dojazd /niewiele ponad 200km/.Teraz problemem jest negatywna opinia
i myślę, że nie o uzdrowisku, / do którego masz cztery razy dalej jak do Rymanowa/a o konkretnym obiekcie. Opinie mają to do siebie,
że jak gdzieś jest dwie osoby to już będą trzy opinie. Czas jest taki, że wystarczy krzywe spojrzenie recepcjonistki, a już niektórzy
wystawiają negatywną opinię. Więc trzeba podejść z dystansem do tego co ludzie w tej chwili piszą. Proszę nie myśleć, że jestem
złośliwy, ale mam wrażenie, że bardziej szukasz powodu, żeby nie jechać zamiast cieszyć się możliwością rehabilitacji i wypoczynku.
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 253 razy
- Podziękowano: 137 razy
ulmadz1958 , być może nie wiesz , ale można wyjechać z tzw. zwrotu .... ale to tylko przed otrzymaniem przydziału , ja bym jechała , ale oczywiście to Twoja decyzja ... moim zdaniem nie patrz na opinie z netu , tylko jedź i sama się przekonaj . Czasami opinie złe , bo tak jak pisze Dzia-dek , ktoś na kogoś krzywo spojrzał , a ośrodek i rehabilitacja są całkiem przyzwoite . Ja , sama wybrałam ośrodek o nie najlepszych opiniach w necie , a wszystko było na wysokim poziomie .
Nie wiem czy dobrze kojarzę , ale masz przydział do Trzygłowa
Bywa tez tak , ze ośrodek z tzw górnej półki , a zabiegi dostaniesz z najniższej , i odwrotnie
W Trzygłowie jest spora szansa na pokój jednoosobowy