Powtórna zmiana uzdrowiska

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
ulmadz1958
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 lip 2020 14:38
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

Powtórna zmiana uzdrowiska

Post autor: ulmadz1958 »

Kochani! Czy możliwa jest powtórna zmiana uzdrowiska (pierwsza zmiana ze względu na zły dojazd), a teraz na bardzo negatywne opinie kuracjuszy nt.uzdrowiska?
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Re: Powtórna zmiana uzdrowiska

Post autor: Samosia »

ulmadz1958 pisze: 19 maja 2022 18:34 Kochani! Czy możliwa jest powtórna zmiana uzdrowiska (pierwsza zmiana ze względu na zły dojazd), a teraz na bardzo negatywne opinie kuracjuszy nt.uzdrowiska?
W 2020r.córka moja dostała sanatorium ,,Beskid" w Wysowej Zdroju....również spróbowała napisała prośbę o zmianę podając,że....daleki dojazd,że wtedy poruszała się o kulach,że w pracy nie ma kto ją zastąpić itp. wysłała to do NFZ i niedostała odpowiedzi tylko w przeglądarce pokazała się informacja,że zrezygnowała.....zadzwoniła i wspomniała,że chce jechać ale nich choć zmienią miejsce na takie aby dojazd był lepszy i usłyszała,że wysłała pani pismo a to jest równoznaczne,że pani rezygnuje....zapytała więc czy jest możliwość aby jednak się wycofać z tego i pojedzie....pani powiedziała,że mozna to odkrecić....tylko,że wtedy to ja z nią pojechałam ale.....i tak pobyt nam przerwano bo wtedy koronowirus zaszalał :roll:
Awatar użytkownika
+alicja+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 sty 2015 00:03
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Re: Powtórna zmiana uzdrowiska

Post autor: +alicja+ »

przy powtōrnej zmianie terminu, ze względu na remont, otrzymałam odpowiedž, że dobrowolnie zrezygnowałam z leczenia

do przemyšlenia...