Wyjeżdżam do Ustroń Równica od 30.05.2022

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
sandra
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 sie 2012 16:52

Wyjeżdżam do Ustroń Równica od 30.05.2022

Post autor: sandra »

Witam, jadę do Równicy w Ustroniu z NFZ od 30maja 2022, trochę różne informacje czytam, czy mogę prosić konkretnie o informacje na temat oddziału III bo tak mam wpisane w skierowaniu. Na którym piętrze jest oddział i jak wygladaja pokoje czy są po remoncie? Byłam tam dość dawno temu i już wtedy pokoje nie wyglądały najlepiej szczególnie łóżka i krzesła, boję się aż pomysleć że może być jeszcze gorzej....proszę o info. Jest jeszcze problem dojazdu wszystko jakieś skomplikowane. Jadę z Gdańska do Krakowa i potem do Ustronia, czy jest lepsze połączenie? Sandra
Pietka 50+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2017 14:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Wyjeżdżam do Ustroń Równica od 30.05.2022

Post autor: Pietka 50+ »

Sandro, a nie lepiej z Gdańska do Katowic i z Katowic masz pociągi na Ustroń ? Wysiadasz Ustron- Uzdrowisko, bierzesz taksówkę i ta podwozi Cię na górę pod Równicę. Myślę że tak prościej niż przez Kraków.
Awatar użytkownika
Iwona 1509
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 kwie 2022 12:14
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Iwona 1509 »

sandra pisze: 28 kwie 2022 23:48 Witam, jadę do Równicy w Ustroniu z NFZ od 30maja 2022, trochę różne informacje czytam, czy mogę prosić konkretnie o informacje na temat oddziału III bo tak mam wpisane w skierowaniu. Na którym piętrze jest oddział i jak wygladaja pokoje czy są po remoncie? Byłam tam dość dawno temu i już wtedy pokoje nie wyglądały najlepiej szczególnie łóżka i krzesła, boję się aż pomysleć że może być jeszcze gorzej....proszę o info. Jest jeszcze problem dojazdu wszystko jakieś skomplikowane. Jadę z Gdańska do Krakowa i potem do Ustronia, czy jest lepsze połączenie? Sandra
Dzwoniłam do nich w poniedziałek...pani powiedziala ze nie ma rezerwacji jedynek.
Aby przyjechać dzien wczesniej to doba kosztuje 250zl...zglupieli, drożej niż w Marriocie😫
Ja mam turnys od 20 czerwca z nfz.
Pozdrawiam
magditer1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 maja 2022 18:00

Post autor: magditer1 »

Hej Sandra😄To jedziesz do "Sanatorium miłości" , oglądasz serial na TVP1? Była w głównym budynku w Równicy. Tam nie było oddziałów tylko piętra😀Byłam na przełomie sierpnia i września 2021 r. Osiem pięter jest w budynku, do czwartego piętra kuracjusze z NFZ, wyższe piętra dla prywatnych kuracjuszy. Sanatorium połączone łącznikiem że szpitalem gdzie chodzi się na zabiegi i basen. Nie trzeba wychodzić na zewnątrz. Generalnie to fajne miejsce i polecam 👍Pokoje w większości dwuosobowe, wyżywienie w trzech turach bo duże oblężenie. Miło wspominam. Recepcja melduje przed czasem bo ok. 13- tej to już tworzą się kolejki. Siłownia i basen na miejscu, weź strój kąpielowy.Jak coś....to pisz😄Odpowiem chętnie. Pozdro 🌞
magditer1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 maja 2022 18:00

Post autor: magditer1 »

Hahahaha.. i nie pomyl góry o nazwie Równica z sanatorium o tej nazwie😄 Ja tak zrobiłam i podjechałam aż na wzgórze.Sanatorium jest w centrum Ustronia prawie naprzeciw kościoła ul. Szpitalna a wzgórze Równica daleko za miasteczkiem kilka km. Chyba z Katowic lepiej dojechać PKP. A jeszcze sporo czasu ..oglos się w wątku ....jadę do sanatorium....Może ktoś jedzie autem w tym kierunku 😀
sally
Na forum od: 13 sty 2020 08:45

Post autor: sally »

Czy w Równicy trudno jest dostać pokój jednoosobowy? Sandra, proszę napisz jak już tam będziesz jakie warunki :kwiat:
sally
Na forum od: 13 sty 2020 08:45

Post autor: sally »

A dojazd to chyba taki najlepszy. W Ustroniu jest remont pkp, dlatego koleją dojedziesz do Skoczowa, tam pkp podstawia busy do Ustronia. 7:55 pendolino z Gdańska do Katowic. W Katowicach jesteś 13:25. Z Katowic 13:45 do Skoczowa. W Skoczowie jesteś 14:50. 14:57 bus ze Skoczowa i na miejscu jesteś 15:16. Bilet w związku z tym remontem zapewne kupuje się kolejowy. Dwa lata temu byłam w Narcyzie i przez internet kupiłam bilet na pendolino i na stronie śląskich kolei dalszy na osobowy. Wysiada się na stacji Ustroń Zdrój i taksówką pod sanatorium. Dwa lata temu płaciłam 14 zł, ale Narcyz jest dalej niż Równica. W tym roku jadę w lipcu do Równicy i planuję właśnie tak pojechać.
ODPOWIEDZ