Ile razy można się odwoływać

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Ile razy można się odwoływać

Post autor: Narewka »

Tak czekałam no i się doczekałam.W listopadzie dostałam skierowanie do Szczawna i zrezygnowałam ,prosząc o zmianę miejsca i terminu.No i dziś patrzę,znów to samo.Szczawno i Dom Zdrojowy od 17 marca.Udało mi się dodzwonić,ale bardzo nieuprzejma pani powiedziała,że jeśli nie chcę jechać do Szczawna,powinnam przy odwołaniu załączyć zaświadczenie od lekarza z poprzedniego sanatorium,też w Szczawnie,że tam nie powinnam jechać.
Tak sobie myślę,że kilka miesięcy przed złożeniem wniosku,powinnam już przewidzieć,że następne też tam będzie i załatwiać zaświadczenie.'
To chyba tylko Duch Święty potrafi,bo ja nie.
Na moją sugestię,że mój lekarz sugerował Kołobrzeg,lekarz balneolog jako pierwszy wpisał Kołobrzeg,poni odpowiedziała,że brak przeciwwskazań do pobytu w Szczawnie i już.Bardzo nieuprzejmie zakończyła rozmowę.
zastanawiam się teraz,czy warto ponownie się odwoływać,czy jechać ,mimo wszystko.Poradżcie, proszę,
PS.W Szczawnie byłam już 4 razy.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Ile razy można się odwoływać

Post autor: sztani »

Ja kocham góry i chętnie bym tam pojechał Pozdrawiam ( ale 5 raz w Twoim wypadku?) :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Re: Ile razy można się odwoływać

Post autor: ewiko »

Moja znajoma również odwoływała sie trzykrotnie. Nie chciała jechać do Ciechocinka Jej udało się ..... dostała Busko. Lecz nie chcę Ci niczego sugerować żeby nie zaszkodzić. Może Twój lekarz mógłby Ci pomóc pisząc na odwołaniu że w terenie górskim źle się czujesz... powodzenia.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum