Czy wiecie że...
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 21
Czy wiecie, że...
To prawda
Wczoraj również obchodziliśmy bardzo ciekawe święta, czyli Dzień Krwiodawstwa i Dzień Czekolady
Czyżby dlatego po oddaniu krwi dostajemy kilka tabliczek czekolady
-
Gość
Re: Czy wiecie że...
"Z inicjatywą tego święta wystąpiła Rada Zarządzająca UNDP w 1989 roku, w rocznicę tzw. Dnia Pięciu Miliardów (11 lipca 1987 roku), czyli dnia kiedy liczba ludności na świecie osiągnęła pięć miliardów. Wydarzenie to ma na celu zwrócenie uwagi opinii publicznej na problemy ludnościowe."
To chyba nasze święto
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 260 razy
- Podziękowano: 138 razy
11 lipca minęła 79. rocznica tzw. krwawej niedzieli, gdy na Wołyniu doszło do największej fali mordów na Polakach. Z rąk oprawców śmierć poniosło ok 100 tys. Polaków .
... dzisiaj obchodzimy .. Dzień Męczeństwa Wsi Polskiej .
Jest to upamiętnienie tragicznych zdarzeń w świętokrzyskiej wsi Michniów. W 1943 roku Niemcy spacyfikowali jej mieszkańców, co stało się symbolem nazistowskich mordów na polskiej wsi.
- jurand40
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 lut 2013 19:36
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękowano: 1 raz
Przed nami lipcowa pełnia - 13 lipca zobaczymy największy i najjaśniejszy księżyc w tym roku.
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Może gdzieś umknęła.
Dotychczas Osoby Niepełnosprawne czy też Emeryci z orzeczeniem ZUS mogły co kwartał a faktycznie co 1/2 składać wniosek o waloryzację świadczeń
Jako niepełnosprytny zawnioskowałem do Mojego HR o zaświadczenie ,że Pracodawca -odprowadzał składki , a ja nie korzystałem z dobrodziejstw absencji L-4.
Taki wniosek od lat składałem w lipcu oraz styczniu .
Przelew bankowy był zawsze większy o kwotę x
SZAŁU nie było no ale na "łapówkę " -Flaszkę było
Z tego systemu zapewne korzystało 99% Naszych Renciśtów i Emerytów
Dziś gdy zawsze w ZUS kolejka 5 Pań czeka nawet przed pobraniem numerku z uśmiechem zadałem głośno pytanie ,którą wylosuję
Okazało się że nam Panujący Prezydent ustawą Pozbawił możliwości przeliczenia świadczenia , bo podpisał GLEJT ,że teraz można 1 x w roku
Zastanawiam się czy jest to w porządku ?
W tym roku urzędowa Cena za jeden z leków każdorazowo 1 x kwartał jest podwyższana o kwotę średnio 15-18 złotych za opakowanie
Wiem Osoby odbierający stypendia ZUS otrzymały w marcu podwyżkę , WIEM otrzymały 13 Świadczenie, Wiem otrzymają 14
- GIENIA
- Przyjaciel forum

Z dotychczasowych dwóch uzdrowisk: Muszyna- Złockie oraz Żegiestów , mamy trzy ... Muszyna, Żegiestów i Złockie.
Sołectwom: Złockie, Szczawnik oraz Jastrzębik , nadano status o nazwie „Uzdrowisko Złockie”.
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Staż sanatoryjny: 21
Czy wiecie że...
Po takiej informacji aż chce się tam powrócić turystycznie wakacyjnie choćby na jeden dzień
Kto byłby jeszcze zainteresowany Muszyną i okolicami
- GIENIA
- Przyjaciel forum