Teresin sanatorium KRUS
-
AgnieszkaPara
- Na forum od: 21 lut 2012 15:18
Teresin sanatorium KRUS
Szczerze współczuję pacjentom skierowanym do tego "ośrodka", zwłaszcza zimą. Jedyny pozytywny aspekt tego miejsca to bardzo smaczne jedzenie i miła, zaangażowana załoga, ale stanowczo w zbyt małej liczbie. Poza tym same minusy:
-baza zabiegowa bardzo skromna
-zbyt mało rehabilitantów (jedna osoba obsługuje kilka rodzajów naświetlań, ultradźwięki
i laser w tym samym czasie; jeden masażysta wykonuje wszystkie zlecone masaże, więc może poświęcić na jedną osobę 7 minut!!!!!)
-część pacjentów zakwaterowana poza głównym budynkiem musiała przy temperaturze - 20 stopni przemieszczać się z sąsiednich budynków na posiłki i zabiegi
-UKORONOWANIEM DZIEŁA LEKCEWAŻENIA PACJENTÓW BYŁY TEMPERATURY, W NIEKTÓRYCH POKOJACH OSIĄGAJĄCE MROŻĄCĄ KREW W ŻYŁACH WARTOŚĆ: +5, +10 STOPNI, W ŁAZIENCE + 2 STOPNIE!!!!! Może zarządzający, tym szanownym przybytkiem uznali, że niektórzy mieszkańcy powinni mieć krioterapię stosowaną w sposób ciągły? Jednak nie widziałam takowych zaleceń na jakiejkolwiek karcie zabiegów
-bardzo częsty brak ciepłej wody, chyba miał posłużyć " gratisowemu" nabywaniu zapalenia jajników i węzłów chłonnych
-w odwecie za skargi złożone do KRUS przez pacjentów, którzy po dwóch tygodniach mieli dość tej Gehenny, większości osób, w przypadku których zaistniała potrzeba wcześniejszego powrotu do domu odmówiono zgody na wcześniejsze (o 12 godzin) opuszcenie tej " karykatury sanatorium".
Daruję sobie komentarz wymienionych niedociągnięć, pozostawię go osobom, które zapoznają się z przedstawionymi przeze mnie faktami.
Agnieszka Paradowska
- Bunia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 gru 2011 20:19
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 20
- Podziękowano: 2 razy
Re: Teresin sanatorium KRUS
Re: Teresin sanatorium KRUS
Właśnie wróciłam z sanatorium KRUS TERESIN proszę się nie zniechęcać czytając komentarz P .Agnieszki .
Ja nastawiłam się bardzo bojowo na ten ośrodek kiedy przeczytałam tą opinie i troszkę zepsułam sobie tym sama pierwsze dni, ale warunki może troszkę się zmieniły.Na pewno ciepła woda i w pokojach też temperatura przyzwoita .Ośrodek jest mały bo 70 kuracjuszy poznaje się bardzo szybko, ale stanowi to miłą rodzinną atmosferę i większy krąg znajomych z którymi można pobawić się na wieczorkach tanecznych, które są codziennie jeśli tylko ktoś ma ochotę.Największym skarbem tego sanatorium jest obsługa ,bardzo mili i profesjonalni rehabilitanci w szczególności P. Karolina i P. Michał, oraz reszta personelu którego nie sposób wymienić. Ale są też minusy to otoczenie ośrodka ciemne dojście do budynku ,który znajduje się w parku i daleko od sklepu czy kawiarni i tu prośba do Zarządu ośrodka bo aż się prosi o mały sklepik czy kawiarenkę na terenie ośrodka no i oświetlenie drogi ,aby nie trzeba zimą po ciemku zasuwać po zakupy czy na kawę. Na pewno długa droga przed Panią Moniką, która jest tam kierowniczką ale z takim zaangażowaniem w prace zdobędzie środki na dalszy remont i zadba o najmniejsze szczegóły. Kończąc życzę wszystkim kuracjuszom miłego wypoczynku i powrotu do zdrowia ale najważniejsze miłych współlokatorek pozdrawiam. Renia.