Jakie sanatorium polecacie w Ustroniu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
kozica55
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 sty 2014 12:31
Staż sanatoryjny: 3

Re: Jakie sanatorium polecacie w Ustroniu

Post autor: kozica55 »

Do Grażyna 53 - cały czas coś szperam- zastanawiam się nad Magnolią. Ponieważ chce jechać na tydzień i wykupić zabiegi ekstra (będę mięć za nie zwrot) - dlatego szukam w miarę tanich samych pobytów. Jak na razie Magnolia ma nie złe promocje 660 zł 7 dni (jedynka z całodziennym wyżywieniem) lub opcja tańsza z obiadokolacja, muszę to wszystko ogarnąć, teoretycznie Równica też, ale zbiegi są droższe. Kiedy chcesz jechać? Zresztą skontaktuje się z Tobą na priva.
kozica55
Kuracjusz
Kuracjusz

Myszek - faktycznie Wisła jest trochę uboższa jeżeli chodzi o rozrywki. Byłam tam na wczasach, natomiast Ustroń bardziej mi się podoba, jest więcej możliwości spacerowych no i chyba zaplecze sanatoryjne i zabiegowe większe. Najważniejsze, żeby pogoda Ci dopisała i towarzystwo. Życzę więc miłego wypoczynku i skutecznej rehabilitacji :)
kozica55
Kuracjusz
Kuracjusz

Marika - Róża jest bardzo droga :(
Gaba - Złocień też nie jest najtańszy
Jak na razie najtaniej wychodzi mi pobyt w Magnolii- chyba mają największe promocje :) potem Równica
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Też interesuje mnie ten temat. W ubiegłym roku wybierałam się do Złocienia ale zrezygnowałam i znalazłam się w Verano-niezły rozrzut :) Zrobiłam tak dlatego że dowiedziałam się iż w Złocieniu warunki mocno z PRL a w pokojach stare meble i wykładziny a mnie z uwagi na moje zdrówko alergie i tego typu.... nie bardzo to odpowiada. Mam więc pytanie do Gaby czy znasz więcej szczegółów odnośnie warunków w Złocieniu ? Z góry dzięki !
kozica55
Kuracjusz
Kuracjusz

Zosia warunki PRL-owskie chyba niestety w wielu sanatoriach. Też ma ten dylemat - nie potrzeba mi złotych klamek, ale chciałabym żeby było czysto, nie śmierdziało w pokoju stęchlizną, można było wyspać się na wygodnym materacu i obejrzeć wieczorkiem TV (bo podobno oferują pokojach telewizory które są tylko atrapą, bo nic w nich nie widać).
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

No to raczej masz kłopot bo Magnoli też bym Ci nie radziła, podobnie jak Tulipan i spory kawałek do Równicy. Popatrz na ten Muflon. Ja jak zależało mi na dobrych zabiegach bo w Równicy takie są mieszkałam jak tu już pisałam w Zameczku ale to dobre rozwiązanie jak się jedzie z kimś a tak solo to trochę za smutno i niekażdemu pasuje :) Myślę o Ustroniu w tym roku jesienią ale jak wyjdzie to jeszcze zobaczymy :)
Zosia
Gaba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2010 13:46
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Gaba »

Oj Zosiu, w Złocieniu na pewno nie śmierdzi stęchlizną-też jestem alergik...to nie jest hotel 5-gwiadzkowy,ale jest czysto i przyzwoicie- jedzenie domowe,zabiegi dobre -obsługa wspaniała!!!A tańce!!!! na miejscu ,schodzą się z wszystkich sanatoriów-jest okej!!Warto!!! Ja bym chętnie wróciła!
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Hania »

Witam
Byłam w sanatorium Równica i jestem bardzo zadowolona, nie przeszkadzało mi wcale, że to takie duże sanatorium.Miałam pokój 1 osobowy, jak potrzebowałam towarzystwa to go zawsze znalazłam, na spacery czy na tańce.Miałam fajnych ludzi przy stoliku, więc było bardzo fajnie.Z zabiegów jestem bardzo zadowolona.
Pozdrawiam
Hania
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Byłam w Równicy ,Tulipanie i Kosie.Nie jest prawdą że w Tulipanie sa takie warunki jak opisujesz.Byłam dwa razy prywatnie i nie narzekam na nic.Wyposażenie pokoju wystarczające -tapczanik -TV bezpłatny -szafka nocna,stół,krzesła,szafa w przedpokoju -łazienka wykafelkowana.Balkon z widokiem taki jak sobie zamówisz.W moim przypadku na południe-widziałam z okna Czantorię.Cena zaskakująco niska w porównaniu z Równicą i podobnym w pobliżu Równicy.Jedynym mankamentem a może zaletą dla lubiących ciszę jest brak potańcówek na miejscu.
Cena Magnolii porównywalna -tam nie byłam ,więc się nie wypowiadam.Ale też jest taniej niż gdzie indziej.
Równica ? dużo ludzi-dobra baza zabiegowa...ale dalej do centrum Ustronia.
Kos ? trochę wyżej położony-baza zabiegowa ta sama co w Równicy z tym że trzeba dochodzić na zabiegi.
Muflon mijałam spacerując -też daleko od centrum.
Moje plany na rok obecny to Tulipan.Pozdrawiam :)
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Jeszcze jedno...Róża ? okropnie droga podobnie Złocień.
ODPOWIEDZ