Kolonoskopia

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 8 razy

Re: Kolonoskopia

Post autor: Duszyczka »

Jestem " PO".Miałam Citrafleet.Całkiem spoko.Można pić również klarowny bulion.
Nikt za bardzo o tym nie mówi.ale można wziąć na 2 godziny przed badaniem tabletkę przeciwbólową.Wzięłam Doretę.I wiecie co????Kolonoskopia przy gastroskopii jest pikusiem.Lekarka plus pielęgniarka ciągle zagadywały aby skupiać się na rozmowie a nie badaniu.ZERO bólu...tylko raz wyczuwalne uczucie wzdęcia.Nie ma czego bać się! !! Głupia byłam robiąc ostatnio to badanie w znieczuleniu ogólnym. Szkoda zdrowia i pieniędzy.
Pozdrawiam wszystkich.❤
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2019 18:01
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 14 razy

Post autor: BarbaraB64 »

Duszyczko a jak z piciem CitraFleet? , podobno cytrynowy smak , da się wypić bez ceregieli? ;) też mam ten lek na czyszczenie . Ja mam termin badania na 29 marca ale będę mieć w znieczuleniu na NFZ , gastrolog sam mówił żeby postarać się o badanie w znieczuleniu jeżeli miałam operacje brzuszne a tam gdzie się zapisywałam na badanie bez problemu można prosić o znieczulenie, jest to kilkunasto minutowe uśpienie zastrzykiem . Pozdrawiam i zdrówka Życzę :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

BarbaraB64 , sądzę że to indywidualna sprawa. Jak dla mnie , samo wypicie takiej ilości płynu , powoduje odruch wymiotny. Jednak CitraFleet , jest o niebo lepszy niż FORTRANS . Po wypiciu tego , myślałam że .... zejdę :lol: . Natomiast samo badanie , w znieczuleniu ogólnym , to faktycznie pestka. Będzie dobrze , trzymaj się :kwiat: