Fajny film wczoraj widziałem

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Mask
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2013 10:40
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: Fajny film wczoraj widziałem

Post autor: Mask »

Fajny film dzisiaj widziałem.
Momenty były?
No masz, najlepiej jak ona......
......stąd tytuł filmu: "Porachunki"

Reżyseria Luc Besson.
Dalsze losy gangstera ze słynnych "Chłopców z ferajny" Martina Scorsese.
Robert De Niro jako były boss niebezpiecznej ferajny oraz Michelle Pfeiffer, w roli kobiety poślubionej mafii, zostają świadkami koronnymi i w ramach programu ochrony przenoszą się na północ Francji. Pomimo wszelkich wysiłków agenta Stansfielda (Tommy Lee Jones), aby utrzymać ich w ryzach, ani ona, ani on, nie potrafią pozbyć się dawnych nawyków. Sytuacja zupełnie wymyka się spod kontroli, gdy dawni kumple mafijni trafiają na ich trop i próbują wyrównać rachunki. Porachunki dobrego gangstera poznaje się po tym, jak kończy.
Fajna komedia kryminalna i to w jakiej obsadzie. Warto iść do kina.

Zwiastun filmu:
http://fdb.pl/film/80503-porachunki/trailers/13159
Awatar użytkownika
Mask
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

biedroneczka pisze:Aha, wybieram się na " Wilka z Wall Street " jestem ciekawa czy warto. Jak obejrzę, to napiszę... :kwiat:
Warto, warto :!:

Fajny film wczoraj widziałem
...."Wilk z Wall Street"

Reżyseria Martin Scorsese.
Film opowiada historię wzlotu i upadku założyciela firmy maklerskiej, który ostatecznie zostaje zamknięty w więzieniu za oszustwa finansowe.
Z wilczka staje się basiorem, potem hieną, a na końcu lisem.
Sex, drugs and money.
Koniecznie trzeba obejrzeć :!:

Zwiastun filmu:
http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+ ... i%29-32488
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Jak Wam się podoba obsada do powstającego filmu "Pięćdziesiąt twarzy Greya" :?: ;) Czy Jamie Dornan nadaje się na Szarego ?? Takie ma szczere i ciepłe spojrzenie :twisted: .Dakota Johnson ,czy dość piękna by zagrać Anastasię :?: Hi hi ciekawe co z tego im wyjdzie ,premiera w 2015 :twisted: Hi hi zaciągnę na ten film mojego małża ,nie wyjdzie z szoku przez przynajmniej pół roku :D :D :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Och,ale się rozmarzyłam :roll: Właśnie się skończył film ,,Francuski pocałunek,, z Meg Ryan i Timothy Huttonem .Jak dobrze czasem obejrzeć taki lekki filmik o miłości :serce: Kurcze :lol: :lol: jeszcze chyba jakaś iskierka romantyzmu jest we mnie ;) ;) :D
Awatar użytkownika
Mask
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Fajny film wczoraj widziałem.
Momenty były.
No masz, tam są co chwila momenty....
.....stąd tytuł filmu: "Nimfomanka"

Reżyseria Lars von Trier.
Zmysłowe....
Podniecające...
Niebezpieczne...
Czułe...
Uwodzące...
Poszukujące rozkoszy...
Mocne scen erotyczne.

Bohaterka, niestety smętnie opowiada historię swojego życia. Tak smętnie, że nie tylko ja ziewałem :roll:
Co jakiś czas była "pobudka" na momenty, czasami mocne :o .
Zamiast pałać świętym oburzeniem i z niesmakiem odwracać głowę od prowokacyjnych plakatów warto po prostu ten film obejrzeć.
To była część I, słyszałem głos wychodzącego (też ziewał), że na cześć II, nie pójdzie. Ja pójdę.

Zwiastun filmu (sceny głównie z części I):
http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+ ... i%29-32288
Awatar użytkownika
deremi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2013 19:03
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: deremi »

Witam- miłośnikom fantastyki polecam obejrzenie drugiej części ,,Igrzysk Śmierci- W Pierścieniu Ognia" . Film wiernie odwzorowuję treść książki ( co na pewno jest ewenementem ). Na pewno nie polecam go osobom, które nie obejrzały pierwszej części obrazu. Z niecierpliwością będę czekał na trzecią część mimo, że zapoznałem się już z nią czytając ,, Kosogłos". Porównując ,, W Pierścieniu Ognia " i ,, Grę Endera " ( akurat obejrzałem te dwa obrazy w przeciągu kilku ostatnich dni - obydwa filmy z tego samego gatunku ) mimo lepszej obsady i uznania publiczności tego drugiego, to ja namawiam do obejrzenia tego pierwszego .Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: aqula »

Dla osób, które lubią się wzruszyć na filmie.. właśnie na TVN leci "P.S. Kocham Cię" na podstawie książki Ceceli Ahern ...

Chociaż książka jest o wiele lepsza niż film, uwielbiam go, wzruszam się za każdym razem gdy go oglądam :serce: :serce:
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

Witam, czytam co komu się podobało, zatem i Ja postanowiłem naskrobać kilka zdań w tej kwestii. Polecam film "Drive" z Ryanem Goslingem i Carey Mulligan. Jest to film z 2011 roku, ale taki film ogląda się niejeden raz. Ja przynajmniej na pewno i jak się trafi to na pewno chętnie obejrzę. Ścieżka dźwiękowa do tego filmu jest wyjątkowa, dla mnie majstersztyk. Jeśli ktoś lubi akcję na pograniczu pościgów policyjnych, rosnącej wzajemnej fascynacji mężczyzny i kobiety to polecam. :) ;)
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: aqula »

Dzisiaj o 21.35 na TVP1 będzie film "Kwiat pustyni"

"Kwiat pustyni" – film fabularny z roku 2009 w reżyserii Sherry Horman, nakręcony w oparciu o bestsellerową powieść autobiograficzną Waris Dirie pod tym samym tytułem - Kwiat pustyni".

Fabuła filmu opowiada o somalijskiej dziewczynce, która w wieku pięciu lat zostaje poddana obrzezaniu, a siedem lat później zostaje sprzedana człowiekowi, za którego ma wyjść za mąż. Dziewczynce udaje się jednak uciec i zostaje amerykańską supermodelką.
Wikipedia.

Super ksiażka, mam nadzieję, że film też będzie interesujący :D :D
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

Aqula, czytałam tę książkę kilka lat temu...wydaje się, że film powinien być dość ciekawy, pod warunkiem, że będzie wiernym odwzorowaniem książkowej treści ...Pamiętam, że uderzyły mnie w niej zwłaszcza wątki nieludzkich wręcz tradycji plemiennych, jakimi poddawane były małe dziewczynki...
ODPOWIEDZ