kolejka do sanatorium 2014 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
stada-52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 lip 2012 16:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: kolejka do sanatorium 2014 rok

Post autor: stada-52 »

W dalszym ciągu siedzę i myślę i na to wychodzi że do Nałęczowa na rekolekcje ,a do Ciechocinka na tańce.Oby mi się nie pomieszało :lol:
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: ibizka wielkopolska »

Co na tym forum tak spokojnie.? Żadnych atrakcyjnych przydziałów? Nowych osób w kolejce ! Pewnie czekacie aż ja się ustawię w kolejkę. Jeszcze trochę. ;)
Awatar użytkownika
stada-52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 lip 2012 16:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: stada-52 »

kruszynka pisze:Witam czy ktoś ma wiedzę na temat:Czy lubelski NFZ przychylił się do prośby z ważnym uzasadnieniem np, o póżniejszy wyjazd niż ten zaproponowany ?
Mam taką oto wiadomość dla Kruszynki i nie tylko:znajoma otrzymała skierowanie do sanatorium na określony termin.W międzyczasie jej matka znalazła się w szpitalu,wiadomo starsza kobieta ,mieszkająca samotnie wymagała szczególnej opieki po wyjściu ze szpitala.Znajoma skserowała wypis ze szpitala,no i takie tam potrzebne załączniki i złożyła wniosek /prośbę?/o pózniejszy wyjazd.Termin wyjazdu został przesunięty o 3 m-ce.Rzecz działa się w Lublinie.Może ktos zna inne przykłady?
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Pierwsze słyszę w mazowieckim podają nawet numery telefonów na zwroty.Można dzwonić codziennie po 14.
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

To bardzo ważne co napisała stada-52, że powodem przesuniecia wyjazdu była choroba matki.
NFZ informuje,że przełozenie terminu moze nastapic tylko z ważnych powodow, takich jak choroba czy pobyt w szpitalu.
Z pewnoscia chodzi o chorobę osoby zainteresowanej, ale jak widac z powyższego przykładu,w gre moze wchodzic również choroba kogos z rodziny.Dobrze to wiedziec, w razie czego, oczywiście.
Jeśli znacie jakies inne powody, do ktorych przychylił sie NFZ napiszcie.
:kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

stada-52 pisze:
kruszynka pisze:Witam czy ktoś ma wiedzę na temat:Czy lubelski NFZ przychylił się do prośby z ważnym uzasadnieniem np, o póżniejszy wyjazd niż ten zaproponowany ?
Mam taką oto wiadomość dla Kruszynki i nie tylko:znajoma otrzymała skierowanie do sanatorium na określony termin.W międzyczasie jej matka znalazła się w szpitalu,wiadomo starsza kobieta ,mieszkająca samotnie wymagała szczególnej opieki po wyjściu ze szpitala.Znajoma skserowała wypis ze szpitala,no i takie tam potrzebne załączniki i złożyła wniosek /prośbę?/o pózniejszy wyjazd.Termin wyjazdu został przesunięty o 3 m-ce.Rzecz działa się w Lublinie.Może ktos zna inne przykłady?
Stada bardzo Tobie dziekuje za informację pozdrawiam serdecznie :kwiat:
Krystyna60
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2012 16:10
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Krystyna60 »

ibizka wielkopolska pisze:Co na tym forum tak spokojnie.? Żadnych atrakcyjnych przydziałów? Nowych osób w kolejce ! Pewnie czekacie aż ja się ustawię w kolejkę. Jeszcze trochę. ;)
Witaj ibizka ja jestem nowa no nie całkiem, byłam już z wami,byłam w sanatorium odczekałam rok i weszłam znów do kolejki, jestem ze ślaskiego mój nr. początkowy to 101366... czas oczekiwania około 26 m-cy ......czy doczekam? Pozdrowionka dla wszystkich na tym forum :kwiat:
maadziula
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 lut 2013 14:58
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: maadziula »

Dawno tu nie byłam. Pozdrawiam Wszystkich w Nowym Roku.Czy ktoś był sanatorium Świt Solec Zdrój Jakie tam są warunki ,pokoje z łazienkami czy wspólne,no i najważniejsze czy zabiegi są na miejscu . na ich stronie nie wiele można się dowiedzieć.wyjazd 11.03.2014. Mam mieszane uczucia jechać czy zrezygnować. :kwiat:
mateusso022
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2013 20:41
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: mateusso022 »

Ja ciągle na etapie dentysty ciągle coś wyskakuje a opinia o ząbkach,słyszałem musi być ok :D
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

maadziula pisze:Dawno tu nie byłam. Pozdrawiam Wszystkich w Nowym Roku.Czy ktoś był sanatorium Świt Solec Zdrój Jakie tam są warunki ,pokoje z łazienkami czy wspólne,no i najważniejsze czy zabiegi są na miejscu . na ich stronie nie wiele można się dowiedzieć.wyjazd 11.03.2014. Mam mieszane uczucia jechać czy zrezygnować. :kwiat:
http://www.uzdrowiskosolec.pl/pl/galeri ... rettyPhoto[Uzdrowisko Solec-Zdrój]/55/
Mała miejscowość cisza spokój , piękny park :) . Ja byłam 6 lat temu , na pewno dużo zmieniło się na lepsze , widać na zdjęciach , 8-) że po remontach. Można było rezerwować pokój. Niestety zabiegi w różnych budynkach-blisko ale jeździ bus i można podjechać .
Najlepiej jak zadzwonisz, chyba że ktoś odezwie się ze świeża opinią , ale rezygnować :?:
Jak chcesz jeszcze o coś pytać to śmiało Pozdrawiam Bunia
Zablokowany