przykro
Sanatorium z ZUS
-
Tapamaraba
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 lis 2016 16:11
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękowano: 4 razy
Re: Sanatorium z ZUS
-
bonia50+
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 05 wrz 2013 08:28
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
Pozdrawiam i życzę wszystkim pozytywnych orzeczeń i skutecznej rehabilitacji
Ja składałam wniosek w Rybniku 2.11.22 i mam termin turnusu 18.04-11.05.23Pietka 50+ pisze: 01 lut 2023 22:41 Dobry wieczór, jestem po spotkaniu z przemiłą panią orzecznik w zabrzańskim ZUS-ie, która stwierdziła potrzebę rehabilitacji leczniczej w systemie stacjonarnymznaczy się wyjadę po raz pierwszy na turnus mający mnie postawić porządnie na nogi !. Nie ukrywam, że się cieszę bo już odrobinę ciężko mi się żyje z moim kręgosłupem... mam w związku z tym pytanie do osób ze Śląska, jak długo czeka się teraz na wyjazd ? Od lekarki otrzymałam informację, że 7 miesięcy, ale czy rzeczywiście tak jest ? Może ktoś to potwierdzić ? Pozdrawiam
![]()
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 3 razy
Kiedyś słyszałam że dużo nauczycieli czeka i terminy są czasami za pół roku, a i 8 miesięcy, też to zależy jakie miejsca ma dany ZUS. Po pewnym czasie( czasem 4 miesiące czasu i dłużej się czeka) dostaniesz pismo z przydzielonym miejscem i powinni napisać co i jak. Na narząd głosu są różne ośrodki. Życzę powodzenia...i spokojnie czekaj... Jeśli chcesz i interesuje Ciebie jakiś ośrodek gdzie jest prowadzona rehabilitacja narządu głosu to możesz zaznaczyć u siebie w Zus-ie gdzie chcesz być, ale ja nigdy tak nie robiłam...
Serdecznie pozdrawiam
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

Jak chcesz to może napisz do nich, że nie mozesz we wrześniu... Kiedyś tak było że można było sobie wybrać termin , dawno temu, podawali różne miejscowości i terminy i to się niestety skończyło chwilę temu i niektórzy to co wiem to znają telefonu do ZUS-u i wiedzą jak się kontaktować i jak ustalać ale ja nie robię tego...to napisz, i na podaniu i też na kopercie napisz numer Twojej sprawy bo zawsze taki jest.....
Serdecznie pozdrawiam
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Sylwia1, możesz prosić o zmianę terminu. Zmieniałam termin, a nawet miejsce pobytu i ZUS Łódź się przychylił. Myślę, że ważne jest to, by dobrze umotywować swoją prośbę.sylvia1 pisze: 14 mar 2023 10:35 Czy jeśli nie pasowałby mi termin ( mam zaplanowany wyjazd na początku września) to można przesunąć ? Czy wtedy całkiem rezygnacja?
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

Uważam jednak że można wcześniej poinformować że w takim a takim czasie Pani nie może wyjechać..... To co wiem są takie ośrodki bardzo przychylne i to rozumieją ale czasami też oni uważają że na rehabilitację powinniśmy być do dyspozycji ...hm ...
Serdecznie pozdrawiam