Argentyt Dąbki (5-26.09.2023)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Jola9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 25 lip 2020 20:56
Oddział NFZ: Dolnośląski

Re: Argentyt Dabki

Post autor: Jola9 »

Witam wszystkich forumowiczów.Mam.pytanie odnośnie dodzwonienia się do Ośrodku Argentyt w Dąbkach. Jest 1 Infolinia dla obsługi kuracjuszy ale nikt nie odbiera .Pozostałe 3 numery tel.to tel.stacjonarny i myślę
że to dla osób rezerwujących pobyt prywatny.To samo chyba z drugim numerem telefonu komórkowego. Czy ktoś wie coś jak jest tam z pokojem 1 osobowym? Przyzwyczaiłam się już właśnie do pokoju 1 os.Tak miałam w Ciechocinku w 2020r.Przy próbie dodzwonienia się na nr.obsługi kuracjuszy włącza się poczta głosowa która informuje że zaraz nastąpi rozłączenie.Ja czekam na skierowanie do sanatorium z woj.dolnośląskiego i mając nr.startowy 55135 czekałam rok i 1 miesiąc. Obecnie trafił mi się wyjazd na przełomie miesiąca czerwca i lipca
.Pozdrawiam wszystkich na forum i liczę że ktoś się odezwie .😊
Awatar użytkownika
ergo
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 04 lut 2020 00:05

Post autor: ergo »

Nie było możliwości otrzymania jedynki podczas mojego pobytu.
Jola9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witaj ergo.
A kiedy byłeś w Argentycie w Dąbkach?
Ja będę próbować by załatwić sobie pokój 1 os.z dopłatą.Jesli mi się uda to dobrze. Jak nie to pogodzę się z tym że kogoś mi przydzielą do pokoju. Byle to by była osoba ok z którą można się dogadać i ogólniew porzadku .A jak jest z dodzwonieniem się do nich skoro Infolinia obslugi kuracjuszy ciągle ma przepełnioną pocztę głosową?Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
ergo
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 04 lut 2020 00:05

Post autor: ergo »

Byłam w styczniu tego roku, chciałam oczywiście dopłacić, ale nie było możliwości. Przed wyjazdem udało mi się dodzwonić. Recepcja odsyła do kierownika hotelu i dyrektora ośrodka, ale tam również nie udało mi się nic załatwić. Zrezygnowałam z pobytu po tygodniu, bo nie byłam w stanie odpocząć i normalnie funkcjonować w ciasnym, trzyosobowym pokoju. Na pozostałe dwa tygodnie kupiłam sobie pobyt w innym sanatorium w tej miejscowości.
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: lawenda »

ergo pisze: 19 mar 2023 16:35 Nie było możliwości otrzymania jedynki podczas mojego pobytu.
Jola9 nie chciałabym zniechęcić do wyjazdu, ale tam tak chyba jest, że nie ma opcji pokoju jednoosobowego na NFZ. Potwierdzają to znajomi, pobyt czerwiec i listopad 2022. W 2014 byłam tam zakwatetowana w dwójce, ale wtedy nie było jeszcze tyle małżeństw, obecnie dla singli tylko trójki. Jeśli zdarzy się sytuacja, że zakwaterują w pokoju trzyosobowym 2 osoby, to opłatę ponosi się jak za pokój 2-u osobowy.
Jola9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dzięki bardzo za informację odnośnie pokoju 1 os.w Argentycie w Dąbkach.Coż.Mam jeszcze inna opcję spróbować załatwić .A na jaki numer w ogóle można się do nich dodzwonić skoro nie odpowiada numer obslugi kuracjuszy z powodu zapełnionej poczty głosowej a pozostałe nr.tj.3 stacjonarne oraz kolejny nr.tel.kom.to chyba dla osób rezerwujących pobyt prywatny.Ja w 2020r byłam w Ciechocinku w Perełce i tam nie robili mi problemu z pok.1 os.bo takie też były.
Ja lubię się z kimś dogadać jeśli w ostateczności musiała bym być z drugą osobą w pokoju. Pozdrawiam serdecznie 😊
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: lawenda »

Dzwoń do skutku na wszystkie numery telefonów, może ktoś odbierze i udzieli Ci informacji. Obsługa na recepcji jest niestety niezbyt uprzejma, :( ale próbuj dzwonić wieczorem, tak koło 20-ej wtedy większy spokój to może odbiorą. Jedyna szansa na pokój jednoosobowy to ''mocne papiery'' od lekarza, ale i to nie daje gwarancji.
Życzę udanego pobytu i skutecznej rehabilitacji, bo termin masz fajny. :)
Jola9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Re: Argentyt Dąbki (5-26.09.2023)

Witam:)
Ja zapomniałam że przecież NFZ podał mi nr.tel.stacjonarnego do Argentytu i niepotrzebnie dzwoniłam na tel.obsługi kuracjuszy.
W 2020r.byłam w Perełce w Ciechocinku i jak otrzymałam pismo z NFZ to od razu dzwoniłam z prośbą o rezerwację pok.1 os.i nie miałam żadnego problemu.Tydzień temu byłam z powodu grypy u lekarza i poprosiłam o zaświadczenie by móc uzyskać na miejscu pokój 1 os.Może coś z tego będzie,może nie-zobaczę chyba na miejscu.Miałam w planie przesłać im skan tego zaświadczenia na maila z wiadomością w poczcie.Na razie sobie odpuściłam.W sumie zaskoczona jestem że tak szybko przyspieszyły numerki w kolejce że zamiast czekać jak mi to napisali pierwotnie około 41 miesięcy -wyszło 1 rok i półtora miesiąca.Na starcie miałam numer 55135.A list z NFZ z przydziałem otrzymałam około 20 marca.O tym,że można się starać o pokój 1 os.z zaświadczeniem od lekarza dowiedziałam się od kogoś.Na forum jednak przeczytałam że dwie osoby chciały w 2015 roku otrzymać w Sopocie pokój 1 os.na zaświadczenie od lekarza i nic im to nie pomogło.

Pozdrawiam serdecznie :)
P.S.Jeden plus że pobyt trafił mi się w sezonie letnim.Tak samo miałam w Ciechocinku gdzie przebywałam od drugiej połowy miesiąca sierpnia do początku miesiąca września.Może ktoś z forumowiczów będzie w tym samym czasie co ja w Argentycie w Dąbkach? Termin mam od 19 czerwca do 10 lipca.
Awatar użytkownika
andrzej590
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 12:58
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: andrzej590 »

Przy jakim numerze dostalas skierowanie.
Jola9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Skierowanie otrzymałam przy numerze 88.
ODPOWIEDZ