Uważaj, bo jak mi ktoś mówi "nie rób tak " to taki
sanatoryjne reminiscencje przed północą
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Re: sanatoryjne reminiscencje przed północą
Uważaj, bo jak mi ktoś mówi "nie rób tak " to taki
- Czarodziej
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 gru 2019 13:11
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 5
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Teraz już nie wiem kto mi co szepcze do ucha.
- Czarodziej
- Super Kuracjusz

wiesz jak wybrać miodzik z ula..
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Czarodziej
- Super Kuracjusz

może paluszkiem...
co kto sobie życzy...
no i Forum ryczy..
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Czarodziej
- Super Kuracjusz

napiszę ważną rzecz..te moje (nadal nie wiem jak mam to określać?) powiedzmy
bo...nie ma takiej potrzeby..bo ...po prostu nawet o tym nie myślę...bo nie występuje taki klimat, sytuacja...
zauważyłem, że są okresy "normalności" oraz okresy w których nazwę to " zjawiska paranormalne" nasilają się w stosunku do mnie i albo ja jestem niechcący w centrum wydarzeń albo ..trafiam , bezpośrednio, tak z marszu w takie "dziwne" środowisko..gdzie zdarzają się ..no może nie cuda...ale co najmniej ..rzeczy nie wytłumaczalne ,ani logicznie, ani naukowo...które to w coraz to większy utwierdzają mnie w tym , jak mało wiemy...a najwięcej, to nam...się tylko wydaje
najgorsze jest to , że nie widzę żadnej prawidłowości w występowaniu jednych czy drugich okresów...te dziwne rzeczy spotykają mnie najczęściej wtedy gdy prawie mógłbym się założyć...że nic takiego mnie nie spotka czy też nie wystąpi...
druga rzecz....obie panie z mojej opowieści twierdziły, że większość ludzi ma mniejsze czy większe uzdolnienia "nazwijmy je magiczne"
przez te blisko 20 lat moich epizodów z różdżkami spotkałem..no może z 15 ludzi którzy mieli mniejsze lub większe "moce" w tym kierunku...i to jest promil jakiś maleńki w stosunku do spotkanych, których sprawdzałem..
no i z 5 osób było świadomych posiadania uzdolnienia...inni dowiedzieli się ode mnie, próbując używać moich różdżek ...spotkałem, nawet taką Panią...która chciała "spróbować" czy ona też może tak ma..i w miejscu gdzie mi sie tam lekko wychylały....jej nooormalnie wyskakiwały z rąk jak z procy, aż się wystraszyła...
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

I zaśpiewaj jeszcze: "Ona temu winna...".trzeba by wrócić do sedna tematu...bo mnie Kleinehexe jak na prawdziwą "wiedźmę' przystało na manowce wyprowadziła....
Nie wypowiem się na temat różnorodnych nietypowych zdolności u ludzi, bo nie posiadam na ten temat wiedzy. Wiem jednak jedno, zatraciliśmy nasz szósty zmysł, czyli intuicję. Coraz więcej się o tym mówi i to nie w środowiskach zajmujących się zjawiskami paranormalnymi. Niestety nasza edukacja kładzie nacisk głównie na stymulację lewej półkuli mózgu, która odpowiada najczęściej za logiczne, racjonalne, analityczne myślenie, zdolności językowe, dostrzeganie szczegółów czy pamięć do liczb i słów itp. Ceni się teoretycznie kreatywność ( za którą głównie odpowiada prawa półkula), ale nietypowe, niestandardowe, inne myślenie jest często, zwłaszcza u dzieci, tłamszone. O rozwoju intuicji to nawet nie ma mowy, bo jak uczyć czegoś czego sami nie potrafimy. To kolejny temat rzeka.
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Sorry, że jestem tak pazerna i zagrabiłam Twoje życie, ale przecież skoro wiemy, że jednym wszyscy jesteśmy, to chyba nie robi Ci to wielkiej różnicy.
Takie to popołudniowe reminiscencje, nadal przecież przed północą, mnie naszły.