Wspolny wyjazd malzonkow

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Bajka Horyniec-Zdrój

Post autor: dani888 »

A ja widzę to tak - małżeństwo , w którym jedno z nich jest osobą niepełnosprawną np. po udarze i wymagającą opieki potrzebuje pokoju dwuosobowego i taki pokój moim zdaniem powinien być im udostępniony . Inna bajka - małżeństwo nagle ma taki sam kod choroby co może być nieprawdą i niestety - jedzie razem i mieszka w dwójce . Druga strona medalu - wiadomo , że często małżeństwa chcą razem mieszkać. Osobiście , jeśli nie mogłabym mieszkać w pokoju jednoosobowym to jadąc we dwoje wolałabym w pokoju mieć domownika niż obcą osobę . Na swojego można nakrzyczeć za chrapanie czy coś innego a osoba obca to już - jest inaczej.... :lol: ;) . Możemy nie spodobać się sobie nawzajem , prawda ?
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Post autor: Arker »

Ja rozumie ze takie sytuacja o ktorej wspomnialas sa ale to bardzo sporadyczne przypadki,ludzie mocno chorzy raczej nie jezdza do sanatorium ,przynamniej ja po 8 pobytach takich osob widzialem kilka,w wiekszosci to sa kombinacie,albo zazdrosc.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Oj, Abstynent666, Abstynent666, nie sądź innych podług siebie. :roll: Nie wszyscy dokonali złych życiowych wyborów i zwyczajnie lubią spędzać czas wolny ze swoją połówką. Możesz w to nie wierzyć, ale to nie zmieni faktów :serce: . A skoro tak bardzo zazdrościsz im tych dwójek, to zakombinuj i zabierz wreszcie kobietę do wód. :twisted:
Gość

Post autor: Gość »

dani888 pisze: 13 kwie 2023 20:33 [...] Inna bajka - małżeństwo nagle ma taki sam kod choroby co może być nieprawdą i niestety - jedzie razem [...]
Śmiała teza Danusiu 🤔😮. Nawet biorąc pod uwagę tryb przypuszczający, jakiego użyłaś.
Poza tym dyskusja wykracza już chyba poza ramy tego tematu...
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Kaziu , bo często tak jest ale masz rację - temat jest inny i przepraszam :serce: .
Jednocześnie pozdrawiam ciepło :) .
Awatar użytkownika
Smerfetka1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2019 11:32
Podziękował: 1 raz

Post autor: Smerfetka1 »

Abstynent666 :shock: napiszę tylko,, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia''.
Porada na przyszłość trzeba zacząć jeździć komercyjne lub zabierać swoją drugą połowę.
Nie taki diabeł straszny... :twisted:
Dani, Gaba, Kleinehexe szacunek😘
Dziękuję na spojrzenie na drugą stronę medalu :kwiat: :serce: :kwiat:
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kleinehexe pisze: 13 kwie 2023 21:56 Oj, Abstynent666, Abstynent666, nie sądź innych podług siebie. :roll: Nie wszyscy dokonali złych życiowych wyborów i zwyczajnie lubią spędzać czas wolny ze swoją połówką. Możesz w to nie wierzyć, ale to nie zmieni faktów :serce: . A skoro tak bardzo zazdrościsz im tych dwójek, to zakombinuj i zabierz wreszcie kobietę do wód. :twisted:
Jakie zle wybory, i co to ma do rzeczy, Ty taka prawa i sprawiedliwa,Empatyczna i nie przeszkadza Ci ta dyskryminacja 😱zreszto znasz moj punkt widzenia a ja Twoj wiec niewiem jaki byl cel tego posta. Wyrazic swoje zdanie mozna wiec czemu mi zabraniacie. Ty tez bylas w sanatorium z mezem??? 🤔
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Re: Wspolny wyjazd malzonkow

Post autor: Małgosia69 »

Rzadko wypowiadam się na tematy ogólne. Najczęściej opisuję sanatorium w którym byłam, lub szukam towarzystwa na wyjazd. Ale tym razem dołożę swoje trzy grosze. Nie wiem jak wybór Abstynenta666 ,ale mój bardzo ok . 34 lata po ślubie nadal razem wszędzie, oprócz sanatorium. Nie zaciągnęła bym Małża wołami. I z tego powodu podpisuję się obiema rękoma pod opinia Abstynenta666. Wyjazd z 2021;roku do Ustronia, byłam w południe dzień wcześniej w sanatorium i dwójki nie dostałam, ponieważ Wyłącznie!!! dla małżeństw. Sorki ale przyjechały pary 24 godziny później i dwójki miały. Ale w ubiegłym tygodniu dostałam ponownie to samo sanatorium i że skierowaniem dołączona kartka,iż dwójek dla małżeństw nie zapewniają i pokoje będą przyznawane w miarę przyjazdu. Jak będzie - zobaczymy. Mam nadzieję że to nie tylko czcze obietnice. ;)
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Małgosiu 69, i to jest bardzo dobra wiadomość. Pisałam już kiedyś, tylko w innym temacie, że tak to powinno być właśnie rozwiązane. Ciekawe czy w takim układzie znikną przeciwnicy wspólnych wyjazdów małżonków do sanatorium? Coś się mi wydaje, że nie, gdyż nie tylko o te pokoje chodzi. 8-)
Moim zdaniem każdy powinien jeździć jak chce: sam lub z mężem/żoną i nikogo postronnego to nie powinno obchodzić.
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:serce: :kwiat: Boje sie o Ciebie ,moga CIE ukrzyzowac ,brawo za odwage .Pozdrawiam
ODPOWIEDZ