Kręgosłup szyjny
-
forumowicz
Re: Kręgosłup szyjny
No to fajnie Anusia
konkurs na nazwę klubu ogłaszam za otwarty
Kto ma propozycje wpisywać proszę 
-
forumowicz
Re: Kręgosłup szyjny
Rachel coś mi przyszło teraz na myśl ...poczytaj o miastenii w necie tylko od razu nie panikuj.Rachel pisze:Witaj w klubie. Ja mam to od stycznia 2013. Moje ręce, jak zresztą opisałam w tematycznym wątku, zaczynają odmawiać mi posłuszeństwa. Najgorsze jest to, że i nogi przestają odmawiać posłuszeństwa no i mięśnie... Co się dzieje!? Nie mam pojęcia, ale też przede mną konsultacje lekarzy specjalistów (kardiolog i ortopeda) a także neurolog, która to po obejrzeniu mojego MR szyjnego sprzed 10 lat, w którym to czytamy m.in.: tylna, centralna wypuklina jądra miażdżystego na poziomie C6/C7 zwężająca przednią rezerwę płynową oraz nieznacznie modelująca przednią powierzchnię rdzenia szyjnego, odpowiedziała: koniecznie trzeba powtórzyć MR i... zapisała mnie na wizytę na czerwca 2014 nie dając skierowania na badaniekruszynka pisze:Rachel i Alicjobardzo dziękuję za info .Coś niedobrego dzieje się ze mną
Ból kregów szyjnych ,ból lewego barku i całej ręki ,ale juz niebawem wizyta u pani neurolog .Poproszę o rezonans i zobaczymy cóż to się nagle stało
Pozdrawiam
. Bywają dni, że nie mam czucia w rękach, a o tym aby podnieść ręce do góry i np. przypiąć firanki to mowy nie ma. Ostatnio szklankę z herbatą trudno było mi do góry podnieść. Ot i cała prawda o "szyjnym"