Wspolny wyjazd malzonkow

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Re: Wspolny wyjazd malzonkow

Post autor: Bibi2 »

Do sanatorium jeżdżę sama , ale gdybym jechała z mężem czy partnerem to zrobiłabym co możliwe aby być razem.
Preferuję jedynki ale raz byłam w dwójce, raz w trójce i raz w czwórce , także wiem jak jest .
W każdym oddziale NFZ jest info, że nie zapewniają małżeństwom pokoju dwuosobowego ale jest jak jest .
Ośrodki dla spokoju dają te dwójki małżeństwom , tak dla spokoju bo jak ich rozdzielą to będzie jazda łącznie z TV .
Wiem, sprawiedliwość, uczciwość, równość .... ale to życie .
Nawet prywatnie można dostać pokój z kimś, rezerwując termin należy określić się - tego nie trzeba porównywać do pobytów sanatoryjnych.
Kiedyś koleżanka mieszkała w studio gdzie małżeństwo było w dwójce , a ona w jedynce , można było mieszkać bezkonfliktowa ale pani żona przez cały turnus nie odzywała się i wszystkie "łazienkowe " przybory były u nich w pokoju . Cóż powiedzieć - dziwoląg
Idealnie byłoby gdyby każdy mieszkał tak jak chciał :)
Awatar użytkownika
strapper
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2014 08:22
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: strapper »

Dzień dobry
Krynica wojskowy cztery lata temu małżeństwo przy jednym stoliku w jadalni. Na obiad przychodzili zawsze wcześniej i pani wybierała zupę z wazy z tym najgestrzym ,, bo mąż tak lubi zupy ,,
Surówką też nie mogła się oprzeć.
Skończyło się.... cóż, lekką awanturka. :roll:
Awatar użytkownika
strapper
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2014 08:22
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: strapper »