N I W A Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
aw21
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2017 10:32
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 17
Podziękowano: 2 razy

N I W A Kołobrzeg

Post autor: aw21 »

Witam po powrocie z tego obiektu. Moja opinia. Pobyt uważam za udany. Warunki mieszkaniowe bardzo dobre, wyżywienie okej (śniadanie i kolacja stół szwedzki ) duży wybór. Baza zabiegowa na miejscy łącznie z basenem. Obsługa miła i uprzejma. Jakby co to proszę pytać. Pozdrawiam ;) ;) ;)
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Re: N I W A Kołobrzeg

Post autor: Bibi2 »

Aw21, ja rozumiem krótko i na temat ale to bardzo minimalistyczna opinia
pozdrawiam :)
aw21
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2017 10:32
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 17
Podziękowano: 2 razy

Post autor: aw21 »

Witam. Bibi2 napisałem krótko i na temat, nie będę pisał szczegółowo jak niektórzy to robią. Myślę ze taka krótka opinia dużo mówi o tym ośrodku. Pozdrawiam. ;) ;) ;)
piotr1955
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 mar 2020 14:44

Post autor: piotr1955 »

w NIWIE byłem 5 razy jest super
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Pancernz »

No tak ale co to za pobyt ile dni jaki termin jaki pokój jaka cena itd ,wiadomo,że dużo już wiemy z innych opini no ale tu mi jest za mało
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 253 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Pancernz .. zapewne chodzi o pobyty z KRUS -u . noo , chyba , że o komercyjne .
Ja byłam z KRUS - u 3-krotnie , popieram powyższe opinie .
Na tego typu pobytach nie ma opłat , bez względu na porę roku :)
Zuk Piotr
Na forum od: 30 maja 2024 14:40
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Post autor: Zuk Piotr »

Kuchnia ,super ,profesjonalna obsługa ,duża baza zabiegowa ,wszystko na odpowiednim poziomie ,blisko stacja Pkp ,Dziękuję całej obsłudze obiektu Niwa za wspaniały pobyt . Na pewno wrócę .polecam z całego serca .Piotr Żuk
Tamaryszek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 wrz 2021 14:02

Post autor: Tamaryszek »

Warto dodać jeszcze, że pokoje przeważnie 2, zabiegi można wykonać wcześniej np. sobotnie. Wyżywienia jest tyle, że w święta w domu tyle nie ma. Przyjęcia przebiegają sprawnie. Inne sanatoria powinny przyjeżdżać na szkolenia do Niwy. Nikt na recepcji nie pyta i nie trzeba tego tołkować, że małżeństwo, bracia, brat z siostrą, teściowa z zięciem lub poznali się w pociągu itp. Chcą pokój 2-osobowy, to taki dostają.
Wycieczki są organizowane na miejscu przez kobieciną, która przeważnie przy jakimś posiłku przypomina gdzie i jak. Tańce na miejscu 10zł za miejsce przy stoliku choć z czasem mniej chętnych i brak tańców, w okolicy 300m można znaleźć inne lokale tańsze, ciekawsze z podobną muzą.
Idiotycznie rozwiązany był wieczorek zapoznawczy w dniu rozpoczęcie turnusu. Można było obserwować śmieszne sytuacje jak zmordowani kuracjusze z walizkami załatwiają przyjęcie na recepcji, a część która przyjechała rano wypoczęta z uśmiechami na rumianych gębuszkach pakuje w kreacjach mniej lub bardziej śmiałych na tańce obijając się o walizy. Może teraz coś się zmieniło moje info. jest ze wcześniejszego turnusu.
Ogólnie obiekt, personel, kadra bardzo dobra. Niwa może być wizytówką dla KRUS.
Tamaryszek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 wrz 2021 14:02

Post autor: Tamaryszek »

Jeszcze dodam trzy grosze odnośnie parkowania. Trzeba to robić na własną rękę. Obiekt nie ma miejsc parkingowych dla swoich kuracjuszy. Jak przyjedzie się do godziny 9 to można zaparkować koło Niwy jak jest miejsce i załatwić sprawy przyjęcia i dotaszczenia walizek do pokoju. Po tej godzinie już jest płatne jak w całej strefie uzdrowiskowej i trzeba spadać albo płacić.
Jak ktoś może chodzić, to wystarczy przejść przez kładkę nad torami, która jest pod nosem Niwy, skręcić w lewo w stronę Biedronki i po jakiś 200m można parkować za darmo na osiedlowych parkingach i katalizatora nie ukradną lub na innych parkingach poza strefami płatnego parkowania w Kołobrzegu.
Stanislaw1960
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2022 13:29
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Stanislaw1960 »

Byłem z żoną w Niwie i potwierdzam. W żartach z innymi kuracjuszami padało stwierdzenie, że nie ma do czego się przyczepić.Ale ja znalazłem jeden minus, że deska na toalecie nie jest wolno opadająca. Pozdrawiam kuracjuszy z sauny z Amolem.
ODPOWIEDZ