Kręgosłup szyjny
-
forumowicz
Re: Kręgosłup szyjny
-
forumowicz
Rachel coś mi przyszło teraz na myśl ...poczytaj o miastenii w necie tylko od razu nie panikuj.Rachel pisze:Witaj w klubie. Ja mam to od stycznia 2013. Moje ręce, jak zresztą opisałam w tematycznym wątku, zaczynają odmawiać mi posłuszeństwa. Najgorsze jest to, że i nogi przestają odmawiać posłuszeństwa no i mięśnie... Co się dzieje!? Nie mam pojęcia, ale też przede mną konsultacje lekarzy specjalistów (kardiolog i ortopeda) a także neurolog, która to po obejrzeniu mojego MR szyjnego sprzed 10 lat, w którym to czytamy m.in.: tylna, centralna wypuklina jądra miażdżystego na poziomie C6/C7 zwężająca przednią rezerwę płynową oraz nieznacznie modelująca przednią powierzchnię rdzenia szyjnego, odpowiedziała: koniecznie trzeba powtórzyć MR i... zapisała mnie na wizytę na czerwca 2014 nie dając skierowania na badaniekruszynka pisze:Rachel i Alicjobardzo dziękuję za info .Coś niedobrego dzieje się ze mną
Ból kregów szyjnych ,ból lewego barku i całej ręki ,ale juz niebawem wizyta u pani neurolog .Poproszę o rezonans i zobaczymy cóż to się nagle stało
Pozdrawiam
. Bywają dni, że nie mam czucia w rękach, a o tym aby podnieść ręce do góry i np. przypiąć firanki to mowy nie ma. Ostatnio szklankę z herbatą trudno było mi do góry podnieść. Ot i cała prawda o "szyjnym"
-
ninak
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 lis 2012 16:21
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 8
-
Rachel
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
-
Rachel
- Przyjaciel forum

- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Wcześniej byłam dwa kolejne turnusy w sanatorium (po pierwszym pobycie lekarz przedłużył na drugi,w sumie 48 dni) i rehabilitacja niestety nie była tak skuteczna,jakby oczekiwano.
-
Rachel
- Przyjaciel forum

ninakninak pisze:Kruszynko-poczytaj na; Kafeteria-przepuklina jądra miażdżystego;Tam to można się przerazić ogromem bólu jaki sprawia kręgosłup.Oprócz bólu czy niedowładów jest jeszcze niedotlenienie bo przepuklina uciska naczynia krwionośne w szyi.Wtenczas kręci się w głowie i jest się posiniaczonym bo obija o meble ,drzwi.Neurochirurg poradził mi żeby od razu położyć się z głową minimalnie odchyloną do tyłu.Pomaga.Niestety, miejsca publiczne odpadają
Ale nie mamy co się nawzajem nakręcać , czy straszyć.
Dziewczyny nie ma co się przedwcześnie stresować , najpierw diagnoza . Na razie głowa do góry i do przodu , może nie jest tak źle jak to wygląda.
Mogę tylko doradzić, nie wolno bagatelizować takich objawów jakie macie bez względu na to czy to jest związane z odcinkiem szyjnym czy piersiowym kręgosłupa , czy objawy te są wynikiem innej jednostki chorobowej. Pozdrawiam