Biały Orzeł , Iwonicz Zdrój (2.08.2023)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Nam Sylwia
Na forum od: 28 cze 2023 15:21
Oddział NFZ: Dolnośląski

Biały Orzeł , Iwonicz Zdrój (2.08.2023)

Post autor: Nam Sylwia »

Dzień dobry. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć jak załatwić pokój jednoosobowy w Białym Orle? Z kim rozmawiać? Rozmawiałam juz z recepcją- brak możliwości. Ale myślę że są odpowiednie osoby...
Pozdrawiam wszystkich
Ostatnio zmieniony 07 lip 2023 13:31 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł
Awatar użytkownika
kamel0906
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 gru 2021 10:41
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Re: Biały Orzeł , Iwonicz Zdrój

Post autor: kamel0906 »

Kiedy się meldujesz w Iwoniczu?
Nam Sylwia
Na forum od: 28 cze 2023 15:21
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: Nam Sylwia »

Będę od 2 sierpnia.
Awatar użytkownika
kamel0906
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 gru 2021 10:41
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: kamel0906 »

Ja dopiero 21.08 to praktycznie się miniemy..
BerkaB
Na forum od: 14 sie 2024 23:27
Oddział NFZ: Lubelski

Re: Biały Orzeł , Iwonicz Zdrój (2.08.2023)

Post autor: BerkaB »

Nam Sylwia pisze: 29 cze 2023 14:10 Dzień dobry. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć jak załatwić pokój jednoosobowy w Białym Orle? Z kim rozmawiać? Rozmawiałam juz z recepcją- brak możliwości. Ale myślę że są odpowiednie osoby...
Pozdrawiam wszystkich
Hej
Też jade do sanatorium Biały orzeł. Opowiedz wrażenia i czy udało Ci się załatwić tą "jedynkę"
Awatar użytkownika
viola74
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 cze 2018 15:46
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: viola74 »

Witam,
Byłam w Orle w kwietniu z ZUS-u więc mogę coś napisać , raczej same negatywy niż pozytywy .
Co do jedynek to faktycznie jest ich jak na lekarstwo i dostały je osoby ,które przyjechały dzień wcześniej i wykupiły sobie jedną noc w sanatorium.
A teraz mogę co nieco napisać na temat tego "5*" sanatorium.
Sam budynek piękny , stara architektura , Iwonicz bardzo ładny i na tym koniec zachwytu. Na plus jeszcze są fizjoterapeuci, Pani Madzia cudowna kobieta i Pan Krzysztof .Było to moje 6 sanatorium i jak do tej pory najgorsze w jakim byłam .
Zacznę od zabiegów bo to w sumie najważniejsze, jeżeli liczysz na jakieś fajne zabiegi to zapomnij no chyba że NFZ ma trochę lepsze zabiegi. W moim przypadku były to wirówki na ręce i nogi , laser i TENS. 3 x ćwiczenia w tym 2x machanie rękoma i raz jazda na rowerze. Pani Doktor wypisała mi masaże chociaż mówiłam,że ja nie mogę masaży bo kiedyś po 7 zabrała mnie karetka bo mam wypukliny , przepukliny i naczyniaka . Stwierdziła ,że masażysta będzie robił masaż omijając kręgosłup,normalnie hit :lol: Masażysta nawet nie tykał kręgosłupa jedynie robił napięciówke . Kolejny zabieg to basen i tu kolejny hit , przez tydzień była masakrycznie zimna woda i tylko chodziliśmy podbijać karty , z tego co powiedział jeden z prowadzących zajęcia na basenie tak nie raz się zdarza ale nie raz grzałki naprawią się po jednym czy dwóch dniach u nas naprawiały się pięć :D Kolejnym i ostatnim zabiegiem była grota solna i to by było na tyle z rehabilitacji.
Pokoje na parterze to wczesny PRL , co do jedzenia to ciężko opisać to jedzeniem a wybredna nie jestem a niejednokrotnie nie dało się tego zjeść. Jeden z kuracjuszy miał pisać skargę bo jak to stwierdził świnie są lepiej karmione i wykrzyczał to głośno na stołówce, chociaż Panie z kuchni nie są winne a jedynie podają to co przywiezie katering. Jeszcze jeden plus to blisko na tańce i szlaki . Polecam zachód słońca na Przymiarkach . W każdym razie życzę udanego pobytu i super towarzystwa.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Viola 74, Dziękuję za opis i wszystko się zgadza.... Byłam dość dawno też z ZUS-u w 2013 i 2014 roku.... Historyczny zabytkowy Biały Orzeł nie do zdarcia.....
Serdecznie pozdrawiam
Awatar użytkownika
viola74
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Zastanawiam się dlaczego ZUS nie sprawdza standardów danego ośrodka a przede wszystkim zabiegów. Przecież wysyłają nas tam po to żeby nas uzdrowić a tam raczej nic nam nie pomoże. Chyba jedynie tańce w Krakowiaku , bo to była najlepsza rehabilitacja.
Zastanawiają mnie dwie rzeczy
1 jak zimno jest w pokojach w okresie jesienno zimowym? Przecież te nieszczelne okna to kolejna porażka tego sanatorium
2 Jak to jest ,że ZUS płaci taką samą stawkę we wszystkich sanatoriach i w większości zabiegi i jedzenie są na wysokim poziomie a tam dno pod każdym względem. Przecież to jest jawne okradanie ZUS-u a przede wszystkim nas z tego co powinniśmy dostać za te grube tyś,które za nas zapłacili z naszych składek.
BerkaB
Na forum od: 14 sie 2024 23:27
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: BerkaB »

Bożu szumiący. Dziękuję za taki wspaniały opis, jak Biały Orzeł funkcjonuje. Teraz, to aż boje się tam jechać. Szkoda marnować czasu na bylejakość zabiegów. Ten nieczynny basen, to dla mnie nie problem ale szkoda,że tak na jedzenie wszyscy narzekają. To moje pierwsze sanatorium i mam nadzieję że choć trafi mi się miłą osobą w pokoju.
Awatar użytkownika
viola74
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Spokojnie , jest jeszcze jeden zabieg i to najlepszy , tańce w Krakowiaku :D Na tańce masz dosłownie z 20 metrów z Orła. Życzę Ci takiego towarzystwa jak ja miałam i czekam na Twoją opinię co do zabiegów i jedzenia .
ODPOWIEDZ