Biały Orzeł , Iwonicz Zdrój (2.08.2023)
-
Nam Sylwia
- Na forum od: 28 cze 2023 15:21
- Oddział NFZ: Dolnośląski
Biały Orzeł , Iwonicz Zdrój (2.08.2023)
Pozdrawiam wszystkich
Powód: uściślono tytuł
-
Nam Sylwia
- Na forum od: 28 cze 2023 15:21
- Oddział NFZ: Dolnośląski
Re: Biały Orzeł , Iwonicz Zdrój (2.08.2023)
HejNam Sylwia pisze: 29 cze 2023 14:10 Dzień dobry. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć jak załatwić pokój jednoosobowy w Białym Orle? Z kim rozmawiać? Rozmawiałam juz z recepcją- brak możliwości. Ale myślę że są odpowiednie osoby...
Pozdrawiam wszystkich
Też jade do sanatorium Biały orzeł. Opowiedz wrażenia i czy udało Ci się załatwić tą "jedynkę"
- viola74
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 13 cze 2018 15:46
- Oddział NFZ: Opolski
- Staż sanatoryjny: 7
Byłam w Orle w kwietniu z ZUS-u więc mogę coś napisać , raczej same negatywy niż pozytywy .
Co do jedynek to faktycznie jest ich jak na lekarstwo i dostały je osoby ,które przyjechały dzień wcześniej i wykupiły sobie jedną noc w sanatorium.
A teraz mogę co nieco napisać na temat tego "5*" sanatorium.
Sam budynek piękny , stara architektura , Iwonicz bardzo ładny i na tym koniec zachwytu. Na plus jeszcze są fizjoterapeuci, Pani Madzia cudowna kobieta i Pan Krzysztof .Było to moje 6 sanatorium i jak do tej pory najgorsze w jakim byłam .
Zacznę od zabiegów bo to w sumie najważniejsze, jeżeli liczysz na jakieś fajne zabiegi to zapomnij no chyba że NFZ ma trochę lepsze zabiegi. W moim przypadku były to wirówki na ręce i nogi , laser i TENS. 3 x ćwiczenia w tym 2x machanie rękoma i raz jazda na rowerze. Pani Doktor wypisała mi masaże chociaż mówiłam,że ja nie mogę masaży bo kiedyś po 7 zabrała mnie karetka bo mam wypukliny , przepukliny i naczyniaka . Stwierdziła ,że masażysta będzie robił masaż omijając kręgosłup,normalnie hit
Pokoje na parterze to wczesny PRL , co do jedzenia to ciężko opisać to jedzeniem a wybredna nie jestem a niejednokrotnie nie dało się tego zjeść. Jeden z kuracjuszy miał pisać skargę bo jak to stwierdził świnie są lepiej karmione i wykrzyczał to głośno na stołówce, chociaż Panie z kuchni nie są winne a jedynie podają to co przywiezie katering. Jeszcze jeden plus to blisko na tańce i szlaki . Polecam zachód słońca na Przymiarkach . W każdym razie życzę udanego pobytu i super towarzystwa.
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 3 razy
Serdecznie pozdrawiam
- viola74
- Pomocny Kuracjusz

Zastanawiają mnie dwie rzeczy
1 jak zimno jest w pokojach w okresie jesienno zimowym? Przecież te nieszczelne okna to kolejna porażka tego sanatorium
2 Jak to jest ,że ZUS płaci taką samą stawkę we wszystkich sanatoriach i w większości zabiegi i jedzenie są na wysokim poziomie a tam dno pod każdym względem. Przecież to jest jawne okradanie ZUS-u a przede wszystkim nas z tego co powinniśmy dostać za te grube tyś,które za nas zapłacili z naszych składek.
- viola74
- Pomocny Kuracjusz