Turnus rehabilitacyjny

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Turnus rehabilitacyjny

Post autor: asia13 »

Planuje w lipcu pojechac na turnus rehabilitacyjny .Moze ktos ma jakies sprawdzone miejsca.?
Vaskes
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 sty 2014 13:44
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Re: Turnus rehabilitacyjny

Post autor: Vaskes »

Ciechocinek ZNP ,byłam tam już dwa razy super zabiegi ,obsługa, jedzonko, warunki też .Dwie kawiarnie na terenie z muzyką w tym roku też tam jadę na rehabilitację z ZUS.Polecam
Awatar użytkownika
kociu
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 sty 2013 18:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: kociu »

Witaj :!: :!: :!: :!:
Jesli chodzi o turnus rehabilitacyjny to z własnego doswiadczenia mogę polecic sanatorium Sanvit Iwonicz byłam w listopadzie 2013 było super,a w tym roku jadę do Dedala w Polańczyku ,jesli wiecej informacji to pisz na PW pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Asia13 :kwiat: określ proszę jaki rejon kraju preferujesz to łatwiej nam będzie Tobie coś polecić :D

Pozdrawiam :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Może jeszcze dopiszesz pod jakim kątem chcesz się rehabilitować , dość istotny jest schorzenie które wymaga rehabilitacji.Również region kraju....no i z pewnością coś doradzimy :D
Awatar użytkownika
roxy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2014 23:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: roxy »

Vaskes pisze:Ciechocinek ZNP ,byłam tam już dwa razy super zabiegi ,obsługa, jedzonko, warunki też .Dwie kawiarnie na terenie z muzyką w tym roku też tam jadę na rehabilitację z ZUS.Polecam
Bardzo proszę , o ile tu zajrzysz, napisz prosze kilka słów na temat ZNP w Ciechocinku, jade juz tam w niedziele i troche się martwię, to moje pierwsze sanatorium z ZUS. Zawsze jezdziłąm prywatnie więc miałam to co chciałam a tam jak patrzę na stołówkę czy też pokoje to przerażenie mnie ogarnia. Jak to wszystko jest zorganizowane, np. posiłki, zabiegi, czy jest tzw. obchód wieczorny? Może jakies praktyczne rady odnośnie pobytu? czy istnieje możliwość wykupienia sobie jakiejś diety, np. lekkostrawnej?
Wdzięczna będę za każdą odpowiedź.
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Faktycznie nie napisalam schorzenia.Jest to sarkoidoza pluc cos podobnego do zwloknienia .Region jest mi obojetny choc iz jestem z lubelskiego to blizej w gory niz nad morze.To moze cos w gorach.Piszcie co polecacie.
Awatar użytkownika
kociu
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 sty 2013 18:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: kociu »

Ja juz pisałam j.w pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

asia13 pisze:Faktycznie nie napisalam schorzenia.Jest to sarkoidoza pluc cos podobnego do zwloknienia .Region jest mi obojetny choc iz jestem z lubelskiego to blizej w gory niz nad morze.To moze cos w gorach.Piszcie co polecacie.
Ja poleciła bym z tym schorzeniem Wysową.Czyste powietrze,nie za ostre przy tym schorzeniu pomimo gór, klimat łagodny a to dzięki bliskości zalewu Klimkówka.Mała spokojna miejscowość.Jeśli wyjazd prywatny to raczej Glinnik , warunki dla komercyjnych bardzo dobre.Dużo zabiegów w chorobach układu oddechowego.W ośrodku jest basen , bliziutko park zdrojowy z pijalnią i ujęciami wody.Dużo miejsc do nie forsownych spacerów.Polecam :kwiat:
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzieki za porade.Przemysle ta Wysowe bo jeszcze tam nie bylam.Bylam w Krynicy i Szczawnicy i moge szczerze powiedziec ze powietrze mi tam odpowiadalo tylko Szczawnica to gorki i z tym bylo troche gorzej ale dalam rade.Pozdrawiam
ODPOWIEDZ