Kołobrzeg - MEWA
-
Zosia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 gru 2009 15:33
- Oddział NFZ: Podlaski
- Podziękował: 63 razy
- Podziękowano: 55 razy
Re: Kołobrzeg - MEWA
-
Grzybiarka
- Na forum od: 19 sie 2023 19:27
- Oddział NFZ: Wielkopolski
-
Zosia
- Przyjaciel forum

-
Babcia Gosia
- Na forum od: 04 wrz 2023 11:05
- Oddział NFZ: Mazowiecki
dzisiaj udało mi się dodzwonić do MEWA :D dowiedziałam się, że mój turnus będzie kwaterowany w MEWA 1 w pawilonach A,B,C, D.
Proszę o informację czy w tych pawilonach pokoje są po remoncie?
Czy te niewyremontowane bardzo odbiegają od standardu wyremontowanych? Nie mogę znaleźć zdjęć...tzn na booking są chyba tylko te wyremontowane. :D
Zapomniałam zapytać, a pewnie już się nie dodzwonię :( : czy w pokojach są ręczniki na zabiegi?
Odnośnie basenu: uwielbiam gimnastykę w basenie-warto czy dać sobie spokój?
Wiem, że basen w V, a reszta zabiegów mokrych także?
Serdecznie pozdrawiam
-
Zosia
- Przyjaciel forum

Serdecznie pozdrawiam i życzę dobrej kuracji jeśli jeszcze się nie odbyła
- Janusz53+
- Kuracjusz

- Na forum od: 08 lut 2022 17:43
- Staż sanatoryjny: 1
- Janusz53+
- Kuracjusz

Zosiu bardzo dziękuję za drogocenną Twoją podpowiedż. Tak jak radzisz zarezerwowałem sobie telefonicznie pokój - jedynkę na dzień przed rozpoczęciem turnusu NFZ w Mewie w Kołobrzegu, który mam od 17.11-8.12.23r. Miła pani z recepcji wyszukała mi wolny pokoik za który z pełnym wyżywieniem zapłaciłem 143zł. tzn. póki co przelałem zaliczkę 40 zł a reszta płatna jest po przyjeżdzie. Takie tam mają procedury. To jest naprawdę fajny pomysł Zosiu, bo jak piszesz - i z pewnością masz rację - uniknie się tego zamieszania i tłoku przy przyjmowaniu jakiego doświadczyłem ostatnio przy przyjmowaniu do Sanatorium Lalka w Cieplicach. Pozdrawiam Cię serdecznie Zosiu z Jarocina, tego w Wielkopolsce. JanuszZosia pisze: 23 sie 2023 15:06 Ja wielokrotnie pisałam do nich przed przyjazdem e'maile , nic nie dochodziło . Wysłałam oficjalne pismo, na które też nie otrzymałam odpowiedzi (odpowiedź czekała w recepcji aż przyjechałam). Próbuj dodzwonić się wieczorem, może się uda. Zapytaj od razu o możliwość przed przyjazdu to kosztuje chyba 110 zł ale dzień wcześniej załatwisz wszystko. Ja tak zrobiłam . Możesz też na bookingu zarezerwować miejsce dzień wcześniej ale to drogo teraz 271 zł ze śniadaniem . Naprawdę warto być dzień wcześniej. Pokój, lekarz, zabiegi wszystko spokojnie i na plus.
- Janusz53+
- Kuracjusz

No chyba, że tak, bo prawdę mówiąc nie słyszałem o jakiś "górkach" koło Kołobrzegu a to tam przecież panie były w sanatorium.