Świnoujście Bałtyk 14.11.2023

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
heniutek1901
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 29 sie 2019 11:44
Oddział NFZ: Wielkopolski

Re: Świnoujście Bałtyk 14.11.2023

Post autor: heniutek1901 »

Witam nastąpiła zmiana z Warszawy centralnej o godz.22.27 u mnie 01-24.bilet kupie na początku listopada ..
jarro
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2019 10:33
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 1 raz

Post autor: jarro »

Czesc Muzyczka
tam pokoje sa ladne?
coś sie zmienilo?Bo jak wiesz to dla mnie masakra byla
Pozdro
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Cześć Jarro, o !!!- jak miło, mam nadzieję, że u Cb wszystko ok...fajnie, że odezwałeś się.. wszystkiego dobrego życzę!!!...
Co do pokoi, zależy które pokoje, ale raczej są takie same.... Niektóre musieli poprawić co do okien i z frontu, od północy, czwórki skrajne z oknami nowymi , tj. od wejścia głównego- mają nowe okna....i dwójki też od północy, tj.np. p.208.....Ja byłam już któryś raz w tym samym, gdzie się da być i dałam radę..... Latem to dużo na zewnątrz przebywa się , nawet już po 6 idąc nad morze....Mężczyźni ostatnio mieli fajny pokój na 3 p., zimą tam były koleżanki z Krakowa, a teraz dali panów, pokoje z nowymi oknami , jasne, jeden z dwoma, bardzo duży, trzy łóżka, ale byli w dwójkę (314), on jest łączony korytarzem wewnętrznym z oknem i z drugą dwójką i wspólna łazienka, okna na południe, a tamci na wschód, pokoje 313 i 314.... kiedyś tam były panie... I też np .w p.102 na dole też był jeden pan sam zimą....bo drugi niedojechal, ale na dole ciemniej troszku, okna na południe...warunki proste... Widziałam pokoje inne, np.303, podłoga nowa, panele ( lub coś podobnego) i naprawdę ok.....trzecie piętro jest jaśniejsze, najwyżej pokoje, trzeba z windy z 2 piętra dojść schodami, jeśli ktoś nie ma problemu z chłodzeniem to ok .......Niestety większość, chyba, pokoje takie same..( nie byłam we wszystkich)..... Materace zmieniali, kołdry cienkie, lekkie i prześcieradła na gumkę, jadłodajnie dwie....W moim pokoju, z widokiem na południe była super koleżanka z Wrocławia, (ten sam rocznik i miesiąc - urodzona co i ja!!!! Wreszcie dobrali wiekowo i było super), i która była pierwszy raz wogóle w sanatorium, i po problemach z serduszkiem, i szczerze mówiąc była zadowolona i nic nie narzekała i sama mówiła, że da się wytrzymać...... Najważniejsze, wszędzie blisko, na promenadę, nad morze i itd. - sam to wiesz, i przede wszystkim zabiegi wszystkie na miejscu!!!!... A o tej porze nie trzeba wychodzić na zewnątrz i biegać na zabiegi do Rusałki, ( kiedy zimno 10-12 st różnie czy deszcz czy wiatr ), bo poszpitalni mają na miejscu.. Obecnie koleżanka jest obok Bałtyku, w Lazurze, tam są pokoje trzyosobowe, ale nowe, chyba od 2 lat, bo i po remoncie cały budynek, byłam tam, nieraz, ładnie, ale troszku ciasno, z południa pokoje mają ładne balkony z krzesłami i stoliczkiem.... I ta koleżanka co jest obecnie troszku narzekała, że raz - że zimno jest w Świnoujściu teraz, dwa- latają na zabiegi do Rusałki i do Bałtyku..A ma porównanie, bo kiedyś była w Trzygłowie, bliżej do Rusałki na zabiegi miała, ale to było latem- czerwiec lipiec, i nawet chodzenie do Światowidu na posiłki trzy razy nie było problemem latem. A teraz jesienią w Lazurze są na miejscu, na dole posiłki...Tylko to zimno, i chodzenie na zewnątrz na zabiegi, trzeba uważać, by nie zachorować..... Bałtyk ma ciepło w środku, grzeją dobrze kaloryfery ( tak było), a i woda w krainie za gorąca, by nie oparzyć się...hi.....A jak byłam zimą, nie było zimno w środku.....Winda w Bałtyku działa, bez problemów, bo jest nowa od 2 lub 3 lat,.....chyba jakoś tak....nie pamiętam.....
W sumie masz rację, bo pamiętam, jak byłeś tam i wszystko wiem, szczerze mówiąc - dałeś radę!!!!... I to super!!! Ale to już chyba z 2 czy 3 lata temu? ... Chyba 2....to już chyba wtedy była pandemia? czy nie ? ...i nie pozwalało się na wycieczki za granicę, co chciałeś..?.. A może dawniej?- nie pamiętam...Teraz jeździli na wycieczki miejscowe, i w okolice, czy do Niemiec - Truskawkowe miasto, Rugia, do Berlina, chyba promowe - nie....ale nie jestem pewna. Ja nie jeździłam , bo znam to wszystko..... Świnoujście ma swój urok, teraz od końca czerwca jest tunel, zmienili od lipca rozkłady jazdy autobusow i nim przejedziesz przez tunel do dworca PKP, bez promu.... Można i po staremu....Nowa promenada sportowa, mała tężnia solankowa, są miłe miejsca , urokliwe ( to sam wiesz ) z super klimatami....
Przepraszam, rozpisałam się, ale chciałam opisać co wiem i wróciły wspomnienia...
FAJNIE, że napisałeś... dużo zdrówka życzę....
Cieplutko pozdrawiam i trzym się szczęśliwie...
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Witaj Nova23, :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Życzę miłego pobytu....
Awatar użytkownika
Smerfetkaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 mar 2017 00:14
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Smerfetkaa »

Gość pisze: 23 paź 2023 22:47 Ktoś jeszcze jedzie w tym terminie
Jadę od 04.11.2023 do Graala.
Awatar użytkownika
Smerfetkaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gość pisze: 11 paź 2023 13:30I dalej cisza
Jadę od 4 listopada do Graala😉
Awatar użytkownika
Smerfetkaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Smerfetkaa pisze: 29 paź 2023 18:51
Gość pisze: 23 paź 2023 22:47 Ktoś jeszcze jedzie w tym terminie
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Z forum pewnie nikt nie otrzymał skierowania, ale z NFZ na pewno będzie komplet.
Ludzie czytają, lecz nie wszyscy się ujawniają, że jadą. Większość nie wie, że takie forum istnieje, bo jak pytam w czasie pobytów w sanatoriach, to są zdziwieni i nikt się nie przyznaje.
Na miejscu poznasz towarzystwo, tak, że się nie martw za bardzo.
Strefa uzdrowiskowa będzie wokół Ciebie, tak, że o tej porze roku spacerują przeważnie tylko kuracjusze obiektów sanatoryjnych i łatwo nawiązać kontakty. To nie Kołobrzeg, że trzeba się nachodzić jak np, z Wistomu, Verano na molo, czy do portu.
Pozdrawiam i życzę dobrego pobytu.
Szpaczek
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2018 19:48
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Szpaczek »

Witajcie. Ja dodam tylko będąc w Bałtyku w czerwcu tego roku, że powinni zamknąć ten ośrodek bo warunki w jakim sie mieszka przez 21 dni urągają godności człowieka. I prawdziwe są opinie negatywne w zakresie pokojów obskurnych, zabitych oknach gwoździami, łóżkach metalowych jak w więzieniu. I dodatkowa obsługa niektórych Pań pielęgniarek...wredne są jak piszą....niektórzy ludzie z zabiegów także. jakby pracowali tam za karę. Była wizyta sanepidu....bo basen sam brud i zur, ludzie alarmowali kierownictwo bo jak można przydzielać kuracjuszom takie pokoje. Obiekt nadaje się tylko do remontu....WSTYD WSTYD WSTYD I JESZCZE RAZ WSTYD. nIGDY WIECEJ POBYTU W BAŁTYKU. AHA I pAnie na recepcji tez niemiłe, wredne tak jak piszą....to NIESTETY PRAWDA.
Szpaczek
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2018 19:48
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Szpaczek »

samo Świnoujście PIEKNE OPRÓCZ OBIEKTU Bałtyk NA Słowackiego 23.. wstyd wstyd wstyd i nigdy więcej pobytu w takim obskurnym brudnym nadającym się do remontu obiekcie., Poza tym to szpital i kierują tam kuracjuszy NFZ bo nowobudowany Henryk zrobili komercyjny i upychają kuracjuszy w Bałtyku. ŻENADA...NIGDY WIECEJ
ODPOWIEDZ