Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Re: Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Post autor: ewiko »

Wróci z całą pewnością. Na wyjazd z mazowieckiego czeka się 23 -24 miesiące. Wiem to z własnego oczekiwania w kolejce.... pozdrawiam.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ona50 pisze:Witam. Ja mam szczęście do szybkiego przydziału, z numerem 2400 wróciło skierowanie w połowie stycznia do weryfikacji do lekarza i teraz jak odeślą to znowu nie pojadę latem. Wniosek złożyłam na początku sierpnia 2012r. Moja znajoma też z Mazowieckiego złożyła wniosek w kwietniu 2012 ma numer ok. 6000 i cisza. Nie rozumiem jak to się wszystko odbywa.
Pozdrawiam.
Na 100% pojedziesz latem. Dziewczyny trochę cierpliwości i wszystko posunie się "piorunem". Życzę Wam fajnego sanatorium w jeszcze fajniejszym uzdrowisku.. :serce:
iwet
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 20 sty 2014 12:57
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: iwet »

ewiko w mazowieckim nie ma żadnej reguły kiedy dostaniesz przydział.31.01.2014 mijało 18 m-cy oczekiwania,a 20.01.2014 dostałam przydział na luty.Napisałam prośbę o przesunięcie terminu,poniewaz nie dostałam urlopu.I za 3 dni w przeglądarce jest termin od 6.03.2014 w to samo miejsce.A też liczyłam na wiosnę.
bonia50+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2013 08:28
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: bonia50+ »

Witam!< iwet Ja dostałam przydział na marzec do Świnoujścia :)iiiiiiii zwróciłam :roll: prosząc o przesunięcie terminu o miesiąc .A teraz się niepokoję czy ponownie dostanę przydział do Świnoujścia (lubię to miejsce) Twój post dodał odrobinę nadziei że zmienią tylko termin, Pozdrawiam miłego pobytu życzę
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ewa11 »

A co tam w mazowieckim ?. Czy ktoś teraz dostał skierowanie?
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Wszystko chyba zależy głównie od schorzenia.Poza tym w grudniu,styczniu i lutym jest mnóstwo zwrotów,wtedy dla niektórych kolejka przyspiesza,kogoś trzeba przecież "wypchać"na wyjazd więc sięgają po dalsze numery.Życie :lol:
wiozi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2012 17:21
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: wiozi »

Wszystko się zgadza, co pisze moja przedmówczyni, ja dostałam skierowanie w styczniu na luty do Konstancina z numerem ponad 40.000. Tak, to nie pomyłka 40.000 no i zaraz po niedzieli w środę wyjazd. No w końcu ktoś musi jechać zimą, tylko szkoda, że miejsce mało atrakcyjne jak na zimę. Z drugiej zaś strony , zakładając, że to okres zimy i może być różnie z pogodą (zawieje, zamiecie), taka niedaleka odległość od domu ma też swoje zalety. Myślałam, że mój wyjazd będzie możliwy dopiero w dalszej odległości czasowej , a tu taaaaka miła niespodzianka. Jakoś to będzie i - mam nadzieję - wrócę jak nowo narodzona ...
Pozdrawiam wszystkich śledzących numerki, życząc jednocześnie dobrych, przynoszących satysfakcję przydziałów.
bonia50+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2013 08:28
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: bonia50+ »

Witam !Moi drodzy już po obawach :roll: dostałam nowy termin wyjazdu 19.04-10.05.2014 i jest super Świnoujście wiosną <marzenie>nic nie wiem na temat warunków w obiekcie,
ale czy to takie istotne ;) wiec małymi kroczkami zaczynam się pakować :P pozdrawiam forumowiczów !
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ewa11 »

Mój czas oczekiwania na sanatorium minął już 18 m-cy i dalej moje numerki przesuwają się w przeglądarce, a to oznacza że moje skierowanie nie zostało wysłane do weryfikacji, czy ktoś może mi powiedzieć po jakim okresie NFZ odsyła skierowania? (mazowieckie)
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ewo, moje skierowanie zostało zweryfikowane po ok. 22 miesiącach... pozdrawiam.
ODPOWIEDZ