Horyniec - Zdrój

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
ona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2012 22:00

Horyniec - Zdrój

Post autor: ona50 »

Od 18 kwietnia będę w Horyńcu - Jawor . Proszę napiszcie czy tam da się jakoś przeżyć te 21 dni??? Nie ma nawet zdjęcia tego Jawora brrr chyba musi być kiepawo.
A może ktoś jedzie w tym terminie??? proszę o szczere opinie.
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Re: Horyniec - Zdrój

Post autor: emik »

Witaj. Myślę, że spokojnie da się przeżyć. Byłam jakiś czas temu w Domu Zdrojowym. Nie wiem, jak wyglądają warunki bytowe w Jaworze ( na pewno będziesz musiała dojść na zabiegi i stołówkę, bo to budynek obok, bardzo blisko) ale bazę zabiegową Horyniec ma bardzo dobrą, szczególnie tę opartą na surowcach naturalnych. Takiej borowiny jak tam nie widziałam w żadnym z sanatoriów, w jakich byłam. Kąpiele siarczkowe też rewelacyjne. Jeśli Twoje schorzenia na to pozwalają, staraj się o takie zabiegi. Jedzenie też przyzwoite było. Sam Horyniec maleńki, chociaż teraz może się zmieniło trochę. Ciekawie wygląda też "wodny Świat" - baseny wybudowane przy Centrum Rehabilitacji Rolników po drugiej stronie ulicy, jak byłam, nie było go jeszcze.Wycieczki po okolicy bliższej i dalszej były organizowane. Do Lwowa potrzebny paszport, warto zabrać. Myślę, że jeśłi lubisz, weź kijki do chodzenia, dużo różnych dróżek. Miłego wypoczynku.
ona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

dzięki za słowa otuchy, bo wiesz jak się ludzi pytałam to każdy odpowiadał , że to dziura straszna, pozdrawiam
Lary
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2012 16:10

Post autor: Lary »

Ośrodek Jawor (lub Modrzew to prawie to samo) mieści się w głównie w parterowych barakach wyglądających dosyć obskurnie.W środku w miarę przyzwoicie, po niewielkim remoncie. Są tam 2 x 2 pokoje plus łazienka (studio). Byłam tam latem, było całkiem przyjemnie i sielsko, łatwo się zaprzyjaźnić z sąsiadami, można posiedzieć na ławeczce przed domem, wkoło opuszczone sady. Później mimo początkowych protestów nie zamieniłabym się na Dom Zdrojowy,który prezentuje się dużo lepiej.W maju może też będzie fajnie. Baza zabiegowa jak pisano blisko w DZ. Ogólnie miło wspominam Horyniec.
ona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dzięki. Czyli nie mam co liczyć na pokój dwu-osobowy z łazienką??
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Jak zapewne czytałaś na stronie w Jaworze są pokoje 1, 2 i 3-os. z węzłem sanitarnym. Ja byłam w Domu Zdrojowym w pokoju studio 2*2, tak więc do jednej łazienki byłyśmy 4, ale bez problemów żadnych. Ja dzwoniłam wcześniej i pani mnie zapisała, aczkolwiek nie pytałam o możliwość wyboru pokoju. Chyba nie przyszło mi to wtedy do głowy - wyjeżdżałam po raz pierwszy. Pamiętam jednak, że pani zapytała mnie o rok urodzenia i w pokoju byłam zakwaterowana z dziewczyną o rok starszą.Zadzwoń, może przyjmują rezerwacje. Horyniec to rzeczywiście maleńka miejsowość,cisza, spokój, ale da się przeżyć. :))
ona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dzięki ale mam jeszcze kilka pytań. Sorki ,że jestem upierdliwa ale lepiej wiedzieć więcej. Czy są czajniki w pokojach czy zabrać swój , żelazko pewnie muszę zabrać swoje i czy są w pokojach koce, ręczniki. Czy jakieś tańce są?? Co prawda nie za
często ale jakaś rozrywka by się przydała. Miłego dnia pozdrawiam
Lary
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2012 16:10

Post autor: Lary »

Czajniki są , żelazko też się znalazło ale nie wiem czy to było prywatne, czy "państwowe". Prawdę mówiąc nigdy mnie nie było potrzebne, bo kreacje mam raczej sportowe, ale mimo tego wspaniale się bawiłam w Horyńcu.Ogólnie program rozrywkowy jest bogaty ( tańce, ognisko, kabarety i inne spotkania, wycieczki, basen SPA w KRUS-ie ) a jak komu mało dancing w pobliskiej kawiarnio- restauracji. Wszystko zależy od towarzystwa.
Z łazienką nie było żadnych problemów. ale to dzięki współtowarzyszom.
pozdrawiam i już widzę kwitnące, dzikie jabłonie wokół domków.
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

Cześć .Będę w Horyńcu do 16 kwietnia. Jeśli chcesz, będę mógł napisać jak jest tam przed Twoim wyjazdem. Byłem w Modrzewiu(koło Jawora) i Zdrojowym 6 lat temu. Więcej w wątku " Horyniec Zdrój od 26.03.2012 Pozdrawiam.
ona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

dzi pisze:Cześć .Będę w Horyńcu do 16 kwietnia. Jeśli chcesz, będę mógł napisać jak jest tam przed Twoim wyjazdem. Byłem w Modrzewiu(koło Jawora) i Zdrojowym 6 lat temu. Więcej w wątku " Horyniec Zdrój od 26.03.2012 Pozdrawiam.
Dzięki będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ