Swieradów Zdrój Dom Zdrojowy od 11-02-2024r

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
aw21
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2017 10:32
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 17
Podziękowano: 2 razy

Swieradów Zdrój Dom Zdrojowy od 11-02-2024r

Post autor: aw21 »

Witam. Jak w tytule ,może jakieś nowe informacje na temat tego ośrodka. Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich. ;) ;) ;)
aw21
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Re: Swieradów Zdrój Dom Zdrojowy od 11-02-2024r

Witam. Ponawiam temat wyjazdu i opini. ;) ;) ;)
aw21
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam. Odnawiam temat. ;) ;) ;)
aw21
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam ponownie. Znowu przenoszę na pierwszą stronę i czekam na informację. Pozdrawiam. ;) ;) ;)
aw21
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam. Znowu odnawiam temat. Pozdrawiam. ;) ;) ;)
aw21
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam ponownie, i znowu ponawiam temat. Dużo odsłon, ale nikt nie odpisuje. Pozdrawiam. ;) ;) ;)
aw21
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam. Odnawiam temat, myślę ze trafi się osoba która była w domu zdrojowym i coś napisze. Z góry dziękuje. ;) ;) ;)
Awatar użytkownika
ZbigniewMax
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2022 09:24
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 11 razy

Post autor: ZbigniewMax »

Witam kolegę!Świeradów Zdrój ładna górska miejscowość,chociaż przez rozbudowę okolicy/nowe hotele itp/ traci na uroku z roku na rok.Mniej więcej rok temu byłem w sanatorium Dom Zdrojowy.Jeżeli chodzi o sam obiekt,jest ok.Czyste pokoje,3 lub 4 osobowe,ja miałem jedynkę.Są dwie części A i B,A to główna,B na końcu hali przejście jakieś 50 metrów/ja byłem w części B,tam jet całkowity spokój/,w pokoju miałem:ręczniki,czajnik,z telewizora nie korzystam w sanatorium.Jedzenie jak w sanatorium,dla mnie było ok.Nie wiem jak w części A ,ale u mnie nie było żadnych wieczornych kontroli pielęgniarek.Zabiegi,jak to bywa w sanatoriach,z tym że jest jedno ale,prawie wszystkim przepisuje się kąpiel radoczynną,w moim przypadku to popsuło mi cały pobyt/w Świeradowie jest specyficzny klimat,trzeba uważać z ciśnieniem,alkoholem/z umiarem!/ Ja wiem jedno kąpiel radoczynna i kriokomora nie dla mnie!/zrezygnowałem po 3 kąpielach/.Lekarze są w porządku,jeżeli masz jakieś sugestie to poproś lekarza. Zabiegi w 3 miejscach,odległości max300 metrów.Codziennie oprócz poniedziałku w dużej bardzo ładnej sali kawiarni Bohema odbywają się dancingi,i tutaj też na niekorzyść porównując do lat poprzednich,opłata rok temu 15zł za wejście/za dużo miejscowych/,alkohole drogie,ciastka bardzo drogie,ale na ul.Zdrojowa mała centralna uliczka Świeradowa,jest kilka kawiarni.Ogólnie wszystko zależy od towarzystwa oraz pogody.Pogoda to klucz do pobytu w Świeradowie.Jeżeli jeździsz na nartach to super,jeżeli nie to spacery,ważne jest słońce,jak ja byłem 21 dni było dosłownie szaro,depresyjnie.Przy ul.Zdrojowej masz Rossmana,Lewiatan,żabkę,Delikatesy Centrum,te sklepy w odległości max 300 metrów,Biedronka dalej trzeba zejść w dół około 1km.Świeradów ,trzeba lubić chodzić,wszędzie pod górkę,z górki.Parkingi,za bardzo nie wiem,jechałem pkp+pks,ale bardzo ciężko zaparkować przy samym Domu Zdr.Kolejka do rejestracji jest od rana,już nie pamiętam ,ale chyba o 7.00 przyjmują,można przyjechać dobę wcześniej,ale 1 nocleg w innym pokoju za 250zł.Co do cen w Świeradowie,to są pod Niemców,więc nie tanio.To by było tyle,jak masz pytania pisz śmiało na pw,życzę super pogody i extra wypoczynku :)
aw21
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam. Zbigniew Max dziękuje za opis tego miejsca. Jeśli możesz to napisz na forum, jeśli nie to na pw co było przyczyną rezygnacji z kąpieli radczynych. W opisie kąpieli jest mało przeciw skazań w ich stosowania. Za odpowiedz z góry dziękuje i pozdrawiam. ;) ;) ;)
Awatar użytkownika
ZbigniewMax
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2022 09:24
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 11 razy

Post autor: ZbigniewMax »

byłem w Świeradowie 13 razy,kąpiel radoczynną wziąłem pierwszy raz,czułem się nerwowy,pobudzony,nerwobóle,trochę się wystraszyłem,i zamieniłem na kąpiele świerkowe,na 100% nie mogę napisać że to powód,no chyba że klimat górski,człowiek straszy jakby nie było.Ale z opowieści kolegi który tam mieszka na stałem,wiem ze zdradliwy klimat! Znajomy lekarz,mówi mi zawsze aby kąpiele brać góra 2 razy i sprawdzić czy nie działają źle.Nie chcę Cię od tych kąpieli odstraszać,absolutnie,dużo ludzi je bierze i są zadowoleni.W każdej chwili lekarz może zamienić na inne
ODPOWIEDZ