Sanatorium NFZ

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Sanatorium NFZ

Post autor: forumowicz »

Witam wszystkich forumowiczów :D
Mam pytanie. Ile zabiegów refunduje nasz kochany NFZ? Wiem, że można dokupić sobie zabiegi ale ile dają tych podstawowych? :kwiat:
forumowicz

Re: Sanatorium NFZ

Witaj milusinska :kwiat: NFZ refunduje nam minimum 54 zabiegi w sanatorium uzdrowiskowym na 21 dniowych pobytach.Zdarza się że jest ich więcej,na ostatnim moim pobycie w połowie turnusu dołożono nam zabiegów i ja zamknęłam się ilością 86.Pozdrawiam :kwiat:
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

Nie pamietam dokladnie, ale zdaje sie, ze przez całe 21 dni jest ok.54 zabiegow. Moga byc różnorodne, jedne są zadysponowane na cały turnus, a inne moga się zmieniać w połowie.Różnie z tym bywa.Srednio wychodzi ok. 3 zabiegów dziennie, ale to nie musi być systematyczne.Jednego dnia sa trzy, i nnego 5 , a jeszcze innego jeden lub wcale. :)
Niedziela jest dniem bezzabiegowym :)
forumowicz

Dzięki Wam za odpowiedzi. O to mi chodziło. Ale z postu iwci wynika że w sobotę też się odbywają. Tego nie wiedziałam. Myślałam że też jest dniem wolnym od zabiegów. Ale wiadomo, to nie wakacje. Przynajmniej w pełni tego słowa znaczeniu. :kwiat:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Jeżeli masz konkretne schorzenia spróbuj z ZUS poczytaj watki z tym wyjazdem. jest około 100 zabiegów albo i więcej :kwiat:
Awatar użytkownika
brrrelok
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 sie 2013 23:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: brrrelok »

milusinska pisze:Dzięki Wam za odpowiedzi. O to mi chodziło. Ale z postu iwci wynika że w sobotę też się odbywają. Tego nie wiedziałam. Myślałam że też jest dniem wolnym od zabiegów. Ale wiadomo, to nie wakacje. Przynajmniej w pełni tego słowa znaczeniu. :kwiat:
Witam, sobota jest normalnym dniem zabiegowym
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

MIlusińska, pobyt w sanatorium to właśnie wakacje :) Oczywiście połączone z rehabilitacją.
No, może w odwrotnej kolejności ;) :lol:
Żadnych obowiązków, zmiana klimatu, środowiska,zazwyczaj piękne okolice, nawiązywanie ciekawych znajomości,spacery, wycieczki, tance, pełna odnowa psychiczna i fizyczna.
Czyż to nie wakacje :?:
No chyba, że dla niektórych zabiegi sa bardzo uciążliwe i traktują je jak obowiązek.Co jest raczej wątpliwe.
:kwiat:
ODPOWIEDZ